ÎN RĂZBOIUL COMERCIAL CU CHINA, Administraţia Trump menajează produsele Apple

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional / 19 septembrie 2018

Administraţia Trump menajează produsele Apple

Statele Unite au decis, ieri, să excludă gadgetul Apple Watch şi alte produse destinate consumatorilor de pe lista bunurilor comerciale fabricate în China cărora li se vor aplica tarife vamale în valoare de 10%, potrivit Reuters, care a consultat lista.

În schimb, componente utilizate în fabricarea serverelor şi echipamentelor de reţelistică care alimentează centrele de date "cloud" şi serviciile Apple Store, iTunes Store sau iBooks Store vor fi taxate suplimentar, precum şi componente utilizate în fabricarea semiconductorilor.

Administraţia Trump a impus, luni, tarife vamale de 10% pe importuri chinezeşti în valoare de 200 miliarde de dolari şi a avertizat Beijingul cu "declanşarea etapei cu numărul trei, care înseamnă tarife vamale suplimentare pe importuri în valoare de aproximativ 267 miliarde de dolari", în eventualitatea în care Beijingul va impune contra-măsuri, informează Reuters.

Noile tarife vamale vor fi colectate începând cu data de 24 septembrie, la un nivel de 10%, şi vor creşte la 25% de la 1 ianuarie 2019.

iPhone-ul nu s-a aflat în "gama largă" de produse pentru care Apple îşi făcea griji că ar putea fi taxate suplimentar, incluse într-o scrisoare datată 5 septembrie, adresată Departamentului de Comerţ american. Atât gadgetul Apple Watch, cât şi căştile wireless AirPods au fost excluse de pe lista bunurilor taxate.

Într-un comentariu asupra propunerii, Apple nota: "În legătură cu aceste tarife, preocuparea Apple este că Statele Unite vor fi afectate cel mai sever, ceea ce va conduce la o încetinire a creşterii economiei şi competitivităţii şi la preţuri mai mari pentru consumatori".

Tim Cook, directorul general al Apple, s-a declarat optimist, el fiind de părere că cele două state îşi vor rezolva, eventual, diferenţele comerciale.

Într-un interviu pentru ABC News, domnia sa a spus: "Sunt optimist deoarece comerţul nu este un joc cu sumă nulă".

O nouă rundă de tarife vamale în valoare de 267 miliarde de dolari ar afecta aproximativ 100% din importurile chinezeşti, incluzând iPhone-ul şi res­tul produselor Apple. În şedinţa de tranzacţionare de luni de pe WallStreet, cotaţia titlurilor Apple a înregistrat o depreciere de 2,66%.

Ieri, în jurul orei 12, acţiunile furnizorilor asiatici ai Apple înregistrau deprecieri ale cotaţiilor. Pe bursa din Taiwan, titlurile producătorului de semiconductoare Foxconn consemnau o retragere de 2,15%, în timp ce cotaţia producătorului de electronice Pegatron scădea cu 1,37%. Acţiunile Largan Precision, un producător de lentile utilizate în camere de fotografiat, se tranzacţionau cu 9,92% sub referinţă.

Preşedintele american Donald Trump a sfătuit recent Apple, într-un mesaj pe Twitter, să îşi mute producţia din China în Statele Unite, dacă nu vrea să fie afectată de posibilele tarife vamale pe care Statele Unite au de gând să le impună în cazul amplificării războiului comercial dintre cele două state.

În luna august a acestui an, Apple a devenit prima companie din Statele Unite a cărei valoare de piaţă a depăşit suma de 1.000 de miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb