Grupul bancar olandez ING este investigat de Procuratura din ţara de origine, fiind suspectat de spălare de bani şi corupţie, ceea ce ar putea să-i aducă amenzi semnificative, conform dezvăluirilor făcute de instituţia financiară în raportul anual publicat săptămâna trecută, conform Reuters.
Un purtător de cuvânt al băncii a confirmat, astăzi, investigaţia, însă nu a confirmat o informaţie lansată de publicaţia olandeză Het Financieele Dagblad, potrivit căreia ancheta are legătură cu un caz în care procurorii susţin că fiica fostului preşedinte al Uzbekistanului ar fi primit mită de la mai multe companii de telecomunicaţii, între care Vimpelcom, care are sediul în Amsterdam. Publicaţia a citat un purtător de cuvânt al procuratorii olandeze.
Raymond Vermeulen, purtător de cuvânt al ING, a spus că banca nu poate comenta mai mult decât a fost comunicat în raportul anual.
"ING este supusă unei investigaţii penale a autorităţilor olandeze, referitoare la clienţi, spălare de bani şi fapte de corupţie", potrivit comunicatului ING.
Banca a primit şi solicitări de informaţii din partea autorităţilor americane, cooperând cu acestea.
ING nu poate anticipa rezultatul investigaţiei, dar este posibil ca aceasta să ducă la impunerea unor penalităţi semnificative, se mai arată în comunicat.
Acţiunile ING au scăzut cu 4,3% pe piaţa din Amsterdam, la ora locală 10.25, atingând 13,78 euro.
1. Pe cand niste controale si la ING Romania?
(mesaj trimis de Ionica în data de 22.03.2017, 10:19)
Autoritatile ar trebui sa faca niste controale si la ING Romania, incepand cu BNR, ANPC, ONPCSB, etc.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2017, 11:49)
ziua si stirea despre o banca investigata. deunazi citeam de un cartel de banci sanctionate de autoritatile austriece. unele din aceste banci sunt prezente si la noi.
lipsa anchetelor romanesti se explica prin existenta unui stat slab si corupt. si a lui Isarescu.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2017, 16:43)
nu este nimic anormal intr-o investigatie! inseamna ca institutiile isi fac treaba iar din articol se intelege ca este vorba despre un caz în care procurorii susţin că fiica fostului preşedinte al Uzbekistanului ar fi primit mită de la mai multe companii de telecomunicaţii, între care Vimpelcom, care are sediul în Amsterdam