ÎNCĂ UN SIF ÎNTRĂ ÎN ACŢIONARIATUL FONDULUI PROPRIETATEA Societatea de investiţii financiare "Moldova" a cumpărat 2,02 milioane de acţiuni FP

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 16 iulie 2009

Societatea de investiţii financiare "Moldova" a cumpărat 2,02 milioane de acţiuni FP

Tranzacţia evaluează Fondul la 2,84 miliarde lei

Apropierea termenului la care acţionarii "Fondului Proprietatea" vor decide dacă "Franklin Templeton Investment Management" va prelua mandatul de administrator al Fondului pune în mişcare piaţa puţin transparentă a titlurilor FP şi suscită interesul unora dintre cei mai importanţi investitori din piaţă.

Astfel, societatea de investiţii financiare "Moldova" (SIF2) a cumpărat, vinerea trecută, 2,02 milioane de acţiuni ale Fondului Proprietatea, în valoare de 405.000 de lei de la Dan Ciuciucu, persoană implicată în raport cu un angajat al SIF2. Tranzacţia marchează a doua intrare a unui SIF în acţionariatul Fondului, după ce, în mai anul trecut, societatea de investiţii financiare "Muntenia" a cumpărat un pachet de 3,5 milioane de acţiuni FP, la preţul de 0,6 lei/titlu.

"Pentru noi, aceste acţiuni reprezintă un plasament pe care intenţionăm să îl valorificăm pe termen mediu şi lung", a declarat, pentru ziarul Bursa, Costel Ceocea, preşedintele SIF2.

"Avem încredere că, în perioada următoare, se va alege un administrator care va aduce mai multă valoare Fondului şi cred că, în timp, aceste acţiuni se vor dovedi o investiţie bună. Deocamdată, sunt o achiziţie de portofoliu", a mai spus domnul Ceocea.

Adrian Lupşan: Preţul este tentant pentru cumpărător

Preţul de 0,2 lei/acţiune plătit de SIF "Moldova" pentru titlurile Fondului Proprietatea evaluează Fondul la aproximativ 2,84 miliarde de lei. Adrian Lupşan, director adjunct la casa de brokeraj "Intercapital Invest", ne-a spus că acţiunile FP s-au tranzacţionat, în ultimele luni, între 0,2 lei şi 0,22 lei/titlu, piaţa crescând odată cu 27 iulie, data la care este programată Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Fondului.

"Având în vedere că peste 60% din portofoliul Fondului nu este listat pe Bursă, consider că preţul de 0,2 lei/acţiune este foarte tentant pentru cumpărător. Sunt investitori care aştea­p­tă cu mult interes AGA, iar acţiunile FP au fost pe un trend ascendent de la începutul anului", a precizat domnul Lupşan. Domnia sa este de părere că preţul actual al acţiunilor FP compensează parţial faptul că piaţa pe care se tranzacţionează aceste titluri, prea puţin vizibilă sau trans­parentă. În ciua acestui lucru, intrarea la cumpărare a unor investitori importanţi transmite semnele încurajatoare privind viitorul Fondului.

"Faptul că SIF-urile cumpără acţiuni FP este un semnal pozitiv pentru piaţă, reflectând, în acelaşi timp, aşteptările lor cu privire la evoluţia Fondului", a adăugat directorul adjunct de la "Intercapital Invest".

În Adunarea Generală din 27 aprilie, acţionarii Fondului se vor pronunţa asupra ofertei de management înaintată de "Franklin Templeton", ales câştigător de Comisia de Selecţie a unui adminis­trator pentru FP. Tot atunci, acţionarii Fondului vor vota şi asupra politicii de investiţii propusă de "Franklin Templeton".

"Fondul Proprietatea" este controlat, în proporţie de 66,01% de Ministerul Finanţelor, restul acţiunilor fiind deţinute de acţionari privaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb