ÎN UNGARIA Interzicerea programului de duminică în comerţ a costat peste 2.000 de locuri de muncă

Ziarul BURSA #Internaţional / 23 iunie 2015

Legea care interzice magazinelor din Ungaria să fie deschise duminica a dus la concedierea a peste 2.000 de angajaţi în aprilie, în timp ce numărul orelor de muncă suplimentare lucrate de angajaţii din sectorul de retail a urcat la un maxim al ultimilor cinci ani, relatează Portfolio.hu.

În comerţul de retail şi cel en-gros, a avut loc o scădere de 2.200 de posturi în luna aprilie, comparativ cu luna februarie, potrivit datelor institutului ungar de statistică, citate de blokkk.com. În plus, numărul angajaţilor full time a scăzut cu peste 500 comparativ cu februarie.

Iniţial, marile magazine au decis să prelungească programul de lucru în timpul săptămânii, pentru a compensa impactul opririi activităţilor în zilele de duminică. Noua lege care a intrat în vigoare pe 15 martie restricţionează însă şi programul de lucru, la intervalul 6.00-22.00, în condiţiile în care unele magazine din Ungaria, precum Tesco, aveau program de lucru non-stop, potrivit Mediafax.

În prezent, institutul de statistică din Ungaria monitorizează doar magazinele cu peste patru angajaţi, dar portalul blokkk.com remarcă faptul că nu doar marile hipermarketuri ar trebui monitorizate, ci şi magazinele mai mici. Portalul explică faptul că multe magazine mici, cu 1-4 angajaţi, au fost nevoite să concedieze angajaţi în urma limitării programului de lucru, atât în timpul săptămânii cât şi duminicile, când magazinele pot fi deschise doar dacă vânzătorul este proprietarul sau un membru al familiei sale.

Cele mai recente date referitoare la concedierile făcute de retaileri contrazic declaraţiile anterioare ale oficialilor guvernamentali, care au susţinut că angajaţii din sectorul comercial nu îşi vor pierde locurile de muncă din cauza interzicerii programului de duminică.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Noroc mare avem cu toate tampeniile care se intampla in jurul nostru : bulgarii dorm in continuare, la ucrainieni e razboi, sarbii nu prea intereseaza pe nimeni, iar maghiarii construiesc societatea capitalista multilateral dezvoltata. In sfarsit am ajuns noi sa fim un exemplu regional. In scurt timp ii vom domina si economic. Asteptam cu deosebit interes imigranti maghiari pentru a-i trimite la munca in Moldova.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb