INFORMAŢIILE PUBLICATE DE ZIARUL BURSA S-AU CONFIRMAT Lucian Anghel conduce şi BCR Banca pentru Locuinţe

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 ianuarie 2016

Lucian Anghel conduce şi BCR Banca pentru Locuinţe

Anghel mai deţine funcţiile de director general al BCR Pensii şi de preşedinte al Consiliului BVB

Domnia sa a refuzat să facă parte din conducerea CEC Bank

Lucian Anghel, preşedintele directoratului şi director general al BCR Pensii, a preluat şi funcţia de preşedinte al Comitetului Executiv în cadrul BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), după ce a primit autorizarea de la Banca Naţională a României (BNR) pentru acest post, potrivit unui comunicat transmis, ieri, de bancă.

Anunţul BCR BpL confirmă, astfel, informaţiile publicate, la finalul lunii noiembrie 2015, de ziarul BURSA, potrivit cărora domnul Anghel urma să ocupe fotoliul de preşedinte al BCR Banca pentru Locuinţe.

La vremea respectivă, Lucian Anghel nu a dorit să comenteze pe marginea subiectului. Nici ieri nu a dorit să ne spună ce planuri are în calitate de şef al BCR BpL.

În vara anului trecut, Lucian Anghel a decis să se retragă dintre persoanele nominalizate pentru noua conducere a CEC Bank. AGA CEC Bank îl nominalizase pe domnul Anghel pentru funcţia de director-prim-vicepreşedinte al CEC Bank, deţinută în prezent de Andrei-Liviu Stamatian. Domnia sa a decis să rămână în Grupul BCR.

"Doctor în economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică la Academia de Studii Economice şi a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum şi un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada", potrivit comunicatului primit ieri.

Acesta arată că Lucian Anghel şi-a început cariera de bancher în anul 1996, ocupând funcţiile de consilier al preşedintelui băncii, director adjunct al echipei de implementare a planului de structurare a BCR coordonat de BERD şi IFC şi trezorier adjunct. Din 2007 a ocupat poziţia de economist-şef şi director executiv al direcţiei de strategie şi cercetare din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset management pentru 5 ani, în 2011 activând şi ca expert extern al Băncii Mondiale. În anul 2012, Lucian Anghel a fost numit director general al BCR Pensii.

Recent, domnul Anghel a fost reales pentru al doilea mandat în funcţia de preşedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.

BCR BpL are un sold al depozitelor de peste 2,6 miliarde lei. În portofoliul BCR Banca pentru Locuinţe există peste 386.000 de contracte de economisire-creditare, cu o valoare a contractelor încheiate de 2,5 miliarde lei. Potrivit reprezentanţilor băncii, portofoliul de credite acordate de BCR BpL depăşeşte valoarea de 176 milioane lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ce grozav e acest Anghel!

    Câtă putere de muncă! 

    Cum se împarte între atâtea locuri de muncă? 

    Lucrează și noaptea? 

    Ăi mai rămâne timp să numere veniturile care vin din atâtea locuri de muncă?

    Ce somitate trăiește printre noi !!! 

    1. Seamana cu Petreasca? 

      Productie de serie.

    Felicitari si mult succes domnului Anghel si sper ca BCRptL sa devina acum un pic mai "prietenoasa" cu deponenti ca n-am mai primit nici o informare de la ei de peste un an de zile. Poate pe email comunicarea s-ar face mai usor ...

    1. ..."deponentii"..., adica cu 2 de i...

      Cam cat te duce capul, cam tot atatea felicitari si lui Anghel. 

      Stimate domnule deponent,

      deoarece domnul Treichl afost ocupat cu declaratii de genul AM FACUT SI GRESELI permiteti-mu sa completez pe domnia sa si sa va asigur ca dupa pierderile in valoare de 5(cinque) miliarde pe care ERSTE GROUP BANK le-a evidentiat pe anul 2014 nu au fost inca gasite resursele necesare pentru a edita raportul de guvernanta corporatista BCR. Dupa ce vom corecta si inadvertentele referitoare la structura actionariatului BCR va vom furniza datele cerute de Dumneavoastra si alti conationali moldoveni. Cu stima, The Brute, purtator de cuvant Virtual al EGB... 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb