SUA susţine proiectele energetice ale Iniţiativei celor Trei Mări

M.G.
Ziarul BURSA #Politică #Energie / 19 septembrie 2018

Rick Perry, Secretarul american al energiei: "Există un potenţial foarte mare în rândul statelor din Iniţiativa celor Trei Mări în sfera energiei, care nu trebuie să se limiteze doar la conductele de petrol şi gaz, ci trebuie să se refere şi la energia nucleară, existând planuri în acest sens în Polonia şi Republica Cehă, şi la utilizarea resurselor regenerabile, pentru diversificarea surselor de energie".

Rick Perry, Secretarul american al energiei: "Există un potenţial foarte mare în rândul statelor din Iniţiativa celor Trei Mări în sfera energiei, care nu trebuie să se limiteze doar la conductele de petrol şi gaz, ci trebuie să se refere şi la energia nucleară, existând planuri în acest sens în Polonia şi Republica Cehă, şi la utilizarea resurselor regenerabile, pentru diversificarea surselor de energie".

Proiectele pe care Iniţiativa celor Trei Mări doreşte să le pună în aplicare au susţinerea administraţiei americane. Acest lucru a fost subliniat în scrisoarea trimisă, luni, de preşedintele Donald Trump participanţilor la summitul de la Bucureşti, şi în declaraţiile făcute de Rick Perry, Secretarul de Stat pentru Energie al SUA, la încheierea evenimentului din ţara noastră.

Secretarul american al energiei Rick Perry a vorbit în alocuţiunea sa despre importanţa securităţii energetice şi a pledat pentru diversificarea surselor de energie, amintind lansarea unei noi iniţiative - Parteneriatul pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei. Pe baza acestui parteneriat, SUA vor colabora cu statele din regiune, dar şi cu Comisia de la Bruxelles, pentru infrastructura strategică şi investiţiile ce urmează a fi realizate pentru coridorul european Nord-Sud.

Potrivit lui Rick Perry, există un potenţial foarte mare în rândul statelor din Iniţiativa celor Trei Mări în sfera energiei, care nu trebuie să se limiteze doar la conductele de petrol şi gaz, ci trebuie să se refere şi la energia nucleară, existând planuri în acest sens în Polonia şi Republica Cehă, şi la utilizarea resurselor regenerabile, pentru diversificarea surselor de energie.

Secretarul de stat american al energiei a spus: "Parteneriatul nostru în zona energetică conferă acestor proiecte vizibilitate mai mare şi sprijin tehnic. (...) Suntem gata să ne implicăm în comunitatea de afaceri şi aceasta duce la creştere economică şi prosperitate în zona Mării Negre. Astăzi putem trans­mite un semnal foarte clar că SUA şi Europa sunt deschise afacerilor şi gata să pornească. Experienţa mea (...) îmi spune că putem avea toată încrederea în aceste proiecte şi sunt convins că ele vor avea rezultate pozitive pentru regiunea Iniţiativei celor Trei Mări, pentru alianţa transatlantică şi pentru întrea­ga lume. Aştept cu nerăbdare să conlucrăm pentru securitatea energetică, prosperitate economică şi, mai presus de orice, pentru libertatea individuală şi şanse individuale".

El a menţionat că sectorul energetic nu ar trebui să fie folosit ca mijloc de coerciţie sau ca ameninţare la securitatea naţio­nală:

"Securitatea energetică este legată de securitatea naţională. Securitatea energetică transatlantică este fundamentală pentru securitatea naţională a oricărei ţări. Sectorul energetic nu ar trebui să fie folosit ca mijloc de coerciţie sau ca ameninţare la securitatea naţională. Este cu atât mai adevărat pentru această regiune, în care naţiunile din centrul şi estul Europei se confruntă cu provocări legate de existenţa unui singur furnizor".

Rick Perry a exemplificat cu influenţa Rusiei în domeniul energetic sus­ţinând că "de la la invazia Rusiei în Crimeea (...) în 2014, dependenţa Europei de gazul rusesc a crescut de la 30% la peste 40%; acesta este un motiv de îngrijorare".

Potrivit secretarului de stat american pentru energie, "SUA nu vor folosi niciodată energia drept mijloc de coerciţie asupra naţiunilor voastre şi nu putem permite nici altora să facă asta".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Vrem o Europă independentă energetic față de Rusia.

    România trebuie să participe la acest parteneriat donându-și resursele. O facem pentru Europa. 

    1. Le dăm tot ce mai avem. Numai să nu ne bombardeze Putin așa cum au făcut-o americanii. Lasă că fac ungurii și austriecii produse din gazele României. Pe ei nu-i bombardează Putin. Și le ținem de cald la iarnă. Avem niște lideri trădători și lași.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb