CORPORATE WATCH O asociere din România şi patru străine candidează pentru drumul expres/ autostrada Craiova-Piteşti

Ziarul BURSA #Companii / 10 mai 2013

Un consorţiu din România, care include două companii ale omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, şi patru asocieri din care fac parte companii din China, Turcia, Franţa, Spania, Austria, Grecia şi Italia au depus oferte pentru construcţia drumului expres/autostrăzii Craiova - Piteşti.

Ofertele privind candidaturile pentru etapa de precalificare în vederea atribuirii contractului de concesiune privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea drumului expres/autostrăzii Craiova - Piteşti au fost deschise ieri, la sediul CNADNR.

Consorţiul românesc este format din companiile Spedition UMB şii Tehnostrade, deţinute de Umbrărescu, şi Vectra Service, controlată de omul de afaceri Marcel Butuza.

Asocierile străine care au depus ofertele sunt Obrascon Huarte Lain - OHL ZS, din Spania, China Communications Construction Company - Dogus Insaat Ve Ticaret (Turcia) - Egis Projects (Franţa), Strabag (Austria) - Vinci (Franţa) - Aktor (Grecia) şi Impregilo - Salini, din Italia.

"Lungimea ce va fi construită este de 121 km, iar viteza de proiectare este de 100 km/h pentru porţiunea de drum expres şi 130 km/h pentru cea de autostradă", se arată într-un comunicat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine.

Premierul Victor Ponta a declarat că a primit de la ministrul Dan Şova lista cu cei înscrişi în competiţia pentru realizarea autostrăzii Piteşti-Craiova, el arătând că de executarea acesteia sunt interesate cinci consorţii.

CNADNR a anunţat în luna martie că vrea să contracteze prin concesiune construcţia şi operarea tronsonului Craiova - Piteşti, proiect estimat la 9 miliarde de lei, cu TVA (2 miliarde de euro), care va fi realizat ca drum expres sau autostradă, miercuri, 8 mai, fiind termenul limită pentru depunerea candidaturilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb