În SUA, zarurile sunt aruncate. Dar nu se văd încă cifrele

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Internaţional / 28 octombrie

SORIN ROŞCA STĂNESCU

S-a intrat în ultima săptămână a celei mai disputate competiţii prezidenţiale din istoria Statelor Unite şi în acelaşi timp cea mai tensionată, dacă nu punem la socoteală situaţia precedentă, când Donald Trump a fost învins de Joe Biden. Foarte atente, extrem de scrupuloase, respectând cu stricteţe metodologia de lucru, institutele de cercetare de piaţă de peste ocean sunt practic paralizate. Sunt incapabile să-i departajeze pe cei doi competitori. Pentru că scorul lor este practic egal. Ce urmează să vedem?

Dacă Donald Trump va câştiga alegerile, Statele Unite vor avea primul preşedinte condamnat penal. Dacă Kamala Harris va readuce marea victorie în tabăra democraţilor, atunci la Casa Albă se va instala prima femeie din istorie şi, probabil, soţul ei se va numi "Primul Domn". Departajarea celor doi candidaţi, care practic în acest moment aleargă bară la bară, o vor decide alegătorii din şapte state: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord şi Pennsylvania. Va ieşi cu scântei. Din nou, cu un scandal de mari proporţii. Cel care va pierde va contesta rezultatul, împreună cu toţi susţinătorii săi şi cu puternicii sponsori care, de o parte şi de cealaltă, au venit cu donaţii de sute şi sute de milioane.

După tentativele de asasinare puse la cale împotriva lui Donald Trump, ne putem aştepta, în cazul în care acesta câştigă, la mari tulburări de stradă, cu certitudine caracterizate prin violenţă. În mod simetric, tulburările şi violenţa vor fi alimentate, cum s-a mai întâmplat, şi de cealaltă tabără, în cazul în care câştigă Kamala Harris. Explicaţia este că niciodată până în prezent, după Războiul de Secesiune, societatea americană nu a fost atât de divizată şi nici nu a existat atât de multă înverşunare din partea susţinătorilor uneia sau alteia dintre tabere. Situaţia se complică şi devine de-a dreptul explozivă luând în calcul numărul extrem de mare de migranţi sosiţi în ultimii ani în Statele Unite, mulţi dintre ei nedevenind cetăţeni, neavând drept de vot, nefiind integraţi nici politic, nici social şi nici cultural, dar fiind în schimb extrem de motivaţi să o susţină pe Kamala Harris, ale cărei luări de poziţie s-au plasat frecvent de partea acestora. Şi încă lucrurile se complică dacă luăm în calcul forţa colosală financiară şi logistică la care s-a ajuns prin uriaşa reţea Soros, desfăşurată şi la nivel mondial, dar şi în Statele Unite. În fine, o altă cantitate de gaz turnat pe foc este pusă de situaţia extrem de complexă existentă pe plan internaţional în această perioadă, în care după ce s-a pus capăt relativului echilibru care a urmat după încheierea Războiului Rece, s-au declanşat în mai multe părţi ale globului, în care Statele Unite sunt interesate şi implicate, războaie locale şi regionale. Şi în acest sens interesele sunt divergente, inclusiv cele dictate de logica complexului militar.

Începând din această săptămână, continuând cu încheierea procesului electoral şi apoi cu rezolvarea în timp a contestaţiilor care urmează, în Statele Unite va exista o perioadă extrem de tulbure, în care fireşte vor interfera şi numeroase interese externe, o perioadă numai bună pentru a destabiliza, dintr-o direcţia sau din alta, echilibrul politic şi aşa extrem de fragil. Iar în plan extern, acolo unde există conflicte armate deschise, protagoniştii îşi vor face literalmente de cap. "Jandarmul lumii", care şi aşa şi-a diminuat capacitatea, după ce primeşte lovituri după lovituri din direcţia BRICS, va fi până la sfârşitul acestui an incapabil să stingă incendiile care există şi care se vor propaga pe glob.

Opinia Cititorului ( 6 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Totul este pe muchie de cutit .Kamala Harris contrar multor optiuni va cistiga .De zic asta ?KLA a acumulat cu mult mai multi bani (fonduri ) obtinuti de la un numar extrem de mare de cetateni ce i-au oferit sume mici .KLA reuseste sa capteze votul majoritar al femeilor si pe cel al tinerilor .KLA este ajutata in acest demers de un numar extrem de mare de fosti sau actuali politicieni democrati si republicani ce au parasit Partidul .KLA a beneficiat direct de sprijinul sotilor Obama avind in Michelle purtatorul ei de lance ce prin discursul sau a devenit inegalabila Michelle Obama .Discursul doamnei Obama nu are rival in istoria moderna a SUA.Practic Trump a fost desfiintat politic .In paralel J.R.Biden iarta plata partiala a sumelor datorate de studenti iar simbolistica declansata, in rindul femeilor, de problema avortului, devine esentiala in Campania electorala asa cum si ultimile cuvinte ale Presedintelui fac referire la noneleganta lui Trump .Ultima lovitura, dar nu cea din urma , apare neasteptat . Acuzele cu fascismul ,ce ne sunt prezentate chiar de catre unii fosti colaboratori ai lui Trump (KELLY)si care sunt preluate preluate de candidatul Kamala Harris lovesc nesteptat atunci cind ultimul miting de la M.S.G al lui Trump (presarat cu multe atitudini hitleriste ) devine subiect politic de exceptie Asocierea mitingului lui Trump si a vorbelor puse in scena de diferiti participanti ,vorbitori situati alaturi de Trump ,ne este prezentanta in oglinda cu un Miting sustinut acum 85 de ani tot la M.S.G de catre simpatizantii hitleristi din acea vreme .Impactul asupra campaniei lui Trump devine devastator .Asocierea cetătenilor americani sustinatori Trump cu acest ultim miting de campanie(cito rfi asteptat democratii sa fie realizat acest miting chiar la M.S.G.) devine purtatoare de reactii general cetatenesti ostile .Multi dintre republicanii la virf nu mai pot gira TRUMP si multi dintre cetateni sau chiar dintre sprijinitorii externi ai lui Trump inclusiv Netanyahu vor trebui sa ia atitudine .Noi toti vom fi nevoiti sa luam atitudine .chiar si Media din Romania trebuie sa vorbeasca .Imaginile vechi ne arata un adevar ignorat de multi si care acum este adus la zi de catre filmarea cu pricina .DEVASTATOR. In momentul in care Harris deja cistiogatoare va prelua mandatul ecoul propagat peste tot in lume va deveni formator de presedinti .Toti cei care acum spera Trump vor pierde partida politica iar cei din BRICS vor intelege inutiltatea demersului lor .BRICS este deja prea „batrina” pentru a cistiga ceva .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. un lucru important in favoarea lui Harris, in US sunt mult mai multi democrati inregistrati fata de republicani. cam ca la noi, sunt multi socialisti, mai putini capitalisti sau neo nazisti.

      problema-i prezenta la vot, democratii nu prea voteaza.  

      ei acum, deja s-a inceput votarea, si sunt cozi record din primele zile. dc se mentine acest trend, de prezenta record la vot, e in favoarea lui Harris. de-asta republicanii mereu pun piedici la vot, ex votul prin corespondenta. ei stiu ca la o prezenta masiva la vot, sunt pa.

      deci zarurile sunt aruncate, dar nu s-au oprit. s-ar puta sa avem surprize 

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Nu va fi nicun "razboi civil" in SUA pentru ca Trump va castiga la o distanta suficient de mare incat sa nu ramana loc de interpretari! E clar, privind din orice punct al globului, ca Trump e departe de-a fi un "prezidentiabil", dar e cu mult mai clar ca Harris e o nulitate absoluta.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Trump e un narcisist care va face implozie pe ultima 100 de metri , ca si data trecuta cand a pierdut pe mana lui, nu Biden a castigat, trump a pierdut(cu toate cele 5 tril;iarde de dolari printati dati pomeni in pandemie).

    masca va fi tot mai greu de tinut pe fata, si isi va rata adevaratul caracter, acela care o face si pe nevasta-sa sau copiii lui sa stea departe de el.

    va fi circul de pe lume in ultimele zile. lol. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Da,trump e narcisist,dar e totusi o solutie la cloaca neomarxista democrata.astia distrug din temelii toata lumea occidentala.sunt cancerul politic al planetei.

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    chiar nu m-am gandit , va fi ” primul domn ” ? ce penibil, sa fii primul domn , sa stai sa faci vizite la azile de batrani si sa imparti bomboane

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb