ZIARUL BURSA

05 decembrie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Zona euro este doar un miraj pentru România

Zona euro este doar un miraj pentru România

CĂLIN RECHEAInternaţional / 5 decembrie 2017

Speranţa unei aderări cât mai rapide a ţării noastre la zona euro a primit, chiar de Ziua Naţională, o lovitură puternică.

Un studiu publicat pe site-ul BCE, cu titlul "Convergenţa reală în zona euro: o perspectivă pe termen lung", arată că moneda unică nu a fost deloc un catalizator pentru reducerea inegalităţii, ci a fost, de fapt, un factor al creşterii divergenţei între economiile statelor membre (n.a. Occasional Paper Series no. 203, Real convergence in the euro area: a long-term perspective, autori Juan Luis Diaz del Hoyo, Ettore Dorrucci, Frigyes Ferdinand Heinz şi Sona Muzikarova).

"Mediul privat este răvăşit"

MARIA GRAPINI, EUROPARLAMENTAR: "Mediul privat este răvăşit"

ALINA VASIESCUPolitică / 5 decembrie 2017

Modificările aduse Codului fiscal, care urmează să intre în vigoare anul viitor, creşterile preţurilor, efectele viitoarei ieşiri a Marii Britanii din UE (Brexit) se numără printre problemele cele mai presante care afectează mediul de afaceri autohton, conform doamnei Maria Grapini, europarlamentar român în grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor.

ROLAND WOLK, CEGH AUSTRIA:  "Comisia Europeană - poziţie clară pentru o piaţă deschisă a gazelor naturale din România"

ANCUŢA STANCIUInternaţional / 5 decembrie 2017

O piaţă lichidă şi competitivă a gazelor naturale din România ar fi benefică pentru noi şi pentru toţi consumatorii de gaze din regiunea Europei Centrale şi de Est, ne-a transmis Roland Wolk, şeful diviziei de marketing şi vânzări a Central European Gas Hub (CEGH) din Austria, adăugând că oficialii Comisiei Europene urmăresc foarte atent evoluţia discuţiilor privind OUG 64/2016 şi au luat o poziţie clară pentru o piaţă deschisă a gazelor naturale din România.

"Debitorii ar fi mai bine protejaţi dacă ar solicita credite cu dobândă fixă"

BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI: "Debitorii ar fi mai bine protejaţi dacă ar solicita credite cu dobândă fixă"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 5 decembrie 2017

Banca Naţională a României (BNR) atrage atenţia debitorilor să solicite, pe cât posibil, credite cu dobândă fixă, în condiţiile în care indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea împrumuturilor în lei, a înregistrat o creştere abruptă, în ultima perioadă, ajungând de la sub 1% în septembrie, la 2,21%, ieri.

"Va fi interzisă taximetria care nu se încadrează în prevederile legale"

FIREA: "Va fi interzisă taximetria care nu se încadrează în prevederile legale"

Companii / 5 decembrie 2017

Uber a reacţionat, aseară, la decizia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a interzice toate formele de practicare a taximetriei care nu se încadrează in prevederile legale, spunând că serviciile de carsharing, de taxi şi transportul în comun constituie, împreună, soluţii care pot duce la reducerea aglomeraţiei, a poluării şi pot rezolva problema parcărilor din Bucureşti.

Cotaţia Bitcoin a atins, la finalul săptămânii trecute, un nou maxim istoric

DUPĂ CE A TRECUT DE PRAGUL DE 10.000 DE DOLARI, Cotaţia Bitcoin a atins, la finalul săptămânii trecute, un nou maxim istoric

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 5 decembrie 2017

După ce la începutul săptămânii trecute moneda digitală Bitcoin a depăşit, în premieră, pragul de 10.000 de dolari pe unitate, după o corecţie de scurtă durată, cotaţia celei mai importante criptomonede şi-a continuat creşterea, preţul acesteia devansând, în ultima zi a săptămânii tocmai încheiate, nivelul de 11.800 de dolari pe unitate.

EDUCAŢIE Obiectiv clar: reducerea abandonului şcolar

O.D.Cultură / 5 decembrie 2017

Ministerul Educaţiei şi-a mai fixat un obiectiv pentru următorii trei ani, reducerea cu aproape 50% a abandonului şcolar. Situaţia în acest moment este îngrijorătoare, cifrele oficiale indică un număr foarte mare de copii care abandonează şcoala, sunt exmatriculaţi sau nu ajung să se înscrie în procesul de învăţământ.

Cu un avans de 10,27%, Dafora devine liderul creşterilor bursei locale

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 24 NOIEMBRIE - 29 NOIEMBRIE Cu un avans de 10,27%, Dafora devine liderul creşterilor bursei locale

A. I.Investiţii Personale / 5 decembrie 2017

Aprecierea de 10,27%, în raport cu moneda euro, obţinută de cotaţia Dafora (DAFR), în intervalul 24 noiembrie - 29 noiembrie, plasează titlurile companiei de foraj petrolier şi gaze naturale pe primul loc în clasamentul celor mai rentabile acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada avută în vedere.

Statul de drepţi

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 5 decembrie 2017

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Acum nimeni nu mai are nici o iluzie. Imaginile le-am văzut toţi. Jandarmi confiscând broşuri de la oamenii care veniseră să asiste la parada de 1 Decembrie. Poliţişti călare încercând să intimideze manifestanţii. Cetăţeni luaţi pe sus şi băgaţi în dubă pentru că au îndrăznit să îşi exprime, paşnic, nemulţumirea împotriva regimului.

România a devenit un stat dominat de uniforme. Cum ne-au adus aici?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 5 Decembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 5 Decembrie 2017

Internaţional / 5 decembrie 2017

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA s-a temperat peste aşteptări în noiembrie 2017, pe fondul creşterii comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 58,2, de la 8,7 în luna precedentă (o valoare sub 50 arată...

Operaţiunile mobile ale Telekom Romania au fuzionat

Companii / 5 decembrie 2017

Grupul Telekom Romania a anunţat fuziunea tuturor operaţiunilor sale mobile într-o singură entitate, cu scopul de a concentra toate operaţiunile de telefonie mobilă ale Germanos Telecom Romania, Sunlight Romania Filiala Bucuresti şi Telemobil, ca...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo