INDONEZIA: Nouă străini vor fi executaţi în 72 de ore, în dosarul traficului de droguri "Bali Nine"

Elena Deacu
Internaţional / 26 aprilie 2015

Autorităţile indoneziene i-au anunţat pe cei nouă cetăţeni străini din aşa-numitul dosar "Bali Nine" privind traficul de droguri că vor fi executaţi într-un interval de 72 de ore, conform prevederilor din legislaţia locală. Conducerea politică a acestei ţări a decis astfel să ignore apelurile la clemenţă formulate de secretarul general ONU şi de mai mulţi lideri străini, transmite Fox News.

Potrivit agenţiei de ştiri, cei nouă, între care patru nigerieni, doi australieni, o femeie din Filipine, un francez şi un brazilian au fost condamnaţi la pedeapsa capitală pentru trafic de droguri. Un al 10-lea condamnat în dosar este un localnic. Şi el a primit pedeapsa cu moartea.

Duminică, Tony Spontana, purtător de cuvânt al Procurorului General, a spus că membrilor "Bali Nine" li s-a cerut să-şi formuleze ultima dorinţă. El a menţionat că toate căile legale de apel pentru nouă din cei 10 membri ai lotului au fost epuizate. Francezul Serge Atlaoui a înaintat o plângere legată de felul în care a fost tratat apelul său la clemenţă. Însă purtătorul de cuvânt al Procurorului General a indicat că şi această procedură legală va fi, probabil, tranşată luni printr-o decizie a Curţii Supreme.

Cu aceste detalii, execuţia prin împuşcare a celor 10 va avea loc, probabil, marţi sau miercuri dimineaţă în închisoarea Besi de pe insula Nusakambangan, potrivit Fox News.

Sursa citată arată că inflexibilitatea autorităţilor indoneziene, în special a preşedintelui Joko Widodo, faţă de apelurile la comutarea pedepsei capitale a determinat un val de proteste şi de furie mai ales în ţările din care provin cei nouă străini.

Secretarul general ONU Ban Ki-moon i-a cerut lui Widodo "să ia urgent în considerare un moratoriu asupra pedepsei capitale în Indonezia şi, în perspectivă, abolirea acesteia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb