ÎN PRIMUL TRIMESTRU  Profit net de 619 milioane lei, pentru OMV Petrom

Alexandra Cismaru
Piaţa de Capital / 11 mai 2017

Profit net de 619 milioane lei, pentru OMV Petrom

OMV Petrom a înregistrat, în primul trimestru din acest an, un profit net de 619 milioane lei, de 2,12 ori mai mare faţă de perioada similară de anul trecut, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Vânzările au crescut în primele trei luni cu 27%, la 4,65 miliarde lei, "susţinute de preţurile semnificativ mai ridicate la ţiţei şi de volumele mai mari ale vânzărilor de gaze naturale şi electricitate, care au contrabalansat reducerea uşoară a cantităţilor de produse petroliere vândute şi scăderea preţurilor la gaze natural".

Drectorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat: ""În T1/17, am reuşit să fructificăm condiţiile de piaţă mai bune printr-o performanţă operaţională şi financiară solidă. Am înregistrat un flux de trezorerie din activităţi de exploatare substanţial îmbunătăţit,

de 1,3 miliarde lei care, coroborat cu reducerea investiţiilor, a condus la obţinerea unui flux de trezorerie extins de 646 milioane lei. Preţurile crescute ale ţiţeiului şi cererea mai mare de produse petroliere aferentă vânzărilor cu amănuntul, împreună cu disciplină continuă privind costurile, s-au reflectat într-un rezultat

din exploatare CCA excluzând elementele speciale de 767 milioane lei, aproape jumătate din cifra aferentă întregului an 2016. În Upstream, am continuat reducerea costurilor de producţie, iar scăderea producţiei a fost în linie cu estimarea pentru întregul an 2017, datorită contribuţiei proiectului Lebăda Est NAG. Rezultatul din exploatare CCA excluzând elementele speciale din Downstream a crescut cu 3% faţă de T1/16, ca urmare a îmbunătăţirii performanţei generale, gestionării stricte a costurilor, şi susţinut de marjele solide de rafinare. Rezultatul din exploatare în T1/17 a fost susţinut, de asemenea, de măsurile de relaxare fiscală din România, în particular de eliminarea impozitului pe construcţii speciale, începând cu ianuarie 2017".

În România, producţia zilnică de hidrocarburi a fost de 163.000 bep/zi şi producţia totală a fost de 14,68 milioane bep. Producţia de ţiţei şi condensat în România a fost de 6,27 milioane bep, cu 6% mai mică decât în trimestrul I 2016.

Compania austriacă OMV deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, Ministerul Energiei are o participaţie de 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 12,57%, iar 15,78% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. am pierderi mari. toti castiga pe bursoaca numa io nu. am pierderi din 2008 nerecuoerate. pe sifuri pe tot am pierdut tot t tott t totot t tototot

    COFI am pierderi uriase

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb