Încă un service auto cere falimentul Euroins

Elena Voinea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 8 februarie 2013

Unitatea de reparaţii autovehicule reclamă companiei de asigurări plăţi restante de 166.096 lei.

Unitatea de reparaţii autovehicule reclamă companiei de asigurări plăţi restante de 166.096 lei.

Un service auto din Buzău, membru al Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), a cerut falimentul asigurătorului Euroins, după ce în această săptămână un alt service auto a solicitat acelaşi lucru, potrivit unui comunicat al Asociaţiei. Unitatea de reparaţii autovehicule reclamă companiei de asigurări plăţi restante de 166.096 lei.

Cristian Muntean, directorul ASSAI, a declarat: "Am fost contactat de către mai multe unităţi service care se află în aceeaşi situaţie şi care intenţionează să solicite falimentul acestei societăţi de asigurări, în perioada următoare, şi atrag politicos atenţia Comisei de Supraveghere a Asigurărilor că ascunderea documentelor solicitate, care reflectă situaţia reală a acestui asigurător, va slăbi şi mai mult încrederea în sistemul de asigurări românesc şi în instituţia de supraveghere a asigurărilor, într-o eventuală reeditare a episodului < Metropol >".

Pentru evitarea unui nou episod "Metropol", în care societatea de asigurări cu acelaşi nume a intrat în faliment, iar toţi păgubiţii/asiguraţii acestei societăţi de asigurări au fost nevoiţi să se înscrie la masa credală pentru a obţine despăgubirile legale, ASSAI a cerut încă o dată CSA să facă publice documentele privind situaţia reală a Euroins.

"Suntem profund îngrijoraţi de situaţia financiară a acestei societăţi de asigurări şi nu înţelegem refuzul CSA de face publice aceste documente, atât timp cât problemele nu sunt grave, aşa cum a încercat să ne liniştească zilele trecute Comisia de Supraveghere a Asigurărilor", potrivit ASSAI.

CSA nu a ieşit, până în prezent, cu o poziţie oficială cu privire la acest subiect.

Un service auto din Timişoara a solicitat, în această săptămână, falimentul Euroins, din cauza neachitării unor restanţe. Asigurătorul a precizat că a plătit sumele restante, în schimb reprezentanţii service-ului auto au susţinut că Euroins le-a sugerat transmiterea unui comunicat de presă comun, în schimbul efectuării plăţii sumelor restante.

Daniel Tudor, preşedintele CSA, a dispus, în luna noiembrie a anului trecut, verificarea situaţiei societăţii de asigurare Euroins, după ce ASSAI a avertizat cu privire la întârzierile mari la plata despăgubirilor din partea asigurătorului. CSA a solicitat Euroins să îşi majoreze capitalul social şi să accelereze plăţile restante către asiguraţi, păgubiţi şi unităţile de reparaţii auto.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb