Bucureştenii vor putea călători cu metroul şi autobuzul folosind un singur bilet

Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 5 decembrie 2017

Bucureştenii vor putea călători cu metroul şi autobuzul folosind acelaşi tichet, de la data de 10 decembrie, bilete care vor putea fi achiziţionate la toate punctele de vânzare de la Metrou şi RATB, precum şi de la automate, potrivit unui proiect deîndată aprobat luni în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi "pentru", şase abţineri şi niciun vot împotrivă, potrivit Agerpres.

"Am convocat o şedinţă deîndată a Consiliului General pentru a dezbate şi vota împreună implementarea proiectului de bilet unic de pe raza Municipiului Bucureşti. Este o primă etapă care va fi lansată pe data de 10 decembrie. Practic, cetăţenii vor putea să călătorească şi cu metroul şi cu autobuzul folosind acelaşi tichet. Biletele unice vor putea fi achiziţionate la toate punctele de vânzare, atât de la Metrou, cât şi de la RATB, precum şi de la automate", a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit edilului şef, citată de Agerpres, biletul unic valabil 60 de minute va costa 5 lei, cel de zece călătorii de câte 60 de minute - 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu călătorii nelimitate - 17 lei.

Firea a menţionat că în prima etapă a implementării acestui proiect vor fi valabile în continuare titlurile de călătorie actuale.

"În etapa a doua ne dorim să existe şi în ceea ce priveşte biletul, dar şi abonamentul, un singur tichet cu care să se poată călători şi cu metroul şi cu autobuzul şi un singur tip de abonament. După întâlnirea pe care am avut-o recent cu domnul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, am demarat atât ministerul, cât şi primăria, toate procedurile interne şi legale astfel încât să se poată implementa cât mai rapid. Suntem acum în faţa unei decizii foarte importante pentru bucureşteni, care este cuprinsă în Planul de Mobilitate Durabilă ce a fost dezbătut şi aprobat încă de anul trecut", a spus Firea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb