ÎNCĂ O REVOLUŢIE ÎN PAHAR Acţionarii au cerut schimbarea conducerii Sibex

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iulie 2012

Cristian Sima

Cristian Sima

Schimbarea conducerii Sibex a fost cerută de un grup de acţionari cu deţineri cumulate de 5,6375%, care sunt nemulţumiţi de rezultatele slabe ale bursei sibiene, sub şefia lui Cristian Sima.

Acţionarii sunt Delta Valori Mobiliare, Super Gold Invest şi Interfinbrok.

Sibex a informat, ieri, că a primit o cerere pentru convocarea AGA, pe ordinea de zi solicitată aflându-se revocarea Consiliului de Administraţie şi alegerea unuia nou.

"Consiliul de Administraţie va analiza cererea primită şi va lua măsurile necesare, conform prevederilor legale", potrivit comunicatului transmis de Sibex.

Sibex a încheiat prima jumătate a anului cu pierderi de 149.054 lei, după un un profit de numai 1.795 lei, în primul trimestru. În 2011, compania a avut o pierdere de aproape 600.000 lei.

Astfel, nemulţumirea mai multor acţionari ar fi atins cote maxime, iar schimbările l-ar viza în special pe Cristian Sima, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Cristian Sima nu a putut fi contactat, aseară, pentru declaraţii.

Potrivit unor surse, nemulţumiţi de prestaţia conducerii Bursei de la Sibiu ar fi şi cei de la SIF Moldova.

Totodată, se zvoneşte că schimbările din conducerea Casei Române de Compesanţie, din luna aprilie, nu ar fi fost pe placul acţionarilor bursei sibiene.

Astfel, înlocuirea din CA al CRC a lui Grigore Chiş, directorul general al SSIF "BROKER", şi a Adrianei Vişan, de la SIF "Moldova", cu doi bancheri - Cristian Ionescu, country manager "Coface", şi Ciprian Păltineanu, director la Unicredit Ţiriac Bank, - ar fi fost percepută drept începutul îndepărtării reprezentanţilor SIF-urilor de la conducerea entităţilor sibiene.

Alte surse susţin că o mişcare "revoluţionară" ar fi vizată şi de Bogdan Baloşan, un important acţionar al Sibex şi de Dan Simionescu, de la SIF Transilvania.

Fostul preşedinte al Sibex Teodor Ancuţa ne-a declarat, într-un interviu acordat în luna mai, că Sibex "urmează un drum greşit, merge într-o direcţie care, într-un timp relativ scurt, îi va nemulţumi pe majoritatea acţionarilor, inclusiv pe trădători".

Domnia sa a subliniat, atunci, pierderea bursei pe 2011, în condiţiile unui profit de 237.723 în 2010 (an în care au fost făcute cheltuieli foarte mari - lansarea pieţei spot, noi produse - indicele DJ, certificate de dioxid de carbon, implementarea platformei Treyport).

Cristian Sima a ajuns la conducerea Sibex după o adunare generală cu scandal, din aprilie 2011, în care a fost debarcat fostul preşedinte - Teodor Ancuţa - contestată în ins-tanţă, la vremea respectivă.

Anul acesta a debutat cu schimbarea conducerii Bursei de Valori Bucureşti, care a fost preluată, relativ uşor.

Luna aceasta, piaţa a mai asistat la o bătălie, la SIF4 Muntenia, unde cel mai mare acţionar, omul de afaceri Gheorghe Iaciu, alături de susţinătorii săi, au reuşit schimbarea Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor, într-o AGA maraton de pes-te 30 de ore.

După "revoluţia" de la SIF4, unii brokeri se aşteaptă la mişcări similare şi la alte SIF-uri.

Deşi faţă de Sibex nemulţumirile erau majore, unii se aşteptau ca atacul să fie lăsat pentru toamnă. Se pare, însă, că răbdarea unora dintre acţionari şi-a atins limitele.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Mai cooptati cativa actionari si "puneti" de-un vot cumulativ

    Pana acum, conducerea actuala, si in special Sima, nu au facut nimic pentru dezvoltarea pietei. Problema mare e ca nici Simionescu nu e mai breaz.

    Iar daca in spate se afla Balosan - barsonan, omul care l-a impus la Sibex pe cel mai jalnic si incompetent personaj care s-a aflat vreodata pe o functie acolo (numit recent dir adj)...e jalnic. Cei care l-au executat pe Ancuta se bat acum intre ei....De, s-au mai imputinat banii. ce sa-i faci.  

    1. sima care la televizor afisa o superioritate si o atotcunoastere economica, bursiera, financiara de facea pe orcine sa se simta umil in fata lui!!....mai greu e cand trebuie sa faci, nu doar sa vorbesti!! de pe margine toata lumea e experta!!

    Sa fie acest 'pitic atomic' ghidat dupa zicala 'if you can't beat BVB, join them' ? ma refer sa puna umarul la saparea Sibex?

    1. Ca sunt specialisti rau. Au dat-o in bara rauuuuu

    noii pucisti sunt de fapt vechii pucisti...oare e doar gargara sau sima o sa si-o ia asa cum i-a dat-o lui ancuta...? a devenit din vanator...vanat.

    cat despre fostul director de marketing(pe asta tot ancuta l-a adus in ograda ca si pe sima) si actualul nou director general adjunct...aveau nevoie de unu prost dar ascultator...marele broker, expert in bucket shopuri acum 10 ani a devenit mare sef... 

    .................. .................

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb