ÎNCEPÂND DIN SEPTEMBRIE ASF reduce cu 25% comisionul perceput pentru achiziţiile de acţiuni

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iunie 2014

ASF reduce cu 25% comisionul perceput pentru achiziţiile de acţiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) reduce cu 25% comisionul perceput pentru achiziţiile de acţiuni pe piaţa de capital, la 0,06%, faţă de 0,08% în prezent, măsura urmând să fie aplicată începând din 16 septembrie.

Pentru tranzacţiile realizate de intermediarii care au calitate de "market maker" în raport cu instrumentul financiar tranzacţionat, comisionul perceput va fi de 0,04%, potrivit unui regulament publicat de Autoritate.

Acelaşi comision de 0,04% se va aplica şi în cazul transferurilor cu obligaţiuni, inclusiv cele convertibile în acţiuni, cu drepturi de preferinţă şi drepturi de alocare.

În cazul titlurilor de stat, ASF va percepe un comision de 0,0004% din valoarea tranzacţiilor.

Modificările intră în vigoare începând din 16 septembrie 2014.

Oficiali ASF au anunţat în luna februarie că Autoritatea va lua măsuri pentru ca taxele şi comisioanele aplicate pe piaţa de capital să devină "prietenoase", iar toate propunerile vizează reducerea taxelor, deşi în unele cazuri nu se va observa o scădere semnificativă.

Politica tarifară a ASF şi a Bursei de Valori Bucureşti a fost criticată de investitorii străini, inclusiv de oficiali ai Ambsadei Statelor Unite la Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Continui sa insist cu "prostiile" mele: ASF, BVB si restul problemelor de reglementare interna, de tehnica interna a pietei de capital, salariile prea mari sau prea mici, angajatii institutiilor etc., n-au legatura cu dezvoltarea pietei. Sunt niste diversiuni care nu pot decat sa arate cu degetul catre unii si sa ridice in slavi pe altii, insa piata de capital nu se va dezvolta asa. Iar ce spun strainii, adica ceea ce ni se arata ca spun strainii, n-are legatura cu necesitatea cresterii de 10 ori a volumului de tranzactionare pe piata. Tranzactionarea de actiuni trebuie incurajata fiscal, asa cum se face cu orice alta industrie aleasa din anumite interese de mediul politic. Da, da, dezvoltarea pietei de capital, care trebuie sa fie facuta in scopul dezvoltarii transferului de resurse financiare din mediul public si comercial in mediul investitional si antreprenorial, se poate face acum doar prin metode de incurajare fiscala bilaterala, atat la investitori cat si la societatile cotate. Iar acest lucru poate fi facut in limitele existente acum in lume, in Europa, Marea Britanie si SUA. Adica trebuie doar ca Statul sa impuna fiscal si reglementar acele prevederi care sa incurajeze dezvoltarea prin piata de capital, iar sistemul bancar le vor lua in calcul si vor evalua pozitiv societatile cotate si transparenta informationala ceruta de piata de capital. Va spun, restul este gargara si pierdere de vreme, iar pentru angajatii institutiilor de reglementare este doar o motivare a salariului primit lunar.

    1. Aveti perfecta dreptate. Asa este

      Draga "Toma",

      te admir pentru perseverenta, demersurile si ideile mai bune si mai rele lansate de la aceasta tribuna -net si pe la agile de la bvb. 

      Ai perfecta dreptate in chestiunea de fata ! 

      Ce era piata de capital acum aproape 17 ? 

      Ce era piata de capital acum 10 ani ? 

      Ce este piata de capital acum ? 

      Piata a regresat permanent iar ASF(cnvm) a crescut doar in personal, salarii si nesimtire ! 

      In urma nenumaratelor incalcari ale legii, hotii, scandaluri etc activitatea ASF se reduce la a face "comisioane prietenoase" ! 

      Pentru cine ? 

      Din 16 septembrie nu imediat ! 

      Daca de maine comisioanele ar fi "ZERO" efectul in piata ar fi tot "ZERO" pentru ca piata este in coma si nu mai reactioneaza la stimuli de nici un fel ! 

      Misu Negritoiu si Marian Sarbu ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb