Korodi vrea interzicerea automatelor de jocuri de noroc în baruri, cinematografe şi sediile Loteriei

Ziarul BURSA #Companii #Gambling / 10 mai 2013

Korodi vrea interzicerea automatelor de jocuri de noroc în baruri, cinematografe şi sediile Loteriei

UPDATE 12:50:

Asociaţia Organizatorilor de Sloturi (ROMSLOT) precizează că respectă dorinţa deputatului Korodi Attila de a aduce completări legii care reglementează activitatea jocurilor de noroc în ţara noastră, conform unui comunicat de presă.

Deputatul UDMR Korodi Attila a anunţat că urmează să înainteze Parlamentului un proiect de lege care să interzică amplasarea automatelor pentru jocuri de noroc în baruri, restaurante, în cinematografe şi în sediile Loteriei Române, pentru limitarea efectelor dependenţei de astfel de jocuri.

Potrivit membrilor asociaţiei ROMSLOT, deşi măsurile domnului Korodi sunt bazate pe cele mai bune intenţii, acestea pot duce mai degrabă la rezultate distructive decât la unele constructive.

"Cu toate că măsurile propuse de domnul Korodi sunt bazate pe cele mai bune intenţii, ele pot duce la rezultate mai degrabă distructive, decât constructive. Noi suntem siguri că, în ipoteza eliminării existenţei legale a locaţiilor de slot-machines, numărul celor ilegale va exploda. Simultan, preconizăm şi o migrare masivă a jucătorilor către jocurile online, mai greu gestionabile şi aflate în momentul de faţă în afara sistemului de licenţiere şi autorizare impus de legislaţia jocurilor de noroc din România", susţin reprezentanţii ROMSLOT.

Dan Iliovici, Director Executiv ROMSLOT a declarat: "Dorim să îl asigurăm pe această cale pe dl. deputat Korodi de întreaga noastră deschidere spre dialog, în vederea elaborării unor iniţiative legislative care să conducă la o mai bună reglementare a pieţei şi o mai mare protecţie a participanţilor la joc, fără să desfiinţeze o industrie care, pe lângă faptul că aduce contribuţii masive la Bugetul de Stat, arată şi o grijă deosebită pentru clienţii săi".

---

Deputatul UDMR Korodi Attila a anunţat că va înainta Parlamentului un proiect de lege care să interzică amplasarea automatelor pentru jocuri de noroc în baruri, restaurante, în cinematografe şi în sediile Loteriei Române, pentru limitarea efectelor dependenţei de astfel de jocuri.

Deputatul UDMR Korodi Attila a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă la Miercurea Ciuc, că va înainta Parlamentului un proiect de lege prin care să se interzică amplasarea de automate pentru jocuri de noroc în baruri, res-taurante, în incinta unităţilor de învăţământ, inclusiv în campusurile aferente acestora, în aşezămintele culturale, precum ar fi cinematografe sau case de cultură, precum şi în sediile Loteriei Româ-ne, în scopul limitării efectelor dependenţei de acest gen de activitate.

Potrivit acestuia, iniţiativa a apărut în urma numeroaselor cereri ale Bisericii Catolice şi ale rudelor unor copii sau adulţi care pierd bani, se dis-trug, au grave probleme de convieţuire din cauza dependenţei de jocurile de noroc.

"Este un proiect de lege care va avea clar un impact în bugetul naţional, pentru că va însemna diminuarea unor venituri din jocuri de noroc, dar, făcând comparaţie cu beneficiile pe care le poate avea pentru multe familii din România, eu cred că este esenţial. Nicăieri în lume nu găseşti aceste automate la colţ de stradă, în loterii, cârciumi, case de pariuri, ci doar în cazinouri, unde omul face un efort să ajungă, unde îşi asumă aceas-tă participare şi îşi asumă acest lucru faţă de familie şi societate", a declarat deputatul UDMR.

Korodi a precizat că a înaintat proiectul de lege Ministerului de Finanţe, care va calcula impactul financiar asupra bugetului naţional, exprimându-şi, totodată, speranţa, că minis-terul va da un aviz favorabil acestuia.

"Chiar dacă Ministerul de Finanţe nu va emite un punct de vedere financiar, voi înainta proiectul de lege Parlamentului şi voi încerca să aduc cât mai mulţi colegi pe aceeaşi baricadă", a conchis Korodi Attila, citat de Mediafax.

Jocurile de noroc sunt reglementate, în prezent, de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.77/2009, actul normativ prevăzând atât condiţiile tehnice, cât şi de amplasare în care pot fi desfăşurate aceste tipuri de jocuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb