OMV Petrom a înregistrat, în primul trimestru din acest an, un profit net de 619 milioane lei, de 2,12 ori mai mare faţă de perioada similară de anul trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Vânzările au crescut în primele trei luni cu 27%, la 4,65 miliarde lei, "susţinute de preţurile semnificativ mai ridicate la ţiţei şi de volumele mai mari ale vânzărilor de gaze naturale şi electricitate, care au contrabalansat reducerea uşoară a cantităţilor de produse petroliere vândute şi scăderea preţurilor la gaze natural".
Drectorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat: ""În T1/17, am reuşit să fructificăm condiţiile de piaţă mai bune printr-o performanţă operaţională şi financiară solidă. Am înregistrat un flux de trezorerie din activităţi de exploatare substanţial îmbunătăţit,
de 1,3 miliarde lei care, coroborat cu reducerea investiţiilor, a condus la obţinerea unui flux de trezorerie extins de 646 milioane lei. Preţurile crescute ale ţiţeiului şi cererea mai mare de produse petroliere aferentă vânzărilor cu amănuntul, împreună cu disciplină continuă privind costurile, s-au reflectat într-un rezultat
din exploatare CCA excluzând elementele speciale de 767 milioane lei, aproape jumătate din cifra aferentă întregului an 2016. În Upstream, am continuat reducerea costurilor de producţie, iar scăderea producţiei a fost în linie cu estimarea pentru întregul an 2017, datorită contribuţiei proiectului Lebăda Est NAG. Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale din Downstream a crescut cu 3% faţă de T1/16, ca urmare a îmbunătăţirii performanţei generale, gestionării stricte a costurilor, şi susţinut de marjele solide de rafinare. Rezultatul din exploatare în T1/17 a fost susţinut, de asemenea, de măsurile de relaxare fiscală din România, în particular de eliminarea impozitului pe construcţii speciale, începând cu ianuarie 2017".
În România, producţia zilnică de hidrocarburi a fost de 163.000 bep/zi şi producţia totală a fost de 14,68 milioane bep. Producţia de ţiţei şi condensat în România a fost de 6,27 milioane bep, cu 6% mai mică decât în trimestrul I 2016.
Compania austriacă OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, Ministerul Energiei are o participaţie de 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.05.2017, 15:26)
am pierderi mari. toti castiga pe bursoaca numa io nu. am pierderi din 2008 nerecuoerate. pe sifuri pe tot am pierdut tot t tott t totot t tototot
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.05.2017, 15:56)
COFI am pierderi uriase