"ProCredit Bank" a realizat anul trecut o creştere de 77% a profitului

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 aprilie 2007

"ProCredit Bank" a realizat anul trecut o creştere de 77% a profitului

"ProCredit Bank" a obţinut, anul trecut, un profit net de 1,5 milioane euro, în creştere cu 77% faţă de 2005. Veniturile operaţionale ale băncii au crescut cu 48% faţă de cifrele raportate în 2005, iar activele totale au atins valoarea de 218 milioane euro, ceea ce reprezintă o crestere cu 70% faţă de totalul activelor din 2005 (128 milioane euro).

Michael Kowalski, director general "Pro­Credit Bank", a declarat că rezultatele obţinute confirmă aşteptările băncii. Domnia sa a mai precizat: "Intenţionăm ca şi în anul 2007 să ne dezvoltăm organic şi chiar dacă nu vom investi masiv în extinderea numărului de locaţii, având previzionate deschiderea a nouă noi sucursale şi agenţii anul acesta, vom pune în continuare foarte mare accent în pregătirea personalului băncii prin traininguri şi cursuri".

Fondurile atrase de la clienţi s-au cifrat la 117 milioane euro, banca înregistrând o creştere de 49% a conturilor active. Numărul conturilor active de economii a crescut cu aproape 99%.

În operaţiunile de creditare, clienţii pricipali ai "ProCredit Bank" au fost microîntreprinzătorii şi întreprinderile mici şi mijlocii, peste 90% din credite fiind acordate acestei categorii.

Numărul de credite a crescut cu 40%, volumul acestora apreciindu-se cu 76,6% anul trecut comparativ cu anul anterior.

Portofoliul de credite agricole a crescut semnificativ, cu 154% ca număr de credite şi cu 192% în volum. "Structura portofoliului nostru de credite, cât şi rezultatele obţinute arată în mod clar orientarea către creditarea afacerilor mici şi a întreprinderilor mici şi mijlocii. Toate eforturile băncii converg într-o calitate superioară a produselor de creditare care sunt oferite acestei categorii, cât şi în rezultatele înregistrate", a declarat Michael Kowalski.

La sfârşitul lunii decembrie 2006, "ProCredit Bank" avea o reţea formată din 29 de sucursale şi agenţii şi 800 de angajaţi.

"ProCredit Bank" România face parte din Grupul ProCredit, un grup internaţional care operează în prezent în 19 ţări pe 3 continente. Încă de la înfiinţarea băncii, "ProCredit Bank" a beneficiat de suportul acţionarilor ce au fost alături de bancă în ultimii 5 ani şi au fost convinşi că direcţia de abordare a microîntreprinzătorilor şi IMM-urilor este una corectă, cu posibilităţi de dezvoltare în viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb