ÎN ULTIMII TREI ANI 25 miliarde dolari au ieşit din Rusia prin firme-fantomă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 20 iunie 2013

Companiile-fantomă au scos în mod ilegal din Rusia 760 de miliarde ruble (25 miliarde dolari), în ultimii trei ani, conform afirmaţiilor guvernatorului Băncii Centrale de la Moscova, Serghei Ignatiev, anunţă Vedomosti.

Ignatiev, care îşi părăseşte postul săptămâna viitoare, după trei mandate consecutive, a făcut această declaraţie într-un raport către Parlamentul rus privind activitatea din 2012 a băncii centrale.

"În luna mai a acestui an, banca centrală a primit o cerere oficială din partea Ministerului de Interne cu privire la unele organizaţii care au fost folosite în tranzacţii financiare ilegale de către suspecţi într-o anchetă penală", a spus Ignatiev, adăugând: "Banca centrală a examinat relaţiile privind plăţile directe şi indirecte ale organizaţiei şi a aflat că numele menţionate în anchetă sunt o mică parte dintr-o vastă reţea formată din 173 de firme-fantomă, prin care au fost retrase 760 miliarde de ruble cu încălcarea legislaţiei fiscale şi a celei valutare".

Serghei Ignatiev a menţionat că alte 21 de miliarde ruble au fost convertite în numerar, de asemenea cu încălcarea legislaţiei ruseşti.

Ignatiev a ţinut prima pagină a ziarelor în luna februarie, când a spus că banca centrală din Rusia a descoperit operaţiuni dubioase, în valoare de 49 de miliarde dolari anul trecut, în care sunt implicate companii-fantomă.

Operaţiunile de transfer ilegal de bani implică venituri din export care nu au fost primite la timp, bani pentru bunuri şi servicii preplătite, dar neîncasaţi în cadrul contractelor de import, transferuri de bani în străinătate prin operaţiuni fictive cu titluri de valoare şi credite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb