Indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au scăzut luni cu peste 2%

S.B.
Piaţa de Capital / 20 iulie 2021

Indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au scăzut luni cu peste 2%

Indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au scăzut luni cu peste 2%, investitorii vânzând acţiunile sensibile la fluctuaţiile economice şi titluri ale companiilor din sectorul călătoriilor, din cauza îngrijorărilor că revenirea la creştere a cazurilor de Covid-19 poate deturna redresarea economică, informează news.ro.

Numărul infecţiilor a urcat în regiuni din Asia şi Anglia, în timp ce în Statele Unite cazurile de Covid-19 a crescut cu 70% în ultima săptămână, din cauza variantei Delta.

Toate cele 11 sectoare ale indicelui S&P au scăzut, iar sectoarele financiar, industrial, al materiilor prime şi al energiei au coborât cu 2,5%-4,4%.

Componenta bancară a scăzut cu 3,4%, urmând declinul randamentului obligaţiunilor Trezoreriei pe termen de zece ani, de referinţă, la minime atinse la jumătatea lunii februarie.

"Există o îngrijorare în rândul investitorilor că varianta Delta poate reseta ceasul în privinţa progresului făcut cu Covid-19 şi creşterea economică", a declarat Andre Bakhos, director general la New Vines Capital în New Jersey.

Indicele Nasdaq, din care fac parte marile companii de tehnologie, a înregistrat performanţe mai bune faţă de ceilalţi indici. Totuci, indicele Nasdaq Composite a coborât cu 1,06%.

Dow Jones Industrial Average a scăzut cu până la 2,61%, înregistrând cea mai slabă evoluţie din octombrie 2020, iar S&P 500 a coborât cu până la 2,04%, cel mai amplu declin din luna mai.

Componenta transporturilor din indicele Dow Jones a scăzut cu 1,8%.

Indicele volatilităţii CBOE a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni.

Subindicele S&P 500 Airlines a scăzut cu aproape 4%.

Acţiunile companiilor specialziate în croaziere Royal Caribbean Group, Carnival li Norwegian Cruise Line au scăzut cu 4,6%-5,9%.

Titlurile listate în SUA ale companiilor chineze Alibaba Holding, Baidu şi ale companiei de comenzi online pentru transport Didi Global au scăzut cu 2%-7,1%, din cauza noilor temeri privind posibile noi măsuri anti-monopol împotriva firmelor de tehnologie.

AcţiunileZoom Video Communications au coborât cu 4,2% după ce compania care oferă sevicii de teleconferinţă a anunţat un acord în acţiuni, în valoare de 14,7 miliarde de dolari, pentru achiziţia operatorului de call centere bazate pe tehnologia cloud Five9.

Titlurile Five9 au urcat cu 4,6%.

Opinia Cititorului ( 20 )

  1. Scenariul 1: daca incepe acum bear market-ul (conditiile tehnice sunt indeplinite) va dura pana in Martie 2022 (deci va fi un ciclu scurt temporal - 8 luni si jumatate aproximativ, de la final de Iulie 2021 - dar foarte adanc in termeni de pret)

    Scenariul 2: daca e doar o corectie pe trend (val 4 din val 5 superciclu) atunci va fi insignifiant ca si scadere (2-300 puncte SP500 echivalent) si apoi vor fi atacate inaltimile finale (echivalent SP500 4850-4950 puncte de atins pana in perioada Martie 2022)... si abia de acolo va incepe bear market-ul (care in acest caz va dura 12-18 luni din Martie 2022 incolo)  

    Eu mizez pe scenariul 2 ... dar desigur ma pot insela si sa ma surprinda o piata bear de neam prost aparuta de nicaieri si foarte foarte urata (mai urata decat in Februarie- Martie 2020). 

    Cele doua scenarii de mai sus se bazeaza pe analiza tehnica , NU pe intuitie.  

    1. Bai Rubini, lasa-ne! Tot prezici pe aici apocalipsa si ne spui de fractali, de elliot, unde, subunde si ai dat-o in bara cu gratie de fiecare data. Vrei sa-ti spun ce ai scris acum 6-12 luni? Din pura distractie mi-am notat ideile tale de Nostradamus dambovitean si concluzia mea este ca trebuie sa te duci pe rau la vale ca sa gasesti alti cititori dispusi sa-si piarda timpul cu tine. Hai paaaa!

      super!

      deci nu o sa am dreptate! 

      perfect, nu ma lua in seama! 

      cumpara acum te rog, urmandu-ti ideile tale!  

      ia un credit de nevoi personale garantand cu propria locuinta si baga totul in bursa, nebunule!

      hai, fa asa... si vei descoperi pe propria piele CA AM DREPTATE! 

      nene ban gheara de speriat

      fuse bine cind dai dume din tine 

      acuma ian asculta si la mine  

      daca nu-i cum zici la tine  

      oare o fi bine ??? 

      veridicitatea matale se ridica la 38% la suta prin ecuatia lui Beicurrini si Asslingi  

    Frumos picajul de ieri. Cresterile sunt lente si plicticoase, picajele sunt antrenante.

    1. atunci te vei distra bine in 2022.

      momentan ai rabdare.  

      inca ceva ca te miros de la departare.... nu-ti f*&e banii cu CFD-uri short acum.

      o sa iti arzi banii si vei plange cand o sa ai neoie de ei sa shortezi!  

      stai calm si la anul imi vei multumi cand te vei imbogati vijelios.  

      sau ma rog... faci cum vrei tu...  

      doar vezi ca asta e greseala tuturor... intra short prea devreme, sunt tunsi de banii lor si apoi .... zbang! piata pleaca in jos dar aia au ramas fara bani de shortat 

      "Sa astepti acum ceva de anvergura lui 2008 e ca si cum te'ai afla in anii '50 - '60 si ai astepta Al Treilea Razboi Mondial". E o comparatie nefericita dar relevanta pentru logica comentariului. In 1962 Omenirea nu a fost niciodata mai aproape de un devastator razboi nuclear care ar fi fost Al Treilea (criza rachetelor cubaneze). Ceva de anvergura lui 2008 nu acum dar oricand in viitor este posibil daca acceptam ideea ca nu stim cand. Cu atat mai putin ne putem pronunta asupra "anvergurii". Ar putea fi o corectie sanatoasa sau brutala sau prabusire. Si apoi unde se va opri ? Probabil cand va fi suficient "sange pe pereti". Asemenea "intamplari" tin mai mult de irationalul lumii in care traim. Ce s - a intamplat pe bursa americana e ca o invitatie la dans, tentanta chiar daca nu stii dansul.

      Multumesc pentru grija : ) Fara un money management adecvat eram deja scos de mult din piata, si asta nu o data, ci de mai multe ori.

      Cam greu sa te imbogatesti pe bursa, cine urmareste sa se imbogateasca are sanse mari sa se ruineze. Cred ca bursa este despre cum sa castigi niste bani avand grija sa nu ii pierzi pe toti. 

      Imi mentin afirmatia. A fost mai degraba o analogie decat o comparatie.

      In 2008 a fost vorba despre investitii gresite facute masiv in active toxice. Povestea covidzeniei nu va fi capabila niciodata sa genereze o scadere de amploarea celei din 2008, fapt deja dovedit si intamplat in martie 2020 (deci nu fac o previziune, doar exclud retorica despre covid din evolutia actuala a bursei: in anii precedenti se spunea ca bursa va scadea daca Fed va creste dobanzile, iar Fed crestea dobanzile iar bursa continua sa creasca) Doar daca covidul va fi imbunatatit cu o rata a mortalitatii de 30%-40%, atunci putem vedea iar S&P la 666 pts.

      Ce s'a intamplat pe bursa americana aseara inseamna nimic, trendul macro ascendent e intact, e nevoie de alte zile similare pentru confirmarea inflexiunii. 

      imi place cum scrii si ai si dreptate in ceea ce zici.

      esti un om cult si cizelat.

      multumesc pentru comentariu.  

      :) cu placere.

      uite o idee interesanta : ... :D ... daca vrei sa inveti un copil sau un incepator despre bursa ... arata-i cateva episoade cu veveritele lui Disney Chip & Dale care tot strangeau alune in scorbura pentru iarna ...  

      Cred ca daca as lucra la ASF :)))))))))))) as propune seminarii de educare financiara in legatura cu piata de capital cu episoade cu Chip&Dale... o gluma desigur! :)

      Succes!  

      "... atunci putem vedea iar S&P la 666 pts."

      Urmatoarea piata bear nu va sparge aria 1580-1650. Acolo e noul suport suprem (valid probabil in 2023).  

      Valori gen 666 si sub pe SP500 vor putea fi vazute undeva dupa 2030-2032 atunci cand se finalizeaza macro-ciclul ascendent initiat undeva la inceputul sec. XX. (adica peste multi ani).  

      pt bancurelu, are mare dreptate protaru :

      Cred ca bursa este despre cum sa castigi niste bani avand grija sa nu ii pierzi pe toti 

    Astazi DOW va creste 450 p !De ce? Pur si simplu nu-si permit sa scada !ARGUMENT BETON !

    1. DEJA E + 331 !

      +476 ! Volume obisnuite! Nicio rezistenta! Ii doare-n ...pe americani

      Niste hiene carora nu le pasa de bolnavii planetei : )

      a fost corectie pe trend ieri.

      vor mai fi intepaturi de genul asta... 

      eu merg in continuare pe scenariul 2, expus mai sus in primul comentariu - piata se comporta astfel.

      nu voi avea dreptate (adica se va activa scenariul 1) daca finalul lunii iulie 2021 - mijlocul lunii septembrie 2021 surprind initierea unor coborari cu caracter impulsiv (5 valuri interne valului descendent si valuri corective de 3 valuri interne pe cresteri, lower high si lower lows , etc... you know the drill).  

      the drill is the FED

      and the ass is your BRAIN 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb