ÎN SITUAŢIA GLOBALĂ ACTUALĂ Huawei consideră afirmaţiile ambasadorului SUA în România "incorecte şi contrare bunului simţ"

A.M.
Companii / 2 aprilie 2020

Adrian Zuckerman

Adrian Zuckerman

Huawei România răspunde acuzaţiilor şi afirmaţiilor făcute de Ambasadorul Statelor Unite în România, Adrian Zuckerman, precizând că acestea sunt total nepotrivite în situaţia globală actuală, se arată într-un comunicat remis redacţiei noastre.

"Nu am putut să trecem cu vederea, cu profund regret, atacuri recente din partea unor persoane, inclusiv oficiali de străini diplomatici de rang înalt, îndreptate împotriva lucrurilor bune realizate de angajaţii Huawei în cea mai gravă criză medicală cu care s-a confruntat vreodată România. Huawei consideră aceste atacuri ca fiind incorecte şi contrare bunului simţ şi susţine eforturile întreprinse de oricine din comunitatea locală în sprijinul României şi al cetăţenilor săi în aceste vremuri tulburi şi, mai mult ca oricând, considerăm că nu este momentul pentru mesaje tendenţioase şi declaraţii politice de această natură. Politizarea acestei tragedii nu ajută în niciun fel România să depăşească provocările cu care se confruntă.", anunţă compania.

Având un istoric al activităţii, în ţara noastră, de 18 ani, cu 2.300 de angajaţi competenţi, bărbaţi şi femei, Huawei a precizat: "Astăzi, suntem toţi români şi alegem să facem ceea ce trebuie, ceea ce am făcut de altfel constant în ultimii 18 ani: să fim solidari, să ne implicăm şi să aducem o contribuţie pozitivă la mediul social şi economic românesc."

Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a afirmat, la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România, că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti marca Huawei deghizate în donaţii umanitare, ceea ce este "inadmisibil" şi a avertizat autorităţile române că "aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea naţională" şi care pune în pericol libertatea. El a elogiat măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti pentru a opri criza provocată de epidemia de coronavirus şi a afirmat că la ieşirea din această criză România va putea deveni lider în multe domenii, lucru care se poate realiza doar prin adoptarea unor legi şi reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupţiei endemice şi prin creşterea transparenţei.

Ambasadorul american a declarat: "Din păcate, prădătorii şi actorii negativi încă pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate. Rusia şi China au încercat să folosească această oportunitate pentru a răspândi minciuni despre Statele Unite, România, COVID-19 şi comportamentul propriilor guverne. Faptul că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti de marcă Huawei deghizate în donaţii umanitare este inadmisibil. I-am avertizat pe prietenii mei români şi înainte, şi o voi face şi acum: aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră naţională şi care vă va pune în pericol libertatea. Comportamentul de înşelăciune, confuzie şi lipsa de transparenţă a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preţ mortal pentru întreaga lume".

În opinia sa, această pandemie în care ne aflăm subliniază importanţa transparenţei în ceea ce priveşte sănătatea umană, buna guvernanţă şi economia globală.

"Când informaţia este restricţionată, consecinţele sunt devastatoare. Ca urmare a muşamalizării de către Partidul Comunist Chinez, experţii chinezi şi internaţionali au ratat o fereastră critică pentru a limita izbucnirea acestui virus în China şi pentru a opri răspândirea sa globală. Acelora dintre noi care poartă cicatricile comunismului nu trebuie să li se amintească preţul plătit în vieţi omeneşti pentru minciunile comuniste", a afirmat Zuckerman.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. oare tzukarman asta cunoaste vorba aia clasica.......sictir!!!

    1. Nu ma mandresc, este o propaganda periculoasa acum ba chinezi ba americani nu am nevoie de nici unii 2 natii tare proaste pe planeta asta , se tot tatoneaza: apasa tu butonu de la racheta, ba apasa tu butonu de racheta, ba tu, ba tu , bat( liliac), s-au sa inteleg ca de pe acum de fac aliatii si dusmani pentru razboiul ce va urma peste 8 - 10 ani pentru ca istoria se repeta mereu e si ea ciclica ca economia

      Du-te la scoala, glumetule!

    Or fi si chinezi rai, dar prefer sa ma lipsesc de bunatatea americana. ne-au "ajutat" prea mult ca sa ii iubesc acum. Ce sa spun, sunt cei mai pregatiti, au văzut ce s-a intamplat in China acum 2-3 luni, si si-au luat toate măsurile de precauție. Se vede in sistemul lor medical ce bine stau.

    Un cacanar domnu' Daniel! Mi-am schimbat parerea despre razboiul Huawei - Trump. E evident ca Trunp nu a vrut sa piarda SUA banii din jocul 5G, care sunt mult mai multi ca la 4G, si a tras toata lumea inapoi pentru ca singurii, la momentul de atunci, care au dezvoltat tehnologia 5G erau chinezii. Bravo lor!

    Pentru ca minunatele si perfectele, plinele de intentii bune, companii din Statele Unite, au stat cu mainile in cur in loc sa dezvolte tehnologia.

    Foarte urat ca face jocuri politice de nivelul Dragnea, in momente de genul asta. Multumim pentru opinie, dar te rugam sa demisionezi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb