ÎN SPEŢA OIL TERMINAL CONTRA LUI VALENTIN DUMITRESCU Oil Terminal câştigă două dintre litigiile cu acţionarul minoritar

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 februarie 2019

Oil Terminal câştigă două dintre litigiile cu acţionarul minoritar

Curtea de Apel Constanţa a mai soluţionat două dintre procesele în care acţionarul minoritar Sebastian Valentin Dumitrescu solicită instanţei suspendarea provizorie a executării hotărârii AGEA Oil Terminal (OIL) prin care s-a decis majorarea capitalului social al companiei prin aport în natură, potrivit unui comunicat al emitentului remis la sfârşitul săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Instanţa din Constanţa a respins ca nefondate apelurile depuse de către acţionarul minoritar în alte două procese pe care acesta le-a pierdut la faza pe fond, prin care cerea suspendarea aplicării deciziei AGEA până la soluţionarea definitivă a dosarelor cu nr. 7882/118/2017 şi 7884/118/2017.

Oil Terminal informează că hotărârile sunt definitive şi reaminteşte, totodată, că atât în dosarul cu nr. 7882, prin care Sebastian Dumitrescu caută anularea deciziei AGEA, Tribunalul Constanţa a decis în favoarea OIL.

În ceea ce priveşte dosarul cu nr. 7884, Curtea de Apel Constanţa a decis în 18 februarie casarea sentinţei anterioare care dădea câştig de cauză Oil Terminal şi a dispus rejudecarea dosarului aceleiaşi instanţe.

De menţionat că, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA) din 10 octombrie 2016, acţionarii OIL, reprezentând 77,79% din capitalul social, au aprobat majorarea capitalului social cu o valoare maximă de 260,99 milioane de lei, prin aport în natură în valoare de circa 156 milioane de lei şi restul de aproximativ 104 milioane aport în numerar, de la 58,24 milioane de lei, în prezent, la valoarea maximă de 319,23 milioane de lei.

Potrivit unui raport de evaluare, realizat în vara anului 2016 de evaluatorul Aurelia Biţă şi cerut de companie, pentru a-şi conserva participaţiile, acţionarii minoritari ar trebui să subscrie în cadrul majorării de capital câte 4,48 de titluri la fiecare acţiune deţinută. Conform documentului, ar trebui emise pentru acţionarii care vor contribui la majorarea prin numerar un număr de 1,053 miliarde de acţiuni, în timp ce acţionarului majoritar i s-ar cuveni, în schimbul aportului cu cele două terenuri, 1,556 miliarde de acţiuni. Astfel, numărul total de acţiuni care ar trebui emise în cadrul operaţiunii este de 2,609 miliarde de titluri.

La finalul lunii octombrie a anului tocmai încheiat, Oil Terminal a desemnat Bursa Română de Mărfuri (BRM) să întocmească prospectul proporţionat de ofertă în vederea continuării procedurii de majorare a capitalului social.

Totuşi, aceeaşi Curte de Apel Constanţa a mai admis în data de 28 februarie un alt recurs formulat de către Sebastian Dumitrescu într-un alt dosar în care acesta a cerut instanţei anularea aceleiaşi hotărâri AGEA din 2016. Astfel, şi acest dosar urmează să fie transmis spre rejudecare Tribunalului Constanţa. În prezent, litigiul nu are încă termen de judecată.

Acţionarul de peste 90 de ani deţine 14,84% din operatorul terminalului petrolier din Constanţa.

Anul trecut, Oil Terminal a realizat un profit net de 5,09 milioane de lei, în scădere cu 66,9% faţă de cel înregistrat în anul 2017, de aproape 15,42 milioane de lei, în condiţiile în care rezultatul net este cu 59,9% peste cel bugetat de companie.

Valoarea de piaţă a societăţii la BVB este de circa 80,95 milioane de lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb