SIBEX Fluctuaţiile mixte, imbold pentru jocul speculativ

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 februarie 2013

După ce miercuri s-a înregistrat cel mai bun volum de pe anul în curs, depăşindu-se pentru prima dată în 2013 bariera de 2000 de contracte, lichiditatea pieţei Sibex s-a menţinut şi joi la un nivel bun. În prima jumătate a zilei, participanţii şi-au menţinut interesul pentru plasamentele la termen, pe fondul unor evoluţii mixte. "Alternanţa creşterilor şi scăderilor convine de minune acelor speculatori care, în funcţie de context şi de factorii de influenţă de pe pieţele lumii, deschid şi închid des poziţii, profitând de mişcările scurte de preţ şi marcând câştiguri rapide. Prima parte a şedinţei de joi a fost favorabilă acestei tipologii de participant", crede un broker. La ora 17.15, numărul contractelor se apropia de 1000. Valoarea lor era de peste 11 milioane lei.

Ca şi în urmă cu o zi, tot derivatul pe indicele Dow Jones era cel mai tranzacţionat. Diferenţa faţă de celelalte produse era însă mult mai mică. Preţul indicelui a deschis pe minus dar a intrat pe creştere şi a atins maximul zilei înspre prânz, pentru ca apoi să coboare din nou şi să intre în cele din urmă pe scădere. Mai mult, după ora 17.00, deprecierea chiar se amplifica, astfel că, la ora 17.15 se observa o scădere de 64 puncte, la 13.857 puncte. Numărul contractelor pe scadenţa martie era de aproape 400. La NYSE acţiunile se depreciau, după ce preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi a declarat că o revenire economică ar trebui să înceapă mai târziu anul aces­ta şi după ce, în SUA, cererile de şomaj au coborât cu 5000 la 366.000, în vreme ce economiştii anticipau o scădere la 360.000.

Perechea euro/dolar tranzacţionată în lei se evidenţia cu 225 de contracte pe scadenţa martie. Moneda unică se deprecia puternic faţă de principalul său concurent, pierzând 0,86% şi era cotată la 1,3410 USD. Pe pieţele valutare internaţionale euro pierdut de asemenea teren faţă de dolar în condiţiile în care şeful BCE a declarat că recenta apreciere a monedei comune creează pericolul ca inflaţia să încetinească.

Ochii speculatorilor s-au fixat joi şi pe preţul aurului, simbolul SIBGOLD_RON remarcându-se cu 123 de contracte încheiate pe scadenţa februarie. La ora 17.15 cotaţia aurului se situa la 1667 dolari, în urcare cu 7,7 USD. Se tranzacţiona şi contractul cu mărimea de o uncie şi simbolul SIBGOLD. Se observau 55 de contracte şi un preţ de 1665 USD/uncie, în urcare cu 11,2 dolari.

Pentru derivatul pe acţiunile SIF5 au fost încheiate 95 de contracte. Cotaţia unei acţiuni a scăzut cu 0,40% la 1,4860 lei, pe scadenţa martie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb