ÎN PRIMUL TRIMESTRU Profit de 35 milioane de lei pentru EximBank

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 26 mai 2015

Profit de 35 milioane de lei pentru EximBank

Expuneri noi de 275 de milioane de lei

EximBank a înregistrat un profit net de aproape 35 de milioane de lei, în primele trei luni, de cinci ori mai mare faţă de cel înregistrat în perioada similară din 2014, potrivit unui comunicat al băncii.

Traian Halalai, preşedintele EximBank, a spus: "În primele trei luni ale acestui an, volumul expunerilor noi asumate (atât în nume şi cont propriu, cât şi în numele şi contul statului) a ajuns la aproape 275 de milioane de lei, din care 80% au fost direcţionate către finanţarea companiilor, diferenţa fiind reprezentată de scrisori de garanţie bancară sau plafoane multiprodus. În acelaşi timp, portofoliul de credite nete al băncii s-a majorat cu 6% faţă de sfârşitul anului trecut".

Expunerile totale din activităţile de finanţare, garantare şi asigurare derulate de EximBank se situau la sfârşitul primului trimestru al acestui an la 4,74 miliarde de lei, fiind orientate în principal către companii care activează în sectoare prioritare ale economiei precum producţia şi distribuţia de energie, industria metalurgică, industria extractivă etc, potrivit unui comunicat al băncii.

Activele bancare au atins la 31 martie 2015 nivelul de 4,1 miliarde de lei, în creştere cu 5% faţă de cel înregistrat la finalul anului trecut, la acestea adăugându-se expunerile administrate de EximBank în numele şi contul statului român, în valoare de 2,3 miliarde de lei.

În primul trimestru al anului, venitul net bancar al EximBank a urcat cu 45% faţă de intervalul similar din 2014, până la 59,8 milioane de lei, evoluţie susţinută de creşterea venitului net din dobânzi şi de evoluţia pozitivă a veniturilor obţinute din tranzacţionarea titlurilor de stat, potrivit băncii. În acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au fost de 23,8 milioane de lei, în urcare cu 8% faţă de primul trimestru din 2014, ca urmare a extinderii teritoriale şi a bazei de clienţi/produse.

Banca a obţinut în 2014 un profit net de 46,6 milioane de lei (circa 10,5 milioane euro) şi a majorat expunerea totală faţă de economia reală la 4,7 miliarde de lei, faţă de 4,5 miliarde de lei în 2013. EximBank a încheiat anul 2014 cu o rată a creditelor neperformante de 3,1%, mult sub media sistemului bancar, de 13,9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb