Începe goana după administratori pentru Romgaz, Transgaz şi Nuclearelectrica

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 februarie 2013

Începe goana după administratori pentru Romgaz, Transgaz şi Nuclearelectrica

Quest Advisors SRL şi Transearch Internaţional SRL se vor ocupa de recrutare

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a anunţat, ieri, că aşteaptă, până pe 13 martie inclusiv, candidaturile pentru posturile din Consiliile de Administraţie ale companiilor Romgaz, Transgaz şi Nuclearelectrica. În implementarea managementului profesionist pentru aceste companii, Ministerul Economiei este asistat de asocierea formată din Quest Advisors SRL şi Transearch Internaţional SRL.

Statul român deţine 85,007% din capitalul social al Romgaz Mediaş, iar Fondul Proprietatea - 14,992%. Romgaz urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti în a doua jumătate a acestui an.

"Transgaz" S.A. are ca scop îndeplinirea strategiei naţionale stabilite pentru transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale şi cercetarea-proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale. Capitalul social al companiei este deţinut în proporţie de 73,5% de stat, Fondul Proprietatea are 14,98% din capitalul social, iar 11,5% sunt deţinute de alţi acţionari. Transgaz este cotată la BVB, iar statul urmează să mai vândă, printr-o ofertă secundară, până în aprilie, încă 15% din pachetul de acţiuni deţinut în această societate.

Criteriile de selecţie a candidaţilor pentru Consiliile de Adminis-traţie ale Romgaz şi Transgaz sunt: minim 10 ani experienţă profesională, dintre care minim 5 ani în func-ţii de administrare/conducere; absolvent(ă) de studii superioare; cunoaşterea limbii române sau a unei limbi de circulaţie internaţională. Experienţa persoanelor fizice sau juridice în funcţii de administrare/conducere trebuie să fie în companii cu cifra de afaceri de minim 100 milioane euro sau 1000 de angajaţi.

Pot fi selectaţi cel mult 2 (doi) membri din rândul funcţionarilor publici sau a altor categorii de personal din cadrul Ministerului Economiei - în calitate de autoritate publică tutelară sau din cadrul altor autorităţi sau instituţii publice. Din cadrul noului Consiliu de Adminis-traţie, cel mult doi membri vor putea fi desemnaţi administratori executivi.

Cel puţin una dintre persoanele selectate trebuie să aibă o experienţă de minim 5 ani în domeniul gazelor naturale. Cel puţin unul dintre membrii Consiliului de Administraţie trebuie să aibă studii economice şi experienţa în domeniul economic, contabilitate, audit sau financiar, de cel puţin 5 ani.

Nuclearelectrica este deţinută, în proporţie de 90,28%, de Stat. La această societate, Fondul Proprietatea are o cotă de 9,72% din capitalul social. Nuclearelectrica va fi listată la BVB în primăvara acestui an. Criteriile de selecţie sunt similare cu cele impuse la Romgaz şi Transgaz, numai că experienţa solicitată nu este în domeniul gazelor ci al energiei electrice.

Criteriile de selecţie a candidaţilor pentru Consiliile de Administraţie ale Romgaz şi Transgaz sunt: minim 10 ani experienţă profesională, dintre care minim 5 ani în funcţii de administrare/conducere; absolvent(ă) de studii superioare; cunoaşterea limbii române sau a unei limbi de circulaţie internaţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb