ÎNFRÂNGEREA LUI ANGHEL Adrian Tănase, numit oficial director general al BVB

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 5 decembrie 2017

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti l-a numit, ieri, pe Adrian Tănase în funcţia de director general al BVB, acordându-i un mandat de patru ani.

Şedinţa Consiliului BVB a fost electronică, o şedinţă cu prezenţă fizică fiind convocată pentru data de 11 decembrie.

Numirea lui Adrian Tănase în funcţia de Director General intră în vigoare începând cu data la care numirea este aprobată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit comunicatului BVB.

Tot atunci, va înceta mandatul de Director General interimar al lui Marius-Alin Barbu, acesta revenind la funcţia sa de Director General Adjunct.

Oficializarea numirii lui Tănase în locul vacantat la expirarea mandatului lui Ludwik Sobolewski, după votul informal de săptămâna trecută, poate fi trecută drept o înfrângere în tabăra preşedintelui Lucian Anghel.

Acesta din urmă îl susţinea pentru postul de CEO pe Ciprian Păltineanu, contracandidatul lui Tănase, dar asta după luni în şir în care Anghel a tras pentru aducerea înapoi a lui Ludwik Sobolewski. Nenumăratele şedinţe de CA convocate pentru reinstalarea polonezului la conducerea BVB nu s-au putut ţine până la numirea şi avizarea celui de-al nouălea administrator, respectiv Radu Hanga.

Unele publicaţii au anunţat, în mod eronat, încă de săptămâna trecută, că Tănase ar fi fost numit deja director general, în condiţiile în care ziarul BURSA a precizat că exista un acord pentru numirea lui, dar că aceasta încă nu a avut loc. Adevăratul moment al numirii sale este acesta anunţat prin raportul curent BVB. Menţionăm că, pe site-ul ziarului BURSA, am devansat acest moment cu câteva minute.

Adrian Tănase este, în prezent, Chief Investment Officer la NN Pensii.

Domnia sa a fost prezent, recent, la Gala Premiilor Pieţei de Capital, unde a acordat o distincţie ziarului BURSA. Tot atunci, Adrian Tănase a susţinut un scurt discurs, indicând că îşi doreşte o comunicare mai bună cu presa de specialitate.

Domnia sa a spus: "Anul 2017 a fost mai complicat pentru piaţa de capital. Îmi vin în minte evenimentele din jurul fondurilor private obligatorii de pensii şi din jurul Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, am o perspectivă diferită din punctul de vedere al comunicării pe care am avut-o cu un pilon important al pieţei de capital din România, respectiv presa de specialitate. Cred că această comunicare a fost departe de a fi la un nivel bun şi am speranţa ca, pe viitor, în cel mai scurt timp, această comunicare să se îmbunătăţească, creând, astfel, premisele unei bune înţelegeri din partea participanţilor la piaţă şi a publicului larg asupra evenimentelor de interes pentru piaţa de capital".

Adrian Tănase îşi aşteaptă, acum, avizarea, pentru a se putea apuca de treabă, BVB fiind, din 2016, în monitorizare pentru a fi promovată la statutul de piaţă emergentă de către agenţia FTSE Russell. Anul acesta nu au fost însă înregistrate progrese, lichiditatea fiind singurul criteriu pe care îl mai avem de îndeplinit.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. E bine ca s-a terminat circul!

    1. Felicitari,sa aduca Bursa pe lista burselor dezvoltate ! Ca cei de pana acum au facut fix pix.

      o sa faca acest domn. nu cred ca un astfel de candidat are experienta si viziune manageriala necesare, cred ca e prea tehnic.

      Trebuie readus polonezul. 

    Daca se vrea o BVB performanta...aici e de LUCRU...trebuie sa te "zbati".Tanase a avut inainte o functie mai mult tehnica "...la NN Pensii ??La BVB trebuie sa dai din "coate" sa stai la multe usi.....sa incerci cat mai multe IPO-uri...volume..volume....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb