ÎN URMA TRANZACŢIEI CU HELP NET FARMA Peste patru milioane de euro - posibil să meargă către acţionarii Farmaceutica Remedia

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 februarie 2020

Peste patru milioane de euro - posibil să meargă către acţionarii Farmaceutica Remedia

Valentin-Norbert Ţăruş: "Intenţionăm să propunem ca până la jumătate din suma obţinută să fie acordată acţionarilor, ca dividende"

"Din cifra de afaceri consolidată a Farmaceutica Remedia, doar 20% provine din linia business-ului de farmacii", a precizat directorul companiei

Salt de 14,52% al acţiunii RMAH, în şedinţa de ieri

Conducerea Farmaceutica Remedia intenţionează să propună ca, până la jumătate din suma de 8,25 milioane de euro, ce este pe cale să fie obţinută în urma vânzării fondului de comerţ aferent a 52 farmacii către Help Net Farma, să fie distribuită către acţionari sub formă de dividende, ne-a precizat, ieri, Valentin-Norbert Ţăruş, directorul general al companiei.

Astfel, este posibil ca, dacă tranzacţia va fi aprobată de Consiliul Concurenţei, peste patru milioane de euro să meargă către acţionarii distribuitorului de medicamente.

Legat de motivele pentru care s-a decis înstrăinarea farmaciilor, directorul general al Farmaceutica Remedia, ne-a declarat: "Am luat această decizie deoarece dorim să ne concentrăm pe direcţii de business profitabile. Unele farmacii nu ne aduceau câştiguri, dar în cele 52 de unităţi din contract sunt atât farmacii profitabile cât şi neprofitabile".

Valentin-Norbert Ţăruş a adăugat că, din cifra de afaceri consolidată a Farmaceutica Remedia, doar 20% din provine din linia business-ului de farmacii.

"După încheirea tranzacţiei, rămâ­nem cu peste 30 de farmacii, astfel încât vom continua activitatea acestei linii de business. În plus, vom evalua chiar oportunităţi pentru consolidarea poziţiei în piaţă, eventual prin achiziţia de noi farmacii, care să nu intre în concurenţă cu cele pe care le-am tranzacţionat", ne-a spus directorul Farmaceutica Remedia, adăugând: "Practic, vom rămâne cu circa 80% din business, în principal pe linia de distribuţie".

Ieri, în urma anunţului privind semnarea contractului cu Help Net Farma, acţiunile RMAH au urcat până la 0,426 lei, echivalentul unei creşteri de 14,52%, într-o şedinţă în care jucătorii au lăsat acţiunea distribuitorului de medicamente fără ordine de tranzacţionare în ask, potrivit datelor furnizate de platforma BVB.

Fondat în 1998, Help Net operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din ţara noastră şi, începand cu aprilie 2018, face parte din grupul german Phoenix, furnizor de servicii integrate de sănătate din Europa.

Phoenix are o prezenţă activă în 27 de ţări, având o reţea de 164 centre de distribuţie, peste 2700 de farmacii proprii şi circa 37.000 de angajaţi.

În primele nouă luni ale anului, Farmaceutica Remedia a raportat o cifră de afaceri netă de 326,63 milioane de lei, cu 1,98% sub cea din aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,62 milioane de lei, cu 37,8% sub cel din perioada ianuarie - septembrie 2018.

În anul 2016, compania a fost divizată în Farmaceutica Remedia SA, companie de retail, ce deţine integral Remedia Dis­tribution & Logistics SRL, companie de distribuţie.

Acţionarul majoritar al Farmaceutica Remedia este Valentin Norbert Ţăruş, care are o deţinere directă de 65,5% din companie, în timp ce Ionica Mirela Pavel are 24,23% din distribuitorul de medicamente.

Valoarea de piaţă a companiei la Bursa de Valori Bucureşti este de 45,19 milioane de lei,

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb