ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Oferta de cumpărare de acţiuni SIF Muntenia lansată de Ben Madadi se reia

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 septembrie 2021

SIF Muntenia

SIF Muntenia

Oferta investitorului a bătut-o pe cea a SIF-ului, la licitaţia de la ASF Operaţiunea de piaţă a fost lansată pentru cel mult 7% din SIF Muntenia, la preţul de 1,6 lei/acţiune

Oferta publică de cumpărare de acţiuni SIF Muntenia (SIF4), lansată de investitorul Ben Madadi pentru cel mult 7% din titlurile societăţii, se reia începând de astăzi, conform deciziei de ieri a Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Investitorul depusese la supraveghetorul pieţei, la finele lunii august, o ofertă concurentă la oferta de răscumpărare lansată de SIF Muntenia, ce a fost aprobată de ASF. În aceste condiţii, Autoritatea a decis suspendarea ambelor oferte şi organizarea unei licitaţii, în data de 22 septembrie, moment până la care investitorul sau SIF-ul puteau aduce amendamente privind majorarea preţurilor. Ben Madadi, îşi lansase oferta la preţul de 1,6 lei/titiu, în timp ce oferta societăţii, ce viza răscumpărarea a 2,63% din SIF Muntenia, fusese lansată la preţul unitar de 1,3 lei. La licitaţie, preţul oferit de Madadi a fost cel mai mare, astfel încât Autoritatea a ridicat suspendarea ofertei investitorului şi a revocat oferta societăţii de investiţii financiare.

Revocarea ofertei lipseşte de efecte subscrierile efectuate în oferta derulată de SIF Muntenia, până când aceasta a fost suspendată, după cum reiese din documentul ASF.

Operaţiunea de piaţă lansată de Ben Madadi, ce este intermediată de Alpha Bank, se va derula până la data de 12 octombrie, inclusiv, conform celor specificate în decizia de ieri. Oferta vizează achiziţia a cel mult 55 milioane de acţiuni SIF4, în valoare totală de 88 milioane de lei. În momentul lansării ofertei, Ben Madadi deţinea 35,84 milioane de acţiuni SIF4, ceea ce reprezenta circa 4,56% din SIF Muntenia.

Tot ieri, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis reluarea tranzacţiilor cu acţiunile SIF Muntenia, ce fuseseră suspendate începând cu data de 22 septembrie. Cu puţin timp înainte de închiderea sesiunii bursiere, titlurile SIF4 se tranzacţionau la preţul de 1,525 lei, sub cel din ofertă.

Amintim că, la adunarea de bilanţ a SIF Muntenia din acest an, Ben Madadi, împreună cu alţi câţiva investitori de retail, a cerut atragerea răspunderii conducerii SAI Muntenia, administratorul SIF-ului, pentru folosirea la adunările generale a acţiunilor proprii cumpărate indirect, prin fonduri, fapt ce contravine legii 31/1990. Solicitarea nu a trecut de votul acţionarilor deoarece au votat împotrivă reprezentantul SIF Banat-Crişana, ce deţine SAI Muntenia, precum şi fonduri administrate de Swiss Capital şi Certinvest, dar alimentate cu bani de la SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana, conform celor pe care ni le-a relatat investitorul. Considerând că cei care au votat împotriva atragerii răspunderii SAI Muntenia Invest s-au aflat într-un vădit conflict de interese, investitorii au atacat în instanţă deciziile adunării de bilanţ a SIF Muntenia din primăvară, cerând constatarea nulităţii absolute a acestora.

Recent, Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a depus o plângere penală împotriva directorului general al SAI Muntenia, Nicuşor Buică, şi a lui Bogdan Drăgoi, preşedintele Consiliului de Administraţie şi director general la SIF Banat Crişana, pe care-i acuză delapidarea patrimoniului SIF Muntenia. Asociaţia acuză plata de către conducerea societăţii a multor comisioane, fără o raţiune economică, unor SAI-uri, cu scopul real de a cumpăra acţiuni proprii pentru a fi utilizate la vot în adunările generale.

Ziarul BURSA a solicitat o poziţie din partea SAI Muntenia privind acuzaţiile investitorilor, dar societatea nu ne-a răspuns.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Felicitări ziarul BURSA pentru că susțineți adevărul.

    1. Ani de zile au tinut pragul .....in acesti ani au furat ca in codru din toate cele 5 sifu-ri.... Dar mai grav multe societati au fost falimentate. Acum am ajuns doar o piata de desfacere .....si dezastrul va continua. .....din pacate!

      Ai mare dreptate.

      Am lucrat zece ani la ICPE si am ramas socata. 

      Dupa numai patru luni de management "performat" specific SIF (Banat/Muntenia), cel mai important institut din Romania - ICPE , cu cercetari in domaniul Spatial, impreuna cu Agentia Spatiala Europeana, a fost adus in procedura de insolventa

      Cladirile vis-a-vis de parcul Vacaresti sunt o tentatie irezistibila 

      De 4 luni se manageriaza Corect aceasta societate, s-a facut curățenie, s-au eliminat fura iunie făcute de Fostul director. General Racicovschi și clica lui.

      Acest personaj a furat destul și a dus în sapa de lemn acest institut. Acum se încearcă revenirea la normalitate de catre actualul CA format din oameni care vor sa facă ceva și vor sa dea ICPE renumele înapoi. Curaj actuala conducere, eliminați hoții și acoliții lui Racicovschi. 

    ...

    1. Grupul infracțional răspunde. Se vede frustrarea grupului infracțional. Amenință investitorii cu pușcăria.

      Dan Drăgoi nu prea se mai descurcă cu mituirea judecătorilor, sau încă e bun? Am auzit că a dat de belea în procesul cu Comvex în Constanța.

    Dacă nu se subscrie MINIM 10% din capital la un asemenea preț, care este cu 110% mai mare decât anul trecut în timp ce alte SIF-uri au stat pe plac, înseamnă CLAR că mafia controlată de Drăgoi deține acțiunile cumpărate cu banii societății pe niște interpuși. Interpușii se cunosc, Bogdan Juravle de la Swiss Capital și BRK, după care Certinvest și România Strategy Fund și Star Asset Management. Or fi și alții, dar ăștia sunt principalii interpuși. Ei spun că nu sunt doar niște interpuși. Cu ocazia asta o să vedem. Swiss Capital și BRK fără banii sifonați de Drăgoi ar da faliment. Greu de crezut să renunțe la grupul infracțional și să vândă.

    1. Hahaha

      Nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar din pacate, ai dreptate in tot ce spui....

      Se pare ca au majoritatea in SIF 4.  

      Este greu pentru un investitor independent de ei sa ii concureze singur, fondurile de pensii au renuntat la participatii, iar efortul pe care il va depunde singur este foarte mare. B. Madadi poate obtine un loc in CRA, dar va fi minoritar....desigur, ii va conferi o pozitie care ii va permite o abordare mai agresiva asupra administratorului, care va obliga ASF sa tina cont de ceea ce semnaleaza minoritarul, insa cei care vor efectua controale ar trebui sa fie si competenti si de buna credinta....

      E greu....doar un procuror extrem de competent poate sa descalceasca toata caracatita din actionariat.... 

      ...

      Care procuror?

      Procesele trenează cu zecile de ani. 

      Ne credem în America?

      La noi justiția este in coma. 

    Si alti investitori mari ar trebui sa urmeze exemplul lui Madadi si sa cumpere cantitati mari de SIF-uri. Doar asa putem scapa de hotii astia care se lauda ca sunt securisti. Daca le e frica (nu stiu de ce) sa intre... sa-si ia si ei niste securisti pensionari precum Dan Dragoi. Dar totusi la cati securisti tot ajung in puscarii, nu prea mai au influenta cu care se lauda. Recent si marele Hrebenciuc a parasit echipa lui Dragoi.

    1. De cand infractorii si odraslele lor sunt mari?

      Vrei sa spui micul Hrebenciuc pentru ca hoptii astia ordinari nu pot fi altfel decat mici. 

      De când salariații ASF și aia de prin consiliu se închina la ei. Și le pupa mâinile când livrează.

      Poti sa si dovedesti ceea ce afirmi sub anonimat? Sau daor dai din gura, asa ca sa fii in trend? Poti sa-ti dai numele si prenumele si sa precizezi exact cine a pupat mana cui, cand si ce i-a fost "livrat"? Fac parte dintre "salariati ASF/consiliu" la care faci referire si as vrea sa te dau in judecata.

      Cei de la ASF chiar si-au facut datoria? Atunci de ce am ajuns la sifonarea (falimentul) societatilor? Atata timp cat ajungeti politic la ASF, ANRE, PROTECTIA CONSUMATORULUI, etc. , nu sunteti profesuonisti, sigur pupati mana cuiva !

      Si nu in ultimul rand cei de la CURTEA CONSTITUTIONALA pupa mana cuiva ca sa ajunga acolo...!

      Domnu'/Doamna! Uite ce provocare îți lansează personajul de mai sus: să-ți susții și asumi comentariul.

      Ce zici? Poți? Sau ție îți doar în anonimat? 

      Era vorba de niste acuzatii clare de luare de mita de catre personal din asf si consiliu asf. Daca tot facem astfel de afirmatii extrem de grave, sa nu le facem sub anonimat si sa le sustinem. Deci, nume si prenume avem, domnule anonim? Sau suntem tari in clanta cum s-ar spune doar in Bursa? Sint direct interesat de acuzatiile dumitale pentru ca vreau sa le contest in instanta. Cred ca nu esti las. Sau esti?

      Chiar asa? Lucrezi in ASF cumva? Daca nu, de unde stii, ai vreo drona plantata acolo? Sau ai "livrat" chiar tu? Cui? Ia zi-ne, cui? Te crezi smecher, anonimule? Acuzi sub anonimat? Ce taaaare esti! Vad ca vor si altii sa stie cine esti si ce dovezi ai, asa ca desconspira-te ca sa stim si noi cine este desteptul care a descoperit cine si cum se ia mita in ASF! Dar esti un alt rahat de las care latra la luna, vai mama ta de nenorocit, imi faci scarba!

    În data de 7 noiembrie expiră mandatul actualului Consiliu de la Biofarm, format din preşedintele Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciu şi membrii: Bogdan Drăgoi - preşedintele SIF Banat-Crişana, Cătălin Constantin Vicol, Rachid El Lakis - fiul lui Najib El Lakis şi Nicuşor Marian Buică - directorul SAI Muntenia Invest.

    Încrengături marca Sif1. 

    1. Andrei, Bogdan și Nicușor trebuie arestați pentru multele fapte penale, iar Rachid și Cătălin trebuie dați afară.

      Care este problema ta? Sunteți frustrat sau lovit de Covid?

      Ce problema ai cu Rachid și Cătălin ( daca era Moroșanu ti-l trimiteam...) pentru bombardament. Dar cu Nicușor, Dragoi și Hrebe Ce ai? 

      Te dai anonim sa eviți confruntarea de idei? Am sa te caut, am sa te găsesc și sa sa vorbesc cu tine astfel de subiecte, vezi sa fi documentat, dacă nu Ascunde-te! 

    Se pare ca gasca de la Sif1 aplica regula cu manipularea pretului de la SIFI acum la MERCUR SA CRAIOVA.

    Astia de la ASF sunt ocupati cu asigurarile? 

    1. in doar 1 saptamana are crestere de 80% actiunea MRDO.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb