ING nu cumpără operaţiunile "ABN Amro" din Olanda

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 octombrie 2008

ING nu cumpără operaţiunile "ABN Amro" din Olanda

Furnizorul olandez de servicii financiare "ING Groep" NV anunţă că nu va face o ofertă pentru preluarea operaţiunilor lo­cale ale grupului bancar "ABN Amro", pe care grupul belgiano-olandez "Fortis" NV vrea să le vândă.

"După o analiză atentă, ING a ajuns la concluzia că tranzacţia nu ar îndeplini criteriile financiare", a anunţat ING. Oficialii gru­pului au precizat: "ING este hotărâtă să respecte o abordare prudentă atunci când este vorba de achiziţii, în special în condiţiile actu­ale extraordinare de pe piaţă".

Grupul bancar şi de asigurări "Fortis", parţial na­ţionalizat luni, urmează să se separe de activele bancare ale "ABN Amro" Olanda, pe care le-a preluat anul trecut, pentru a-şi creşte soliditatea financiară şi a restabili în­crederea investitorilor.

Potrivit presei olandeze, ING era interesată de preluarea "ABN Amro", odinioară cea mai mare bancă olandeză, pentru 10 miliarde de euro, o soluţie care ar fi fost primită în mod favorabil în special de mediile politice din Olanda.

În aprilie 2007, "Fortis" s-a lansat în preluarea "ABN Amro" ca parte a unui consorţiu din care mai făceau parte grupul bancar spaniol "Banco Santander" şi banca britanică "Royal Bank of Scotland" (RBS). Preluarea "ABN Amro" pentru 70 miliarde de euro a constituit cea mai mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul bancar, însă a intervenit cu doar câteva luni înainte de debutul crizei creditului pe piaţa imobiliară americană. "Fortis" a obţinut, în schim­bul sumei de 24 miliarde de euro, reţeaua de agenţii bancare "ABN Amro" din Olanda, precum şi divizia de administrare a activelor, la care, însă, nu va renunţa. Dacă la acea dată o acţiune "Fortis" valora 36 de euro, luni, aceeaşi acţiune a coborât sub cinci euro. Grupul "Fortis" este evaluat în prezent la mai puţin de 13 miliarde de euro. Analiştii estimează că "Fortis" ar putea primi între şapte şi zece miliarde de euro pentru operaţiunile ABN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb