Îngrijorare în legătură cu stabilitatea şi poziţia României în UE

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 20 aprilie 2007

Mai mulţi lideri politici europeni şi-au manifestat, ieri, îngrijorarea în legătură cu stabilitatea României şi a poziţiei aces­teia în Uniunea Europeană în urma sus­pendării preşedintelui Traian Băsescu.

Hannes Swoboda, vicepreşedinte al grupului socialist din Parlamentul European, a declarat la Bruxelles: "Liderii partidelor politice, inclusiv prim-ministrul, trebuie să îşi îndrepte atenţia către stabilitatea ţării în această situaţie critică". Swoboda a adăugat: "Preşedintele sus­pendat trebuie să contribuie la soluţionarea paşnică şi democratică a acestei crize. Atât el, cât şi susţinătorii săi trebuie să accepte decizia luată cu o majoritate puternică şi să se comporte rezonabil". În opinia sa, toţi politicienii importanţi trebuie să se gândească la imaginea ţării şi la poziţia acesteia în UE.

Hannes Swoboda mai spune: "Politicienii trebuie să recţioneze într-un mod res­ponsabil ca să evite punerea în practică a clauzelor de salvgardare ale UE şi ca să păstreze o imagine pozitivă a României în instituţiile Uniunii Europene".

Reuters:

Unii analişti spun că instabilitatea politică a afectat deja şansele României de a culege rapid roadele aderării la Uniunea Europeană. România s-ar putea lovi de refuzul UE privind acceptarea deciziilor instanţelor sale, dacă lupta anticorupţie nu va continua. România ar putea pierde pieţe de export, dacă standardele de siguranţă alimentară nu vor fi îndeplinite.

Associated Press:

Parlamentul României a votat pentru suspendarea preşedintelui popular, care a condus reformele economice şi sociale ce au ajutat ţara să se alăture Uniunii Europene la data de 1 ianuarie.

Novinite Bulgaria:

Situaţia actuală este rezultatul crizei politice continue din ţară, generată de conflictul dintre preşedinte şi premier, care a atins culmea după aderarea Româ­niei la UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb