ION LUNGU, PREŞEDINTE AFEER: "Peste jumătate dintre români vor să schimbe furnizorul de electricitate"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 19 septembrie 2018

"Peste jumătate dintre români vor să schimbe furnizorul de electricitate"

Mai mult de jumătate dintre români vor să îşi schimbe furnizorul de energie electrică în următoarele şase luni şi numai 25% dintre ei se consideră suficient de bine informaţi în această privinţă, arată un sondaj realizat cu privire la dorinţa românilor de a acţiona pe o piaţă liberalizată, citat de preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER).

Domnia sa a afirmat, ieri, în cadrul conferinţei de deschidere a Târgului Naţional de Energie de anul acesta: "Activăm într-o piaţă destul de competitivă, în care consumatorii sunt tot mai bine informaţi, pretenţioşi şi atenţi cu ofertele care li se fac sau cu informaţiile pe care le primesc.

Un român din trei este gata să semneze, chiar online, un contract pentru schimbarea furnizorului de energie electrică şi unul din doi clienţi acuză facturile prea mari.

La târgul de anul acesta participă şase furnizori care au, împreună, o cotă de piaţă de 50% din consumul final de energie al României".

În ceea ce priveşte schimbarea furnizorului de energie electrică şi gaze naturale, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) are în plan încurajarea clienţilor de a schimba furnizorii de energie, a spus, ieri, Claudiu Dumbrăveanu, reprezentant al ANRE. Domnia sa a mai spus: "Noi am încurajat, vom încuraja şi ne permite şi legea, prin intermediul unor modificări făcute anul acesta, să popularizăm şi să încurajăm atitudinile clienţilor de schimbare a furnizorilor. În opinia noastră, serviciul universal, aşa cum este el definit pe partea de energie electrică, ar trebui să fie un drept al clienţilor la care aceştia să poată apela oricând au ei nevoie, dar nu ar trebui fie unicul serviciu pe care ei şi-l permit, ci să fie unul de ultimă instanţă".

Domnul Dumbrăveanu a vorbit şi despre abordarea integrată a furnizorilor de energie, adăugând: "Vom încerca să setăm principiile generale care derivă din lege, întrucât majoritatea furnizorilor activează integrat, abordând atât sectorul energiei electrice, cât şi sectorul gazelor naturale şi bănuiesc că vor accesa şi energia termică. Atunci, clienţii pot accesa pachete complexe de produse şi servicii, iar acest lucru ar trebui să ducă la stabilirea unui preţ corect".

Domnia sa a mai spus că, totodată, ANRE a lucrat, în decursul acestei veri, la noul model de comparator de preţuri, care se află pe site-ul instituţiei, fiind în prezent în perioada de testare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb