BIS: Băncile centrale trebuie să asigure atenuarea turbulenţelor de pe pieţele financiare

Ziarul BURSA #Internaţional / 5 decembrie 2017

BIS: Băncile centrale trebuie să asigure atenuarea turbulenţelor de pe pieţele financiare

Marile bănci centrale trebuie să se asigure că eforturile lor de a majora gradual ratele dobânzilor se dovedesc suficient de eficiente pentru a atenua pieţele financiare care deja se confruntă cu turbulenţe, se arată în cel mai recent raport al Băncii pentru Reglemente Internaţionale (BIS), transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Avertismentul vine după ce investitorii continuă să cumpere masiv acţiuni, încurajaţi de îmbunătăţirea economiei globale şi inflaţia scăzută.

Dar nivelul ridicat al datoriilor, vulnerabilităţile din sistemul financiar şi majorarea preţurilor activelor în acest an par să sporească prudenţa Băncii pentru Reglemente Internaţionale.

"Nivelul ridicat al datoriilor, în valută şi în monedă locală, încă există. Aşa cum sunt supraevaluate şi preţurile activelor. Cu cât mai mult continuă perioada de riscuri excesive, cu atât ar putea deveni mai ridicată expunerea bilanţurilor, fiind posibile turbulenţe pe termen lung", a afirmat şeful Departamentului economic şi monetar al BIS, Claudio Borio.

Îmbunătăţirea perspectivelor economiei globale, continuarea măsurilor de relaxare fiscală în Japonia şi asigurările oficialilor Fed şi BCE privind diminuarea lentă a portofoliului de active explică probabil randamentele încă scăzute. "Poate fi considerată eficientă o înăsprire a politicii monetare dacă se atenuează clar condiţiile financiare? Şi, dacă răspunsul este nu, ce ar trebui să facă băncile?", se întreabă Borio.

Fondată în anul 1930, Banca Reglementelor Internaţionale este cea mai veche instituţie financiară internaţională. Banca este contraparte pentru tranzacţiile financiare derulate de băncile centrale. În plus, aceasta serveşte ca forum pentru facilitarea schimburilor de opinii între instituţiile de emisiune monetară şi drept centru de cercetare economică şi monetară. De asemenea, banca acţionează, printre altele, ca agent sau mandatar pentru operaţiunile financiare internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb