ÎNCEPÂND DE ASTĂZI Românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur

G.U.
Macroeconomie / 17 noiembrie 2020

Românii pot subscrie pentru noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur

Românii pot subscrie începând de astăzi, 17 noiembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu maturităţi de 1, 2 şi 3 ani, conform unui comunicat de presă. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 14 decembrie 2020. Aceste emisiuni reprezintă o alternativă de economisire avantajoasă pentru români, având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile.

Rata dobânzii este de 3,5% - 1 an, 3,75% - 2 ani, 4,00% - 3 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

de la unităţile Trezoreriei Statului în perioada 17 noiembrie - 11 decembrie 2020;

de la unităţile C.N. Poşta Română în perioada 17 noiembrie - 10 decembrie 2020 în mediul urban şi în perioada 17 noiembrie - 12 decembrie 2020 în mediul rural.

Potrivit comunicatului, sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere.

Titlurile de stat sunt în formă dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans, notează sursa citată.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Foarte bine.

    La titlurile de stat in euro dobanda este de 1,85%. La bancile agreate de min. finantelor, BRD si BT, comisionul la retragerea dobanzii si a depozitului este la ora actuala de 0.5% si va creste la 1% peste cateva luni, astfel ca banca castiga mai mult decat deponentul. Dar daca peste 5 ani, termenul de scadenta al depozitului, comisionul va creste la 2 sau 3 %, eu castig ceva sau pierd ? Intrebare retorica. 

    1. Atunci ii ti in banca si primesti 0% in loc de 1.85% si la retragere platesti tot 1%. Ce mari optiuni ai? Salteaua?

      și nu aștepți mult la rând. Ghișeu separat pentru titluri.... în 2018 am subscris la Tezaur pt 2ani. După 12 luni am ridicat dobânda de 4 % pentru 12 luni. În dec. 2020 la lichidare voi primi suma depusă plus dobânda 4% pentru al doilea an. La BRD și BT nu m-am informat. Dar nu cred să perceapă comision de retragere în cazul titlurilor de stat. Sunt client la BT de mulți de ani și la depozite nu percep / nu au perceput comision de retragere sau administrare ci doar impozitul către stat pe dobândă numai. Adică e impozitul pe care Trezoreria nu ți-l cere.

      Eu stiam ca aceste subsrieri la stat sunt lipsite de comisioane. Chiar am avut o disputa pe aceasta tema, in anul 2018 la BRD, cand mi-au inclus in contract comisionul, dar dupa o luna am fost chemat la banca sa schimbe contractul, in sensul eliminarii acelei clauze privind comisionul bancar.

      Mâine merg la BT și mut depozitele lichidate pe titluri de stat. Acum cinci minute am sunat la Cluj la sediul central Banca Transilvania și nu știau de comision (a zis " Cred că nu se comisionează ") și să merg direct, aici în București, la o agenție.

      afaceri, aur si imobiliare astea sunt optiunile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb