ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Acţiunile Connections Consult intră la tranzacţionare în piaţa AeRO

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2021

Acţiunile Connections Consult intră la tranzacţionare în piaţa AeRO

Compania intră la bursă cu o capitalizare anticipată de 74,6 milioane lei Connections are în plan distribuirea de dividende şi acordarea de acţiuni gratuite

Acţiunile Connections Consult, companie din ţara noastră înfiinţată în 2005 şi specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii IT, intră astăzi tranzacţionare în piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul bursier CC.

Compania, ce îşi desfăşoară activitatea la nivel regional, având birouri în România, Bulgaria şi Serbia, vine în piaţă cu o capitalizare anticipată de 74,6 milioane de lei, conform preţului de 69 lei/acţiune la care s-a derulat plasamentul privat din luna iulie, prin care Connections Consult a reuşit să atragă zece milioane de lei.

"Grupul, din care fac parte cinci companii, oferă clienţilor posibilitatea de a-şi îmbunătăţi procesele de afaceri şi de a se alinia la tendinţele digitale actuale, folosind instrumente tehnologice pentru a-şi îmbunătăţi KPI-urile (n.r. indicatori cheie de performanţă) strategice şi pentru a se adapta la provocările pieţei globale", se arată în memorandum-ul de listare întocmit de TradeVille.

Concrent, principalele linii de afaceri ale Grupului sunt:

- Servicii de hiper-automatizare (Robotic Process Automation, RPA) - analiză, re-proiectarea şi managementul proceselor pentru afaceri utilizând instrumente digitale (platforma UiPath);

- Dezvoltare de software personalizat;

- Suport operaţiuni de infrastructură IT - atât local ( "on-premise"), cât şi în cloud;

- Digital Business Process Outsourcing (BPO), externalizarea proceselor de afaceri cu suport tehnologic.

Connections Consult va utiliza fondurile atrase prin plasament inclusiv pentru deschiderea unei subsidiare în Statele Unite

Conform memorandum-ului de listare, compania va utiliza fondurile atrase prin plasament îndeosebi pentru deschiderea unei subsidiare în Statele Unite, investiţii în produse proprii şi achiziţii de pachete majoritare la alte companii.

"Investiţia în Statele Unite este foarte importantă pentru atingerea obiectivelor de diversificare a localizării portofoliului de clienţi şi de intrare în pieţe cu potenţial mult mai mare decât România", se meţionează în document, în care se adaugă: "Cele două produse care sunt deja în lucru în cadrul Connections - în zona roboţilor specializaţi şi în cea a folosirii tehnologiei pentru promovarea energiei verzi - vor primi deasemea un spor de finanţare".

Anul trecut, Connections Consult a avut o cifră de afaceri consolidată de aproape 36 milioane de lei, în creştere cu 14,6% faţă de cea din anul anterior, în timp ce profitul net s-a ridicat la 2,39 milioane de lei, cu mult mai mare decât cel din 2019, de numai 0,17 milioane de lei, dar sub cel din 2018, când Grupul Connections Consult a obţinut un profit de 3,65 milioane de lei.

Cele mai mari venituri provin din externalizarea proceselor de afaceri (BPO), în valoare de 24,64 milioane de lei anul trecut, echivalentul a 68% din cifra de afaceri, în timp ce linia de suport operaţiuni de infrastructură IT a adus venituri de 6,1 milioane de lei, reprezentând circa 17% din afacerile totale din 2020.

Linia de Robotic Process Automation (RPA) a realizat venituri de 2,13 milioane de lei, în 2020, dar are o rată de creştere ridicată.

"Ca urmare a concentrării pe hiper-automatizare şi RPA, aceste două segmente din activitatea Connections au înregistrat cea mai mare rată de creştere în ultimii ani. Astfel, la o rată de creştere anuală (CAGR) a cifrei de afaceri totale de 12%, veniturile din RPA au crescut cu 271%", se arată în memorandum.

Pentru acest an, compania estimează o cifră de afaceri consolidată de 37,48 milioane de lei, cu 4,1% peste cea din anul 2020, în timp ce pentru 2023 se preconizează afaceri de 62,78 milioane de lei, iar pentru 2024 de 73,63 milioane de lei. În ceea ce priveşte profitabilitatea, se estimează un rezultat net de circa 2,66 milioane de lei în acest an, cu 11,2% mai mare decât cel din 2020, iar pentru 2023 şi 2024 sunt estimate profituri de 5,91 milioane de lei şi 7,95 milioane de lei.

"România rămâne o bază importantă pentru societate. Aici va continua scalarea în zona clienţilor enterprise şi, în plus, va experimenta mai uşor noi concepte şi modele de business.

Strategia Connections de extindere pe pieţele externe va fi centrată pe vânzarea de servicii de hiper-automatizare şi dezvoltare de software personalizat, astfel încât în 2024, cele două departamente de tehnologie să ajungă la 40% din cifra de afaceri. Concomitent, verticala de BPO va creşte organic dar şi printr-o potenţială achiziţie în anul 2022", se menţionează în memorandum.

Unul dintre obiectivele companiei este ca, în 2024, minim 40% din cifra de afaceri să fie obtinută din pieţe externe, se mai arată în document.

În ceea ce priveşte recompensare acţionarilor, Connections are în plan atât distribuirea de dividende cât şi acordarea de acţiuni gratuite, prin capitalizarea unei părţi a profitului, conform celor prezentate în memorandum, în care se adaugă că, în ultimii trei ani, acţionarii au aprobat distribuirea integrală a profitului ca dividende.

"De asemenea, în funcţie de nevoile de finanţare pentru eventuale fuziuni/achiziţii şi pentru planurile de dezvoltare, societatea are în vedere şi derularea de majorări de capital cu aport în numerar cu scopul de a susţine ritmul de creştere planificat", se mai menţionează în document.

Pentru primele şase luni ale acestui an, Connections Consult a raportat la nivel individual un profit net de 0,8 milioane de lei, cu 30% sub cel de la jumătatea anului trecut, în condiţiile în care cifra de afaceri netă s-a diminuat cu 12,2%, la 14,36 milioane de lei. La nivel de Grup, în prima jumătate a anului profitul net s-a ridicat la 1,17 milioane de lei, cu 51% sub cel din perioada ianuarie - iunie 2020.

Compania este condusă de fondatorul Bogdan Liviu Florea, ce deţine 74,84% din Connections Consult, societate care, la finele anului trecut avea 232 de angajaţi. Bogdan Florea are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul IT&C, fiind specializat în management de proiecte software şi integrare.

Din Grupul Connections fac parte Connections Consult şi companiile Outsourcing Support Services, Connections Technologies, Connections Consult Belgrad şi Connections Consult Sofia.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. in sfarsit apare si CC-ul, pomul laudat de la Tradeville, si "aparat" atat de inversunat de multi postaci de pe aici, sa vedem astazi ce si cum va fi, si mai ales in urmatoarea perioada...

    1. nu am vazut prospectul la plasament, doar memorandumul

      sper ca li s-a zis alora din plasament ca astia si-au dat profitul dividend pt. anul trecut, nu l-au platit pana la sf. semestrul 1 ca nu aveau cu ce... si bineinteles ca dupa plasamentul de la inceputul S2 au avut cu ce! 

      daca aia de la ONE si-au dat dvd 'doar' 90% din banii din IPO, astia de la CC 100% 

      deci din 10 mil luati de la entuziasti cel putin 2 mil si ceva se dezvolta in USA sau unde vor ei actionarii dinaintea plasamentului, pe pers. fizica 

      nu au cum sa nu fie sedusi investitorii de asa companie hahaha, mai ales ca ei o sa primeasca gratuite, fix cand se listeaza se termina banii pt. dividende... incepe'dezvoltarea'

      asteptam brokerii sa mai aduca din astea, ca in afara de Romania nu stiu unde mai gasesti fraieri sa vina cu bani ca sa i ia acasa vechii actionari 

      corectie ca sa nu sara lumea ca au distribuit 90% ONE si CC 100% din banii IPO

      procentele se refera la cata pondere aveau actionarii pre IPO la data de inreg. dividend 

      la ONE vandusera 10% in IPO, la CC 0,0%

      Iti dai dividend din banii din plasament-asta e de pus in rama, Vantu face infarct de ciuda. Macar daca il plateau pana la plasament, se imprumutau doar sa nu vada lumea golania. Insa nu i intereseaza actionarul=prostul nostru, latra nu musca sa l bagam la cusca

    69 e cu semnificatie?

    1. da,cine a participat in PP si-a dat "mufa"singur...:)))

      Majora! Dedicatie pentru investitori.

      Dupa ce au stat la cutie peste 2 luni, se listeaza CCistii si nu au binevoit sa puna niste rezultate semestriale. Au bagat doar in Memorandum ca poate nu le citesc oamenii. 

      Tot sunt obligati sa le dea pana joia viitoare. Asa isi leaga o ghiulea de picior din prima-umplu de respect actionarii!

      Asta e noua moda, dai comunicate cand si cu ce iti convine. Obligatiile legale de companie listata cat mai la urma si daca se poate cat mai inexact.  

      Au pus rez. semestriale!!

      In cutia postala?Pe BVB avem acum'nu exista date'peste tot.Nici la Stiri,nicaieri.

      In memorandum tocmai scrie mai sus ca erau,ca apar si in articol citate.

      Nu suntem la piata de zarzavat,cica au venit pe Bursa de Valori. 

    Scăderea de venituri și profit in S1 comparativ cu anul trecut!? Asta când toată industria IT e pe creștere și abia face fata la cerere?

    Evaluare la un multiplu de 3X revenue și de 30X profit (conform estimari '21)!? 

    Multiplu este undeva intre 0.8- 1.5 venituri. Pentru o firma atâta de sănătoasă maxim 1, deci evaluare rațională de maxim 6 mil euro. 

    Există și evaluări iraționale, dar 15 mil. Euro!?!?

    Petrecerea pe AeRo s'a terminat de mult.

    s-au calcat in picioare in plasament ( in speranta ca vor mai gasi PR0sti la mana a doua sa-si umfle buzunarele, chiar si mare afacerist CS de la Hunt) si la prima ora nu mai cumpara nici la "discount", din "combinatia" asta au iesit WIN CC si Tradevill-u, si restu au luat ce a luat si Voiculescu de la oritul Gigi (adik. m...)....si ceva foarte interesant de urmarit, inainte cu 2-3 secunde erau la ordine pe BID de la 70 in sus, care s-au "evaporat" si pretul de deschidere tup 68:))...ce mangleala de 2 lei cu ordine la misto de cumparare, oricum ma bucura faptul ca lumea din piata "corecteaza" nesimtirea borkerilor si a emitentilor, e semn bun totusi...

    1. Cum pot fi caracterizati actionarii si cumparatorii de obligatiuni negarantate(mare atentie)HUNT daca ei baga bani sa aiba un ins dus cu pluta ce sa joace la pacanele.Vedeti comunicatele lor cu "investitiile" date in 14 iunie si 24 august.Sar de pe un plasament pe altul,gambling pur cu actiuni nelistate deci extrem de riscante.Iau la gramada in cardasie cu brokerii care scot plasamentele.Daca iti respecti profesia si clientii nu ai cum sa stai pasiv si sa inviti unul care face alba neagra cu bani atrasi tot de pe la clientii tai.Foamea insa e mare!Alde Tradeville,Goldring au innebunit de tot.La BRK nu s-a schimbat nimic,ei mereu au plasat petardele la client in mana.

      foarte frumos spus, cu o mica mentiune:BRK "si-a iesit din mana" in a face combinatii : cu obligatiunile Ansset garantate si cu DN Agrar(nelistat inca, dar pare marfa mai buna), in rest same same ca toti ceilalti

      aia cu pretul in predeschidere a abuz de piata prin manipularea pretului pentru a da indicii false cu privire la cererea si oferta reale

      e de manual si ASF trebuie sa ancheteze urgent 

      pui pret si cantitate mari foarte sus si le retragi fix inainte de deschidere pentru a crea o cerere artificialavsi a mobiliza si pe altii in bid

      Se aude BVB si ASF sau voi stati de sase la furat?  

    AST- suprasubscris de 7 ori (actualmente pe piata la pretul din PP)

    APP -suprasubscris de 4 ori lq 11.5 ron(in prezent 8 ron si un pic) cun s-ar zice in limbaj de CASCO "dauba totala" 

    ALW-suprasubscris de 6 ori la 140 ron( acum 122-123) nebunie 

    CC- se vede la ochiu liber 

    AAB- s-a calcat lumea ca la CC(in prezent cu 6 de euro poti duce pretul sub PP, lichiditate la absolut) 

    Pe obligatiuni Vivre si Best jobs sub nivelul PP si Agribusiness, Prefera usor peste.... 

    Am luat ultima jumatate de an in consideratie....

    Restu e cancan, voi reveni cu centralizator si pt ceilalti zmei, dar am inceput cu ei , ca-s cei mai mari pe retail, si cred ca daca deschidem ochii la timp si colegilor nostri din piata, vom evita circu ieftin pe banii celor cu mai putina educatie financiara. 

    1. Foarte bun demersul tau!

      De precizat si cum au bagat Tradeville in plasamente HUNT,BNET la asemenea procent de suprasubscriere.Pai firmele alea ca sa cumpere de 1-2 milioane lei in final au trebuit sa subscrie 10!Cum au facut asta firme care abia genereaza cateva milioane cash?De unde stiau ele ca nu se arunca prea tare,cine le-a zis ca e secret,nu vedea clientul cum merge subscrierea in platforma.

      HUNT scrie ca a descarcat prima tura de plasamente,BNET nu stim.Cine le-a asigurat cumpararea,cine a recomandat astea la listare,tot brokerul care le baga ordinul de vanzare? 

      Tradeville s-a discreditat complet.

      Nu va mai avea clienti pentru plasamentele private. Raman cu platforma de tranzactionare (singurul lucru bun la Tradeville) si atat. 

      perfect de acord, e mai mult decat evident ca au avut informatii din interior, de la cine si cum, nu mai conteaza, ce important e sa stie lumea cu cine are de a face, si daca au dorinta de a tranzactiona, sa aleaga pietele externe, mai mature,mai stabile, si mai putin viciate.

      Toate aceste probleme decurg din faptul ca ASF-ul nu isi face datoria, adica nu reglementeaza corect si nu supravegheaza corect (ba dimpotriva, institutia face tot posibilul sa inlesneasca si sa acopere infractiunile din pietele de capital si de asigurari). Povestea asta cu PP (printre altele) trebuie reglementata.

      "pietele externe, mai mature, mai stabile, si mai putin viciate"??? pe bune?!

      Sa nu uitam cum a pornit criza din 2008 si de unde! 

      Nu vad de ce nu ai tranzactiona si aici, daca esti bine documentat si informat. Tocmai de aceea, felicit demersul colegului nr 6 :)  

      Btw, chiar ar fi util sa faca Bursa un articol pe aceasta tema

      In rest, de acord cu ce se scrie pe aici... 

      Felicitari!

      Pune analiza ta si pe GIP si IFF. 

      Pe gip și iff ai ce invata dacă ești investitor

      Eu am reușit randamente foarte bune cu informațiile citite pe cele două grupuri, le consider cele.mai bune

      As dori sa-mi spuneti unde si cum gasesc aceste grupuri(GIP. IFF) si cum trebuie sa procedez ca sa am acces.Va multumesc.

      Cauta pe FB...asta e primul test ;)

      Multumesc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb