ING Asigurări a subscris prime de 136 milioane lei în primul trimestru

A.S.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 mai 2013

ING Asigurări de Viaţă a obţinut în primul trimestru subscrieri din prime de 136,3 milioane de lei, în creştere cu 2,3% faţă de intervalul similar din 2012, în timp ce profitul brut a scăzut cu 67,9%, la 1,81 milioane de lei, a anunţat compania.

Potrivit datelor asigurătorului, portofoliul de asigurări încheiate de ING în primul trimestru a crescut cu peste 5% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă din 2012, circa 70% din totalul poliţelor subscrise fiind de tip tradiţional.

Astfel, începutul anului a majorat ponderea contractelor tradiţionale la 47% din portofoliul total în vigoare, faţă de 45% cât era în aceeaşi perioa-dă a anului trecut, se arată într-un comunicat al asigurătorului.

În primele trei luni ale acestui an, ING Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii pentru evenimente asigurate şi contracte ajunse la maturitate de 28,94 milioane de lei, cu 31,8% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 77% din această sumă, respectiv 22,39 milioane de lei, reprezintă beneficii pentru contracte ajunse la maturitate.

Prima anualizată medie alocată de clienţii care au încheiat o poliţă de asigurare de viaţă la ING în primul trimestru a fost de 1.682 lei, cu 8% mai mult faţă de intervalul similar din 2012.

Valoarea activelor financiare în administrare a cres-cut cu 6,8%, la 2,36 miliarde de lei la 31 martie.

Marja de solvabilitate disponibilă a ING Asigurări de Viaţă este 1,7 faţă de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,6 comparativ cu nivelul minim regelementat.

Pe segmentul de pensii facultative, activele nete aferente celor două fonduri din administrarea ING Asigurări de Viaţă au depăşit 300 de milioane de lei, în creştere cu peste 34% faţă de acelaşi interval din 2012.

În primul trimestru, compania de asigurări a obţinut un profit brut estimat de 1,81 milioane de lei, comparativ cu 5,63 milioane de lei în perioada ianuarie-martie 2012.

ING Asigurări de Viaţă, parte a grupului olandez ING, este cea mai mare companie de profil de pe piaţa românească.

Principalii competitori ai companiei sunt BCR Asigurări de Viaţă, companie deţinută de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, şi Metropolitan Life România, controlată de grupul american MetLife.

Anul trecut, primele subscrise de ING Asigurări de Viaţă au scăzut cu 1,8%, la 544,5 milioane lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb