Încrederea analiştilor CFA în economia românească s-a redus în septembrie

Mina Irina
Miscellanea / 26 octombrie 2017

Încrederea analiştilor CFA în economia românească s-a redus în septembrie

Indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România, calculat pe baza estimărilor membrilor organizaţiei, a scăzut în septembrie cu 5,3 puncte faţă de luna precedentă, la 45,4 de puncte, potrivit datelor publicate de CFA trimise Redacţiei.

Indicatorul CFA România de încredere macroeconomică, lansat în 2011, măsoară anticipaţiile analiştilor financiari privind activitatea economică în România pentru următoarele 12 luni.

Diminuarea din luna septembrie vine după ce indicatorul de încredere macroeconomică al CFA România a scăzut în august cu 9 puncte, în iulie cu 0,3 puncte şi în iunie cu 6,6 puncte.

În septembrie, scăderea a avut loc din cauza ambelor componente. Astfel, indicatorul condiţiilor curente a scăzut cu 4,6 puncte, la 63,9 puncte, în timp ce indicatorul anticipaţiilor pentru situaţia din următorul an a scăzut cu 5,7 puncte, până la 36,1 puncte.

Indicatorul ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească), fiind calculat pe baza a şase întrebări cu privire la condiţiile curente, referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii, şi la anticipaţiile, pentru o perioadă de un an, pentru mediul de afaceri, piaţa muncii, evoluţia venitului personal şi a averii personale la nivel de economie.

Sondajul evaluează şi anticipaţiile pentru salarii, rata inflaţiei, ratele de dobândă, cursul de schimb euro/leu, indicele bursier BET, condiţiile macroeconomice globale şi preţul petrolului.

Potrivit sondajului, în ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, 79,1% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, faţă de 74% în precedentul sondaj.

În document se arată: "Astfel valoarea medie a anticipatiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4.6300 (in crestere cu 123 pips fata de valoarea inregistrata in exercitiul anterior), in timp de pentru orizontul de 12 luni valorea medie a cursului anticipat este de 4.6696 (valoare in crestere cu 173 pips)".

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (octombrie 2018/octombrie 2017) a înregistrat o valoare medie de 2,36% (valoare mai mică cu 0,19% faţă de cea înregistrată în exercitiul anterior).

Sondajul este realizat în ultima săptămână a fiecărei luni în rândul membrilor CFA România şi al candidaţilor pentru nivelurile II şi III ale examenelor CFA, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb