ZIARUL BURSA

10 mai 2013
Ediţia din 18.09.2024
Constituţia ca o pradă

Constituţia ca o pradă

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 10 mai 2013

CĂLIN RECHEA

Trebuia să se ajungă şi aici. Modul în care au reacţionat în faţa crizei economice arată că autorităţile sunt ignorante sau pur şi simplu neinteresate, din cauza orbirii ideologice, să acţioneze la nivelul factorilor determinanţi, alegând acţiunea la nivel "cosmetic", după principiul "fă-te că lucrezi".

Datoriile de 1,5 miliarde lei ale CFR Marfă la stat vor fi şterse

PRIN PRIVATIZARE Datoriile de 1,5 miliarde lei ale CFR Marfă la stat vor fi şterse

EMILIA OLESCUCompanii / 10 mai 2013

CFR Marfă va fi "curăţată" de datoriile pe care le are la stat, în valoare de 1,5 miliarde lei, în momentul în care compania va fi privatizată, potrivit ministrului transporturilor Relu Fenechiu.

Oficialul a precizat, ieri, că demersurile pentru realizarea acestei operaţiuni au fost deja demarate, existând acordul de principiu din partea instituţiilor financiare internaţionale şi al Comisiei Europene.

BCE ar putea menţine dobânda actuală până în 2015

BCE ar putea menţine dobânda actuală până în 2015

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 mai 2013

Banca Centrală Europeană (BCE) nu va mai reduce dobânda de referinţă până în 2015, conform unui sondaj realizat de agenţia Bloomberg după data de 2 mai, când instituţia financiară a tăiat dobânda cu 0,25 de puncte procentuale, la minimul record de 0,5%, iar preşedintele său, Mario Draghi, a promis să mai recurgă la o astfel de măsură dacă va fi necesar.

S&P ne menţine în categoria "junk"

S&P ne menţine în categoria "junk"

Macroeconomie / 10 mai 2013

Standard & Poor's (S&P) a confirmat ratingurile de credit ale ţării noastre la "BB+" pentru finanţarea pe termen lung, respectiv la "B" pentru datorii pe termen scurt, cu perspectivă stabilă, apreciind că procesul de consolidare fiscală va continua, cu riscuri în privinţa perspectivelor economiei.

Ciprul menţine măsurile de control al capitalului

V.R.Jurnal de criză / 10 mai 2013

Ciprul va aplica măsurile de control al capitalului până când autorităţile vor fi mai încrezătoare că băncile aflate în dificultate nu se vor confrunta cu retrageri masive de depozite, potrivit anunţului făcut ieri de Panicos Demetriades, guvernatorul băncii centrale de la Nicosia.

Banca Angliei nu modifică dobânda

V.R.Jurnal de criză / 10 mai 2013

Banca Angliei a decis, ieri, să menţină rata dobânzii de referinţă, pe fondul temerilor legate de puterea de redresare a economiei Marii Britanii. Dobânda Băncii Angliei este de 0,5% - nivel minim record.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

"Facebook" negociază achiziţia "Waze" Israel

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 mai 2013

Compania americană "Facebook" Inc., care deţine reţeaua de socializare online cu acelaşi nume, poartă negocieri avansate pentru achiziţia societăţii israeliene "Waze", specializată în aplicaţii de navigaţie GPS, la un preţ între...

"Sony", pe profit după patru ani cu pierderi

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 mai 2013

Producătorul nipon de electronice "Sony" Corp. a raportat, pentru exerciţiul fiscal încheiat în 31 martie, primul profit din ultimii cinci ani: 43 miliarde yeni (458 milioane de dolari), faţă de o pierdere de 456,7 miliarde yeni în anul...

Spania refuză să extrădeze un fost angajat HSBC

ALINA VASIESCUInternaţional / 10 mai 2013

Tribunalul Naţional din Spania a respins, săptămâna aceasta, solicitarea Elveţiei de a-l extrăda pe Hervé Falciani, fost specialist IT la "HSBC Holdings" Plc, pentru scurgere de informaţii confidenţiale cu privire la mii de conturi, către...

CCR evaluează contestaţiile pe legea retrocedărilor

A.C.Companii / 10 mai 2013

Judecătorii de la Curtea Constituţională evaluează, astăzi, contestaţiile depuse de PDL, dar şi de Forţa Civică, împotriva legii restituirii imobilelor preluate abuziv de către regimul comunist, acestea din urmă sperând ca angajarea răspunderii...

MACRO NEWSLETTER: 10 mai 2013

MACRO NEWSLETTER: 10 mai 2013

Internaţional / 10 mai 2013

Preţurile de consum din Brazilia au crescut peste aşteptări în aprilie 2013, cu o rată anuală de 6,5%, după un avans de 6,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară.

ANOFM: Rata şomajului a scăzut în aprilie la 5,29%

Macroeconomie / 10 mai 2013

Rata şomajului a scăzut la 5,29 la sută în aprilie, cu 0,29 puncte procentuale sub nivelul înregistrat în martie, la nivel naţional fiind 467.089 de persoane fără un loc de muncă, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Finanţele au împrumutat 1,3 miliarde lei

Macroeconomie / 10 mai 2013

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat ieri 1,3 miliarde lei, exact suma vizată, prin vânzare de certificate de trezorerie cu maturitate la şapte luni, şi obligaţiuni pe cinci ani, ale căror costuri de finanţare au atins noi minime...

George Alexander Haley.Elisabeta.

Drapel pentru Rege

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 10 mai 2013

Românii au o istorie ce numai plictisitoare nu poate fi considerată, trebuie doar să o cunoaştem, să o citim şi să o interpretăm.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo