Demisia este un act unilateral de voinţă, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Democrat (PD), Emil Boc, referitor la faptul că preşedintele Traian Băsescu nu şi-a anunţat demisia la cinci minute după suspendarea sa din funcţie, aşa cum a afirmat că va face.
"Până în momentul de faţă suntem în procedura constituţională stabilită de regulament. După decizia Parlamentului există intervalul de 48 de ore pentru ca această decizie să fie validată de Curtea Constituţională, dată de la care, practic, suntem în drept să vorbim de suspendarea din funcţie a preşedintelui României şi implicit despre vreo decizie a preşedintelui ca atare.(...) În acest moment ne aflăm în faza judiciară a suspendării din funcţie. Curtea Constituţională verifică din punct de vedere legal dacă s-au respectat procedurile prevăzute de Constituţie", a explicat ieri liderul democrat.
Întrebat dacă PD va ataca la Curtea Constituţională decizia Parlamentului de suspendare din funcţie a preşedintelui, Emil Boc a spus că nu.
"Există o preocupare în rândul juriştilor PSD de a promova un proiect de lege prin care să interzică unui preşedinte suspendat dreptul de a mai candida în orice alegere politică din România. Asta ar reprezenta chiar culmea aroganţei constituţionale şi politice din România. Îi sfătuiesc mai bine să facă o lege în care să scrie că Traian Băsescu nu mai are voie să candideze niciodată", a afirmat preşedintele PD.
Becali: Băsescu trebuie să fie convins de patronul lui, poporul român, să nu demisioneze
Preşedintele PNG, George Becali, a declarat ieri că preşedintele Traian Băsescu trebuie să fie convins de patronul lui, poporul român, să nu demisioneze. "Poporul român, dacă este un patron adevărat, iese pe stradă diseară (n.r. ieri seară) la Timişoara, la Bucureşti, la Piteşti, şi spune, noi suntem patronul, nu Parlamentul. Nu suntem de acord să îl daţi voi afară şi să îl suspendaţi, asta trebuie să facă poporul român", a spus liderul PNG.