ÎNAINTE DE ANEXAREA REGIUNILOR SEPARATISTE LA RUSIA Consiliul de Securitate Naţională din Ucraina, convocat de Zelenski

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 septembrie 2022

Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky

Sursa foto: facebook / Volodimir Zelensky

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a convocat, pentru astăzi, Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al ţării într-o reuniune de urgenţă, în condiţiile în care aşteaptă ca preşedintele rus Vladimir Putin să semneze tratatele de anexare a celor patru regiuni ucrainene ocupate, conform EFE.

Kremlinul a anunţat ieri că Putin va semna astăzi tratatele care proclamă anexarea de către Moscova a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, unde, în perioada 23-27 septembrie, au avut loc referendumuri de aderare la Rusia, considerate de Kiev şi Occident drept nişte "simulacre" desfăşurate sub ameninţarea armelor.

Potrivit responsabililor proruşi numiţi de Moscova în aceste teritorii, aflate sub controlul parţial al Moscovei, între 87,05% şi 99,23% dintre alegători au susţinut integrarea în Federaţia Rusă, conform Agerpres.

Regiunile pe care Rusia vrea să le anexeze reprezintă aproximativ 15% din teritoriul Ucrainei sau circa 100.000 de kilometri pătraţi, o suprafaţă similară cu cea a unor ţări precum Ungaria sau Portugalia, notează EFE.

Ceremonia semnării tratatelor de anexare la Kremlin vine în condiţiile în care niciuna din cele patru regiuni nu se află sub controlul deplin al trupelor ruse după şapte luni de război, nici măcar Lugansk, pe care Moscova a declarat că a cucerit-o integral în iulie.

Zelenski a declarat în mod repetat că aşa-zisele referendumuri sunt ilegale şi a avertizat cu privire la un răspuns viguros din partea Ucrainei, potrivit Reuters.

"Integritatea teritorială a Ucrainei va fi restabilită. Iar reacţia noastră la recunoaşterea de către Rusia a rezultatelor va fi foarte dură", a declarat Zelenski, conform biroului său, în cursul unei convorbiri telefonice purtate ieri cu premierul italian în exerciţiu, Mario Draghi.

Anterior, Kremlinul avertizase că orice atac asupra teritoriilor (ucrainene) încorporate în Federaţia Rusă va fi considerat un atac împotriva Rusiei, ceea ce îi va permite să recurgă la întregul arsenal aflat în dotarea sa, inclusiv la armele nucleare.

Putin interzice tranzitul vehiculelor de marfă din ţările care au sancţionat Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat ieri un decret prin care autorizează guvernul să interzică unor vehicule de marfă din Occident tranzitul prin teritoriul rus, informează Reuters, conform Agerpres.

Decretul interzice tranzitul camioanelor care transportă mărfuri şi sunt înregistrate în ţări ce au aplicat restricţii similare împotriva Rusiei.

Rusia s-a plans, în aprilie, că Uniunea Europeană şi-a închis graniţele pentru anumite vehicule de marfă înmatriculate în Rusia şi Belarus, din cauza sancţiunilor legate de conflictul din Ucraina. Decretul actual precizează că măsurile au fost introduse ca răspuns la restricţiile "neprietenoase" ale unor state împotriva cetăţenilor şi entităţilor din Rusia.

Confruntată cu o creştere puternică a numărului de intrări din Rusia, Finlanda şi-a închis frontierele începând de ieri, la miezul nopţii, pentru cetăţenii ruşi cu vize de turism în spaţiul Schengen, a anunţat guvernul, citat de Reuters.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Frecție la piciorul de lemn

    1. mișto comentariu

    Ukraina v a face parte dinti Federatia Rusa... Zelenscki invata rusa la greu..

    1. Trolii nu invata deloc limba romana..

      Ți am zis ca ne prindem lejer dacă nu înveți gramatica corect?

      Pune mana pe carte, ca iar nu ți primești rația de ruble! 

    L-ati facut pe Putin cretin, prost, nebun, dement.....toate astea corecte, dar dementul asta v-a luat 15% din teritoriu. Cu armata lui slab pregatita, fara arme moderne, care era batuta si de babele care puneau muraturi, si de mosii care ii alungau pe soldatii rusi din ograda.......ba, ce inseamna propaganda si manipularea, Putin v-a furat pamantul si tu scheauni ca un prost. Nebunu' a facut ce nimeni din lumea normala la cap nu ar face niciodata, a luat cu japca o halca dintr-o tara si tu tot cu prostii din astea vii, Zelenki??

    Ne ziceau sienen si antena 3 seara de seara ca Putin e gata, maine, maxim poimanine moare si armata rosie va fi invinsa.....bullshit, totul a foat o minciuna. S-au instalat rusii acolo, nu mai pleaca decat cu toata omenirea dupa ei. 

    1. Ati pierdut Kharkiv, azi "ati infrant" la Lyman, maine Severodonetsk. Pana de Craciun pierdeti Luhansk-ul:-)...ati pierdut "si nici n-ati simtit":-)

    Responsabilii prorusi nu au spus lumii care a fost procentajul populatiei prezenta la vot.Au omis sa minta si in legatura cu acest lucru, probabil au fost prea ocupati ,cand umbi si cu urna mobila si cu arma in mana este mai greu sa tii evidenta!

    Foarte interesant cum se da contra atac si pe media. Cum unii incearca sa apara bine in media imediat si restul fac declaratii, semneaza oficial hartii, vre-o declaratie istorica, vre-o locatie unica, ceva breaking news sa fie oamenii convinsi ca se dau contre.

    Totul ca sa uite lumea. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb