ZIARUL BURSA

08 februarie 2013
Ediţia din 18.09.2024
CNVM pasează Rasdaq la Finanţe

RĂMÂNE CUM AM STABILIT CNVM pasează Rasdaq la Finanţe

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 8 februarie 2013

MFP ridică din umeri  

MAKE: "Intenţia CNVM este pleonastică"

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi-a res-pectat promisiunea că va lua o decizie cu privire la restructurarea pieţei Rasdaq, problemă despre care Carmen Negoiţă, preşedintele Comisiei, a spus, la finele anului trecut, că nu mai suportă amânare.

Concedierile de la BCR, aproape de start

Concedierile de la BCR, aproape de start

ELENA VOINEABănci-Asigurări / 8 februarie 2013

Update: Ciprian Ionescu preşedintele SNS BCR ne-a trimis următoarele precizări:  

"Instituţiile sesizate de SNS BCR sunt singurele în măsură să constate dacă BCR a respectat sau nu legislaţia incidentă informării/consultării salariaţilor şi în materia concedierilor colective. Să aşteptăm răspunsul acestor instituţii care acum ar trebui să se pronunţe şi cu privire la alte aspecte sesizate în data de 4 februarie 2013. Faptul că suntem afectaţi de mediul economic dificil, care reclamă reaşezarea BCR pe alte baze din punct de vedere al activităţii şi numărului de personal nu trebuie să conducă la abuzuri din partea angajatorului, drepturile salariaţilor, chiar dacă viitori şomeri din motive neimputabile lor, nu trebuie încălcate.

Singura întâlnire din 2012, pe care eu, ca membru şi vicepreşedinte al Comitetului European de Întreprindere al Erste Bank, am avut-o cu domnul Andreas Treichl, a avut loc în luna noiembrie 2012 când am participat la ultima şedinţă ordinară a acestui for. Am fost doar la ultima sedinţă a acestui for pentru că salariaţii pe care îi reprezint au fost privaţi de dreptul lor de a fi reprezentaţi în cadrul Comitetului de Întreprindere Erste Bank, iar eu de participarea la şedinţele de prezidiu, în calitate de vicepreşedinte, tot din cauza unui abuz.

Pentru că la nivelul BCR avusesem experienţe neplăcute şi în anul 2012, când a avut loc o reducere de personal şi pe baza zvonurilor care circulau în presă şi în BCR despre scopul numirii domnului Tomas Spurny în funcţia de CEO al BCR, ştiind că la această întâlnire urmează să participe şi domnul Andreas Treichl, am transmis o serie de întrebări la care ar fi trebuit să primesc răspuns în cadrul întâlnirii. Aceste întrebări au fost transmise în timp util, anterior întâlnirii şi la solicitarea conducerii Comitetului European de Întreprindere Erste Bank.

Din păcate, în cadrul întâlnirii din noiembrie 2012, domnul Andreas Treichl a răspuns doar la o parte din întrebările recepţionate de la mine, pentru restul afirmând că nu este de competenţa domniei sale să răspundă şi trebuie să răspundă directoratul local, aspect menţionat de altfel în Protocolul încheiat în cadrul şedinţei. Aceste întrebări pentru care a afirmat că nu are competenţa să răspundă se refereau exact la situaţia salariaţilor în anul 2013 şi au fost puse tocmai pentru faptul că la nivelul BCR nimeni nu oferea informaţii cu privire la aceasta, respectiv: care este ţinta de personal pentru BCR în anul 2013 şi distribuţia pe funcţii: front, back şi suport şi care este bugetul de personal pentru BCR în anul 2013, cu precizări comparative 2012 versus 2013.

Având în vedere această situaţie, afirmaţia oficialilor BCR din articol este una falsă care, pe lângă faptul că încearcă să acopere unele aspecte neconforme cu legea urmăreşte să decredibilizeze SNS BCR.

Salariaţii afectaţi de cele trei Notificări de concediere colectivă recepţionate până acum nu au primit încă deciziile de concediere. Aşa cum am precizat deja, conform informaţiilor cuprinse în aceste Notificări, primele decizii de concediere este estimat a fi emise în 22 februarie 2013, iar primii salariaţi vor pleca din BCR în jurul datei de 22 martie 2013. Cât despre posibilitatea de recalificare a salariaţilor, deşi există obligaţia legală a angajatorului de a ajunge la un acord cu sindicatul cel puţin pe aspecte legate de recalificare şi reconversie profesională, solicitările noastre cu privire la aceste aspecte transmise ulterior recepţionării primelor două Notificări nu au primit un răspuns afirmativ.

Nici în anul 2012 când au fost închise o serie de unităţi retail şi s-a redus numărul de salariaţi din administraţia centrală cu 5% (fără procedura de concediere colectivă!), salariaţii nu au beneficiat de astfel de programe".

Cursul a trecut de 4,4 lei/euro

Cursul a trecut de 4,4 lei/euro

ELENA VOINEABănci-Asigurări / 8 februarie 2013

Isărescu: "Cursul de schimb se situează într-o zonă care nu ridică probleme" 

Leul s-a depreciat, ieri, semnificativ în raport cu euro, referinţă oficială a Băncii Naţionale a Româ-niei (BNR) ajungând la 4,4106 lei, în creştere cu 2,54 bani faţă de valoarea precedentă.

Parlamentul a aprobat Bugetul de stat pe 2013

Parlamentul a aprobat Bugetul de stat pe 2013

Macroeconomie / 8 februarie 2013

Ponta: "Nu e un buget perfect, dar e cel mai bun pe care-l putem avea" 

Parlamentul a adoptat, ieri, cu amendamente, proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă".

O ceartă banală aruncă fotbalul autohton în vizorul Europol

O ceartă banală aruncă fotbalul autohton în vizorul Europol

DAN NICOLAIESport / 8 februarie 2013

Scandalul dintre un oficial al lui Dinamo şi antrenorul Stelei a adus fotbalul autohton în atenţia presei internaţionale dar şi a Europol, care a anunţat că nu mai puţin de 425 de arbitri, conducători de cluburi şi jucători din Europa sunt bănuiţi că au participat la meciuri trucate.

Cresc costurile de împrumut ale Spaniei

V.R.Jurnal de criză / 8 februarie 2013

Randamentele obligaţiunilor de stat spaniole au crescut ieri, în cadrul unei licitaţii, din cauza recentului scandal de corupţie care îl priveşte pe premierul Mariano Rajoy (acuzat că a primit salarii "la negru").

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Braşov Shopping City - amânat pentru 2014

Braşov Shopping City - amânat pentru 2014

OVIDIU VRÂNCEANUPiaţa de Capital / 8 februarie 2013 /

Conducerile celor două companii care dezvoltă Braşov Shopping City, fondul sud-african de investiţii NEPI şi retailerul Carrefour, vor propune consiliilor de administraţie ca data de finalizare a centrului comercial să fie amânată pentru 2014,...

Unitatea de reparaţii autovehicule reclamă companiei de asigurări plăţi restante de 166.096 lei.

Încă un service auto cere falimentul Euroins

Elena VoineaBănci-Asigurări / 8 februarie 2013

Un service auto din Buzău, membru al Asociaţiei Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI), a cerut falimentul asigurătorului Euroins, după ce în această săptămână un alt service auto a solicitat acelaşi lucru, potrivit unui comunicat al...

Elmas Braşov - afaceri de peste 20 de milioane de euro

C.I.Companii / 8 februarie 2013

Compania investeşte în acest an 3,5 milioane de euro într-o nouă facilitate de producţie

Compania Elmas Braşov, specializată în construcţia şi service-ul de ascensoare, dar şi alte instalaţii de ridicat, a încheiat anul 2012 cu afaceri de...

Dispută PSD-PNL pe Statutul parlamentarilor

Ioana PopaPolitică / 8 februarie 2013

Urmare a opoziţiei PNL la Statutul parlamentarilor, adoptarea acestuia a fost amânată o săptămână  

Haşotti despre Preşedintele Camerei Deputaţilor: "Scaunul Robertei Anastase lasă ceva molipsitor"

Discuţiile divergente PSD-PNL la...

Atelierul lui Brâncuşi reconstituit la Paris.

Cât de inedite sunt filmele cu Brâncuşi

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 8 februarie 2013

Emoţia este uriaşă. Deşi imaginile au un puternic impact emoţional, totuşi nu sunt din categoria şoc şi groază. Fără cuvinte, că filmul nu are sunet, un bărbos micuţ, dar incredibil de vânjos, ridică drugi uriaşi de piatră, îi aşază să îi vină...

Propuneri ale BNR pentru trecerea la moneda euro

C.P.Macroeconomie / 8 februarie 2013

Comitetul de trecere la moneda euro din cadrul Băncii Naţionale a României urmează să prezinte în această lună Consiliului de Administraţie al BNR şi Guvernului un material cu propuneri privind ţinta de adoptare a monedei europene, a declarat joi...

Directorul "Alcatel-Lucent" demisionează

ALINA VASIESCUInternaţional / 8 februarie 2013

Directorul executiv al companiei de telefonie "Alcatel-Lucent", Ben Verwaayen, demisionează după cinci ani în fruntea acesteia, considerând că măsurile pentru finalizarea redresării firmei pot depăşi abilităţile sale.

"Fujitsu" reduce 5.000 de locuri de muncă

"Fujitsu" reduce 5.000 de locuri de muncă

ALINA VASIESCUInternaţional / 8 februarie 2013

"Fujitsu" Ltd., producător japonez de computere, echipamente de reţea şi telefoane mobile, va elimina 5.000 de locuri de muncă şi îşi va uni operaţiunile din domeniul cipurilor LSI cu cele ale "Panasonic" Corp., în vederea...

Opt trimestre cu pierderi pentru "Sony"

ALINA VASIESCUInternaţional / 8 februarie 2013

"Sony" Corp., cel mai mare exportator de electronice de consum din Japonia, a înregistrat, în perioada octombrie - decembrie 2012, al optulea trimestru consecutiv cu pierderi, din cauza reducerii cererii de televizoare şi a orientării...

Franţa este falimentară?

CORESPONDENŢĂ DE LA PARIS Franţa este falimentară?

Mirel SchererInternaţional / 8 februarie 2013

Guvernul francez face oare în acest moment un efort pedagogic pentru a obişnui opinia publică cu măsurile dure care vor veni? Nu ştim, dar este sigur că strategia de comunicare a executivului de la Paris îşi schimbă cu 180 de grade direcţia ei...

The layoffs at BCR, close to begin

The layoffs at BCR, close to begin

ELENA VOINEA (Translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 8 februarie 2013

The BCR union: "The first layoffs are set to be announced on February 22nd"  

BCR: "The restructuring process is taking place all over the banking system, as a basic consequence of the difficult economic environment"

The...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo