ZIARUL BURSA

20 aprilie 2007
Ediţia din 18.09.2024
Demisia preşedintelui,în mai mult de cinci minute

Demisia preşedintelui,în mai mult de cinci minute

MAKEPolitică / 20 aprilie 2007

Sunt curioasă să văd ce-or spune la Antena lui Felix despre noi, că câţi bani ne-a dat Băsescu să venim aici, perora o doamnă blondă, cu ochelari de soare, între cei adunaţi, ieri, la Piaţa Universităţii, ca să-l susţină pe pre­şedinte, la o jumătate de oră după ce fusese suspendat de Parlament.

Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR

Mediul economic priveşte cu detaşare suspendarea preşedintelui

Tarciziu TancăuMacroeconomie / 20 aprilie 2007 /

Reprezentanţii întreprinzătorilor din ţara noastră cred că suspendarea preşedintelui nu va afecta pe termen scurt mediul economic. Secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Româ­nia (AOAR), Cristian Pârvan, a declarat, pentru ziarul nostru, că întreprinzătorii merg mai departe cu afacerile, însă aceasta nu este o situaţie favorabilă dezvoltării lor sau proiectelor de mare anvergură. Mihai Iones­cu, preşedinte al Asociaţiei Na­ţionale a Exportatorilor şi Impor­tatorilor din România (ANEIR), a spus că afacerile îşi urmează cursul şi niciun exportator sau importator nu îşi va întrerupe contractele sau livrările pentru că preşedintele a fost suspendat.

BERD vrea să finanţeze OPCOM şi "Transelectrica" pentru dezvoltarea bursei regionale de energie

BERD vrea să finanţeze OPCOM şi "Transelectrica" pentru dezvoltarea bursei regionale de energie

Alina Toma Companii / 20 aprilie 2007 /

Oficialii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi-au exprimat ieri intenţia fermă de a susţine financiar OPCOM (administratorul platformelor de tranzacţionare a energiei electrice) şi "Transelectrica" pentru integrarea pieţei de energie româneşti în cea regională. Nandita Parshad, director Power & Energy Utilities al BERD, a spus că ţara noastră este cu mult înaintea altor state din această regiune a Europei în ceea ce priveşte restructurarea sectorului energetic, li­beralizarea pieţelor şi privatizarea.

GRUPUL DE ECONOMIE APLICATĂ: Creşterea economică nu se vede în nivelul de trai

Tarciziu Tancău Macroeconomie / 20 aprilie 2007 /

Performanţele economice ale ţării noastre sunt foarte bune, dar trebuie să fie judecate realist, întrucât nu ne-am apropiat de evoluţiile din UE 25 în ceea ce priveşte reperele trasate de Agenda Lisabona revizuită, potrivit concluziei celui de-al patrulea raport "România şi Agenda Lisabona", prezentat de Grupul de Economie Aplicată (GEA) ieri, la Bruxelles, în faţa reprezentanţilor Centrului de Studii Politice Europene (CEPS).

Risc de depreciere a leului şi scumpire a împrumuturilor

G.D.Bănci-Asigurări / 20 aprilie 2007 /

Pieţele financiare au fost puţin influenţate ieri de suspendarea preşedintelui Traian Băses­cu, dar analiştii sunt de părere că efectele pe termen mediu vor fi mai ample. "Suspendarea preşedintelui este foarte posibil ca pe termen scurt să nu aibă un impact puternic asupra cursu­lui de schimb", consideră Ionuţ Dumitru, economistul şef al "Raiffeisen Bank". Totuşi, domnia sa subliniază că, în viitor, cresc riscurile legate de corecţii ample ale cursului de schimb.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

RTR a intrat în "North Gate"

C.P.Companii / 20 aprilie 2007

"Renault Technologie Roumanie" a preluat 9.912 mp de spaţii de birouri clasa A în cadrul "North Gate", proiect dezvoltat de "Creativ Global Property", din zona de Nord a capitalei.

Franciza: Ce şanse de reuşită au noile afaceri?

Franciza: Ce şanse de reuşită au noile afaceri?

Corina DrigaCompanii / 20 aprilie 2007

Am achiziţionat licenţa, am amenajat şi deschis noua unitate francizată res­pectând întocmai instrucţiunile trasate de francizor, însă cât timp va rezista afacerea mea pe piaţă? Sau va supravieţui ea? De unde ştiu că nu doar afacerea mea va...

Acţiunile de pe pieţele europene scad puternic

Acţiunile de pe pieţele europene scad puternic

Alina VasiescuInternaţional / 20 aprilie 2007

Acţiunile listate pe pieţele din Europa au urmat, ieri, un curs descendent semnificativ, ca urmare a publicării cifrelor privind economia Chinei, care au alimentat temerile privind o posibilă majorare a dobânzilor în această ţară.

Danske Bank Group Holds Over 1% in Three SIFs

F.A.English Section / 20 aprilie 2007

Danish group Danske Bank yesterday reported a holding of over 1% in three of the financial investment companies through its divisions Danske Fund Management Company SA (Luxembourg) and Danske Capital Fund Management Company Oy (Finland).

Profitul "Nokia" a scăzut cu peste 6%

Alina VasiescuInternaţional / 20 aprilie 2007

Compania finlandeză "Nokia" Oyj, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, şi-a diminuat cu 6,6% profitul în primele trei luni din 2007, întrucât, deşi şi-a majorat vânzările în anumite regiuni, produsele comercializate au...

PIAŢA VALUTARĂ Leul - în uşoară depreciere

F.A.Bănci-Asigurări / 20 aprilie 2007 /

Dacă la deschiderea pieţei valutare interbancare de ieri, moneda europeană era cotată la 3,3310 lei la cumpărare şi 3,3330 lei la vânzare, înainte de votul din Parlament pentru suspendarea Preşedintelui României, cursul a urcat la 3,3370 lei /...

AGA PETROM

Petrom S.A.Companii / 20 aprilie 2007

Hotararile Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor PETROM din data de 17 aprilie 2007

BVB Bursa a scăzut din nou

Diana DorobanţuPiaţa de Capital / 20 aprilie 2007 /

Pe fondul unei situaţii politice incerte Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat şi în şedinţa desfăşurată ieri scăderi ale cotaţiilor.

Polonezii, tot mai interesaţi să investească în România

Alina VasiescuCompanii / 20 aprilie 2007

Numărul întreprinzătorilor polonezi care vor să investească în România a cres­cut cu 81% în primele două luni din acest an, comparativ cu perioada similară din 2006, a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă, Tomasz Mierzwa, secretar pe probleme...

Proiectele privind infrastructura au prioritate în majoritatea localităţilor arădene

Investiţii cu 50% mai mari în oraşele judeţului Arad

Paula BulzanCompanii / 20 aprilie 2007 /

Majoritatea administraţiilor locale din judeţul Arad şi-au dublat, în acest an, bugetul destinat inves­tiţiilor, astfel încât, în scurt timp vor putea să fie finalizate proiecte începute care aşteptau finanţare de ani de zile.

Broker Cluj Buys Shares In Carbochim

F.A.English Section / 20 aprilie 2007

Brokerage firm Broker Cluj (BRK) on Wednesday reported a 5.03% stake in abrasive materials manufacturer Carbochim - Cluj Napoca, according to a report from the Bucharest Stock Exchange (BSE).

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo