ZIARUL BURSA

19 septembrie 2018
Ediţia din 19.10.2024
Mări se întâlniră şi se sfătuiră

Mări se întâlniră şi se sfătuiră

George MarinescuPolitică / 19 septembrie 2018

Kolinda Grabar-Kitarovic, preşedintele Croaţiei: "Ţelul suprem al acestei Iniţiative este de a face din Europa Centrală coloana vertebrală a Uniunii Europene, bazată pe trei piloni: conectivitate, convergenţă şi coeziune"  

Mateusz Morawiecki, prim-ministrul Poloniei: "Avem nevoie de realizarea unei infrastructuri de transport pe direcţia Nord-Sud, de independenţă energetică şi de digitalizare"

Summitul Iniţiativei celor Trei Mări, organizat timp de două zile la Bucureşti, a continuat, ieri, la Palatul Cotroceni, cu sesiunea plenară a reprezentanţilor celor 12 state membre, şedinţă în care s-au dezbătut iniţiativele privind interconectivitatea în domeniul transporturilor, proiectele privind dezvoltarea energetică şi interconexiunea digitală.

Rick Perry, Secretarul american al energiei: "Există un potenţial foarte mare în rândul statelor din Iniţiativa celor Trei Mări în sfera energiei, care nu trebuie să se limiteze doar la conductele de petrol şi gaz, ci trebuie să se refere şi la energia nucleară, existând planuri în acest sens în Polonia şi Republica Cehă, şi la utilizarea resurselor regenerabile, pentru diversificarea surselor de energie".

SUA susţine proiectele energetice ale Iniţiativei celor Trei Mări

M.G.Politică / 19 septembrie 2018

Proiectele pe care Iniţiativa celor Trei Mări doreşte să le pună în aplicare au susţinerea administraţiei americane. Acest lucru a fost subliniat în scrisoarea trimisă, luni, de preşedintele Donald Trump participanţilor la summitul de la Bucureşti, şi în declaraţiile făcute de Rick Perry, Secretarul de Stat pentru Energie al SUA, la încheierea evenimentului din ţara noastră.

În zona euro nu se mai intră decât în genunchi şi cu plata în avans

În zona euro nu se mai intră decât în genunchi şi cu plata în avans

Călin RecheaMacroeconomie / 19 septembrie 2018

Călin Rechea

Bulgaria şi-a depus cererea oficială pentru a intra în zona euro în urmă cu două luni. Conform unei ştiri de pe site-ul Euobserver, miniştrii de finanţe din zona euro "au salutat cererea Bulgariei, cea mai săracă ţară din UE, de aderare la Mecanismul Ratelor de Schimb (ERM II), o perioadă de doi ani care precede statutul de membru al zonei euro, şi la Uniunea Bancară până în iulie 2019", în condiţiile în care ţara îndeplineşte toate criteriile nominale pentru adoptarea monedei unice.

"Creditele în franci elveţieni au reprezentat tranzacţii toxice"

CEDO, ÎNTR-UN MEMORANDUM DESPRE ÎMPRUMUTURILE ÎN CHF DIN SLOVENIA: "Creditele în franci elveţieni au reprezentat tranzacţii toxice"

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 19 septembrie 2018

CEDO: "Băncile au profitat de poziţia lor în relaţia cu debitorii, transferând în mod secret riscurile calculate către debitori" 

Statutul unui număr de 16.000 de debitori sloveni înşelaţi de bănci în contractele de credit în franci elveţieni (CHF) este inacceptabil din punct de vedere moral, civil, penal, în termeni de drept constituţional, precum şi din punct de vedere al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului (CEDO), arată un memorandum întocmit de CEDO şi apărut în spaţiul public.

BET se află încă sub maximele din anul 2007

DUPĂ MAI BINE DE 11 ANI, BET se află încă sub maximele din anul 2007

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 19 septembrie 2018

Principalii indici ai pieţelor dezvoltate au depăşit de mult vârfurile atinse în urmă cu peste un deceniu  

Liviu Moldovan, analist financiar: "Bursa noastră nu a beneficiat de surplusul de lichiditate apărut în pieţele dezvoltate, ca urmare a programelor de relaxare cantitativă derulate de Rezerva Federală sau de Banca Centrală Europeană"

Cu toate că indicii burselor dezvoltate au depăşit de multă vreme vârfurile atinse în anul 2007, în unele cazuri avansul fiind considerabil, indicele BET, referinţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB), ce înglobeză în structura sa acţiunile companiilor din primul eşalon al pieţei noastre de capital, cu excepţia SIF-urilor, se află încă sub maximul atins acum mai bine de 11 ani.

Rădăcini Estate investeşte 20 milioane euro într-un proiect rezidenţial

Rădăcini Estate investeşte 20 milioane euro într-un proiect rezidenţial

R.R.Companii / 19 septembrie 2018

Rădăcini Estate, parte a grupului cu acelaşi nume, inves­teşte 20 de milioane de euro în proiectul rezidenţial Aviaţiei Tower, a anunţat compania, ieri, printr-un comunicat de presă.

Demarată în luna februarie a acestui an, prima fază a proiectului urmează să fie livrată în toamna anului 2019 şi include construcţia celor 134 de locuinţe, de la apartamente de două şi trei camere, până la cele de tip penthouse/duplex, şi 172 de locuri de parcare, mai spun reprezentanţii proiectului.

IFC şi-a extins operaţiunile din Europa şi Asia Centrală

CU ANGAJAMENTE PRIVIND INVESTIŢII DE 2,9 MILIARDE DOLARI, IFC şi-a extins operaţiunile din Europa şi Asia Centrală

E.O.Bănci-Asigurări / 19 septembrie 2018

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, şi-a extins operaţiunile din Europa şi Asia Centrală cu angajamente privind investiţii de 2,9 miliarde dolari care să ajute la impulsionarea diversificării economiilor din regiune, să promoveze accesarea fondurilor de către micile întreprinderi şi să gestioneze schimbările climatice, anunţă un comunicat de presă.

"UniCredit" nu vrea să fuzioneze cu "Societe Generale"

"UniCredit" nu vrea să fuzioneze cu "Societe Generale"

Internaţional / 19 septembrie 2018

"UniCredit" SpA se concentrează în întregime pe dezvoltarea organică, a afirmat ieri directorul general al băncii italiene Jean-Pierre Mustier, dezminţind speculaţiile de pe pieţe privind o posibilă fuziune cu grupul bancar francez "Societe Generale", transmite Reuters.

Lumea fără PSD

Cornel CodiţăEditorial / 19 septembrie 2018

Cornel Codiţă

Omul se învaţă cu orice! Pînă la un punct, este un exerciţiu util de adaptare. Dincolo de el, însă, se instalează tiranică starea de anormalitate, în cazul omului, pînă la totala dezumanizare. Experimentele de psihologie socială (Milgram Experiment, Yale, 1963; Zimbardo Stanford Prison Experiment, 1971; Zimbardo, The Lucifer Effect: Understanding How Good People Turn Evil, 2007) au arătat convingător că nu avem control asupra aces-tui punct critic; cu alte cuvinte, nimic din interior, raţiune sau simţire, nu ne spune clar, fără dubiu, nu ne atrage atenţia ca o alarmă, cînd am trecut dincolo de el. Consecinţele sunt profunde, nu doar în plan etic, ci şi al acţiunii sociale. Ele ne ajută să înţelegem de ce în politica din România lucrurile sunt atît de greu de modificat... în bine, desigur! În rău, se duc singure... de la sine!

Duşmanii somnului: dispozitivele electronice şi reţelele de socializare

Duşmanii somnului: dispozitivele electronice şi reţelele de socializare

O.D.Miscellanea / 19 septembrie 2018

Distracţia costă, iar mai nou se plăteşte cu ore de somn şi stres. Majoritatea părinţilor de adolescenţi cu tulburări de somn din SUA dau vina pe celulare, dispozitive electronice sau reţelele de socializare, care îi împiedică pe copiii lor să doarmă cât ar fi necesar, potrivit unui sondaj naţional publicat la 17 septembrie de Universitatea din Michigan.

Manual "istoric" prin numărul de erori

Manual "istoric" prin numărul de erori

O.D.Cultură / 19 septembrie 2018

Manualul de Istorie de clasa a VI-a publicat de Editura Didactică şi Pedagogică conţine patru abateri de la programa şcolară, deficienţe de calibrare şi selecţie a informaţiei, erori factuale, deficienţe de terminologie, inadecvări ale materialelor didactice şi ale activităţilor de învăţare, precum şi un număr prea mare de greşeli lingvistice, de scriere şi de tehnoredactare.

Rulaj de peste 75 milioane de lei

BVB Rulaj de peste 75 milioane de lei

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 19 septembrie 2018

Toţi indicii bursieri au închis în creştere 

Tranzacţii cu aproape 3% din MedLife, efectuate pe piaţa "deal"

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 75,67 milioane de lei, aproape dublă faţă de valoarea medie înregistrată în acest an, de circa 42 milioane de lei.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 19 Septembrie 2018

MACRO NEWSLETTER 19 Septembrie 2018

Macroeconomie / 19 septembrie 2018

Preţurile de consum din zona euro şi-au temperat creşterea anuală în august 2018, până la 2%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după un declin de 0,3% în luna anterioară.

Legea închisorii la domiciliu, neconstituţională

Legea închisorii la domiciliu, neconstituţională

G.M.Politică / 19 septembrie 2018

Curtea Constituţională a decis, cu unanimitate de voturi, ieri, la sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis, că sunt neconstituţionale modificările aduse în Parlament legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de...

Educaţie financiară şi marketing cu Pokemoni

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 19 septembrie 2018

Vă amintiţi de aplicaţia care înnebunise adolescenţii acum câţiva ani? Cea în care trebuia să vânezi nişte monstruleţi prin oraş astfel încât datul în gropi era un sport de masă? Ei bine, Pokemonii n-au murit, ci s-au reinventat şi predau chiar...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo