Duşmanii somnului: dispozitivele electronice şi reţelele de socializare

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 19 septembrie 2018

Duşmanii somnului: dispozitivele electronice şi reţelele de socializare

Distracţia costă, iar mai nou se plăteşte cu ore de somn şi stres. Majoritatea părinţilor de adolescenţi cu tulburări de somn din SUA dau vina pe celulare, dispozitive electronice sau reţelele de socializare, care îi împiedică pe copiii lor să doarmă cât ar fi necesar, potrivit unui sondaj naţional publicat la 17 septembrie de Universitatea din Michigan.

Peste 43% dintre părinţii de adoles­cenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani din SUA, asigură că fiul sau fiica lor nu poate să doarmă, sau că se trezeşte în toiul nopţii, iar apoi nu mai poa­te adormi, notează studiul, citat de Agerpres. Dintre aceştia, 56% pun aceasta problemă pe seama dependenţei copilului lor de dispozitivele electronice, telefonul mobil sau reţelele de socializare.

"Sondajul sugerează că tulburările de somn sunt frecvente între adoles­cenţi, iar părinţii lor sunt de părere că utilizarea dispozitivelor electronice este unul dintre principalii factori ce contribuie la acest lucru", notează coautoarea studiului, expertă în sănătate publică, Sarah Clark. Pe de altă parte, 43% dintre părinţi semnalează temele de la şcoală şi alte activităţi- ca factor care îi menţin trezi pe adolescenţi la orele când ar trebui să doarmă şi doar 31% dintre ei cred că problema se datorează preocupărilor şcolare ale copilului lor. De asemenea, 23% dintre cei chestionaţi au semnalat preocupările vieţii sociale ca principală cauză, în timp ce 10% au pus-o pe seama problemelor de sănătate sau a medicamentelor. Studiul este rezultatul unui sondaj realizat în rândul familiilor americane care a inclus 1.018 părinţi de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb