ING (Bank) România - profit brut de 565 milioane de lei, anul trecut

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 martie 2017

ING (Bank) România - profit brut de 565 milioane de lei, anul trecut

ING (Bank) România a înregis-trat, în 2016, un profit brut de 565 milioane de lei, cu 44% mai mult faţă de anul 2015, şi o creştere a venitului cu 299 milioane RON în 2016, la 1,3 miliarde RON, au declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Michal Szczurek, CEO al ING România, şi Sven Foos, CFO al ING România.

De asemenea, în anul 2016, creditarea ING România a crescut cu 3,1 miliarde RON, ajungând la 17,6 miliarde RON în total. Reprezentanţii ING România au declarat că această creştere de 22% a dus cota de piaţă în creditare a ING România la 7,7%, de la 6,3%, pragul din anul 2015.

Creditarea în lei a fost principalul motor de creştere, ajungând în 2016 la un total de 11,7 miliarde RON, cu 37% mai mult decât anul anterior, iar creditarea pentru persoane fizice a crescut cu 36%, fiind de 9,1 miliarde RON. De asemenea, împrumuturile pentru IMM-uri au crescut, în 2016, cu un procent de 50% faţă de anul 2015, ING România depăşind, pe acest segment, 10.000 de clienţi.

Volumul depozitelor a crescut, fondurile atrase ridicându-se la 22,3 miliarde RON, cu 20% mai mult decât anul anterior, au mai spus, ieri, reprezentanţii ING România, menţionând, de asemenea, şi că banca şi-a mărit cota de piaţă în fonduri atrase de la 6,9% în anul 2015, la 7,7%, în anul 2016.

În conferinţa de presă de ieri s-a menţionat şi faptul că în anul 2016 costurile au crescut la 665 milioane RON, cu 16% mai mult faţă de anul trecut, la fel întâmplându-se şi cu cele de risc, care au crescut la 92 milioane RON, de la 55 milioane RON în 2015, însă într-un profil de risc bine controlat, rata creditelor neperformante continuând să scadă şi ajungând la 3,6% în 2016, de la 4,3% în anul 2015, la fel întâmplându-se şi cu raportul cost/venituri, care a scăzut până la 50%.

ING Bank România şi-a propus ca, în 2016, să ajungă la un milion de clienţi activi, atrăgând peste 270.000 de noi clienţi individuali. "În 2016 am atins pragul de 1 milion de clienţi individuali activi. La această realizare a contribuit semnificativ digitalizarea produselor şi serviciilor oferite, care au devenit mai potrivite profilului clienţilor ING", a mai spus Michal Szczurek.

Priorităţile strategice ale ING Bank România pentru anul 2017 vizează noi progrese în domeniul digitalizării, precum şi creşterea numărului de clienţi activi, cu scopul de a asigura stabilitatea profitului şi a veniturilor. Reprezentanţii ING Bank România au declarat, în cadrul conferinţei de presă de ieri, că achiziţiile sunt o componentă importantă, necesară dezvoltării.

Reprezentanţii ING Bank România sunt de părere că piaţa din ţara noastră e fragmentată, aceasta fiind o problemă cu care se confruntă toate băncile din România, dar că, în ceea ce priveşte împrumuturile digitale (digital loans), acestea se vând foarte bine, spre deosebire de Spania, de exemplu.

Cotă de piaţă de 8% la creditele noi prin Prima Casă

ING Bank România a ajuns anul trecut la o cotă de piaţă de 8% în ceea ce priveşte creditele noi acordate prin programul Prima Casă, în timp ce cota de piaţă pe credite ipotecare noi a reprezentant 15%, a mai spus, ieri, directorul general al ING Bank România, Michal Szczurek.

ING a fost printre ultimele bănci care au intrat în programul Prima Casă, în urmă cu trei ani.

"Nu am vrut să intrăm in acest program atunci când se acorda în euro.(...) Avem o cotă de piaţă de 8% din Prima Casă, în timp ce creditele ipotecare reprezintă 15%", a spus Szczurek, într-o conferinţă de presă.

Banca va rămâne în programul Prima Casă, deoarece mai sunt clienţi interesaţi de acest program.

În februarie, ING Bank a majorat de la 5% la 10% avansul minim pentru creditele Prima Casă, după ce la începutul anului a redus avansul la creditele ipotecare standard.

Banca a redus începând din 21 ianuarie nivelul avansului minim solicitat pentru credite ipotecare de la 25% la 15%.

La finalul lunii februarie, normele metodologice pentru programul Prima Casă 2017 au fost adoptate prin hotărâ-re de Guvern, fiind prevăzut faptul că locuinţele supuse consolidării şi/sau reducerii riscului seismic cu cinci ani înainte de contractarea creditelor pentru achiziţionarea lor sunt asimilate locuinţelor noi.

Programul "Prima casă" 2017 va avea alocat, conform strategiei, citată de News.ro, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou alocat printr-o Hotărâre adoptată luni de Guvern, restul de 175,5 milioane lei reprezentând diferenţa rămasă nealocată sau neutilizată din anul 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb