ÎN PRIMUL TRIMESTRU Pierdere de 144 milioane de lei pentru "Alro"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 mai 2014

Pierdere de 144 milioane de lei pentru "Alro"

51 de milioane de lei, pierderea ajustată

Compania a crescut producţia de aluminiu procesat

Producătorul de aluminiu "Alro" Slatina (ALR) a înregistrat, în primul trimestru din 2014, o pierdere netă ajustată de 51 de milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă ajustată de 27 de milioane de lei, în T1 2013, în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS), potrivit unui comunicat al companiei.

Rezultatul net ajustat este rezultatul net al companiei minus deprecierea activelor fixe, plus/minus pierderile/câştigurile din instrumente financiare derivate care nu se califică pentru contabilitatea de acoperire, plus/minus impozitul pe profit amânat.

Pierderea netă pentru primul trimestru din 2014 a fost de 144 milioane de lei, faţă de un profit net de 11 milioane de lei, în T1 2013, mai arată compania. Cifra de afaceri pentru această perioadă a fost de 496 milioane de lei, comparativ cu 507 milioane de lei, în T1 2013.

Marian Năstase, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro, a declarat: "Costurile mari cu energia, cauzate în principal de eco-taxe, dar şi de preţurile mici ale aluminiului pe Bursa de Metale de la Londra, au avut un impact semnificativ asupra rezultatului net înregistrat de Companie. Pentru a reduce impactul costurilor cu taxele pentru energie, am continuat şi vom continua strategia pe termen lung, axată pe creşterea livrărilor de produse cu valoare adăugată mare. Această strategie ne-a permis să contracarăm efectele cauzate de o piaţă a aluminiului nefavorabilă şi instabilă."

Producţia de aluminiu procesat a crescut la 20.100 de tone, în primele trei luni din 2014, de la 18.800 de tone, în T1 2013. În martie 2014, compania a înregistrat o producţie record de 7.500 de tone de aluminiu procesat, cel mai înalt nivel raportat până în prezent, precizează reprezentanţii societăţii.

Producţia totală de aluminiu primar a fost de 62.500 de tone, nivel similar cu cel înregistrat în T1 2013, de 62.400 de tone.

Cu toate acestea, preţul mediu al aluminiului pe Bursa Metalelor de la Londra (LME), care a scăzut la 1.708 dolari/ tonă în T1 2014, de la 2.003 dolari/ tonă în T1 2013, a anulat impactul pozitiv generat de creşterea vânzărilor raportate de companie pentru primul trimestru al acestui an, arată reprezentanţii companiei.

În plus, costurile companiei au continuat să crească în T1 2014, fiind cu 31 de milioane de lei mai mari faţă de T1 2013, în principal din cauza creşterii cheltuielilor cu materii prime, dar şi a schemei de supracompensare din sectorul energiei regenerabile, potrivit raportului citat.

Alro este o subsidiară a Vimetco NV, grup controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki.

Alro a anunţat în luna martie că va elabora un plan pentru închiderea unei părţi importante a capacităţilor-cheie pentru producerea aluminiului primar, în vederea reducerii drastice a consumului de energie, decizie care ar putea avea ca efect scăderea semnificativă a numărului de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb