Prima fabrică de cafea din judeţul Arad

Paula Bulzan
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 20 aprilie 2007

Prima fabrică de cafea din judeţul Arad şi-a început producţia în urma unei investiţii româ­no-italiene. Potrivit directorului fabricii, Stelian Maliţa, investiţia a fost posibilă în urma unei colaborări între S.C. Sfera Company SRL Arad şi Elit S.R.L. Italia după ce societatea italiană şi-a experimat dorinţa de a investi în România. "Inves­tiţia s-a făcut în mare parte din surse proprii şi în proporţii egale respectiv 50% de către ambele părţi, dar nu putem ignora încrederea şi ajutorul financiar primit din partea băncii Transilvania, încă dinaintea începerii activităţii. Valoarea totală a resurselor angrenate în această afacere depăşesc 500.000 euro" a declarat Ştefan Maliţa. Societatea urmăreşte două segmente de piaţă, unul care se adresează revânzătorilor sau mai bine spus baruri, restaurante, cafenele pentru care se produce o gamă largă de cafea boabe expresso în trend cu noua tendinţă a pieţei de cafea. Pentru acest segment există două produse diferenţiate prin amestecul de cafea folosit. "Cel de-al doilea segment pentru care avem tot două produse momentan, res­pectiv cafeaua măcinată împachetată la 125 g şi 250 g, este consumatorul casnic", a mai precizat directorul fabricii.

Până la sfârşitul anului conducerea companiei şi-a propus să deschidă o cafenea proprie.

SC Sfera Company este unicul producător de cafea din judeţul Arad. Marca sub care cafeaua iese pe piaţă este "Rose cafee", numele fiind deja folosit pe piaţa cafelei de către parteneri italieni. "Rose caffe" este o cafea expre­sso italiană produsă cu o tehnologie de ultimă generaţie.

Tehnologia de producţie de la fabrica arădeană respectă metodele cunoscute deja în întrega lume. Cafeaua solubilă se produce exact ca şi cafeaua măcinată: boabele sunt amestecate, prăjite şi măcinate. În cazul cafelei nescafe, boabele sunt şi filtrate. După filtrarea cafelei fermentate se elimină apa prin una dintre cele două metode: spray drying or freeze drying. Metoda spray dry constă în trecerea cafelei fermentate printr-un jet continuu de aer fierbinte pentru a "atomiza" lichidul în particule fine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb