Ministerul Dezvoltării va gestiona Programul operaţional regional şi programele PHARE coeziune şi CBC

(C.P.)
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 20 aprilie 2007

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL) va prelua rolul de autoritate de management pentru Programul operaţional regional şi pentru programele operaţionale de cooperare teritorială europeană, precum şi de agenţie de implementare pentru programele PHARE "Coeziune economică şi socială" şi PHARE CBC, potrivit hotărârii de organizare şi funcţionare a MDLPL, aprobate în şedinţa recentă a Executivului.

Potrivit OUG nr. 24/2007, MDLPL a fost înfiinţat prin reorganizarea Ministerului Integrării Europene şi prin preluarea activităţii în domeniul lucrărilor publice, amenajării teritoriului, în domeniul construcţiilor şi al locuinţelor de la Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului.

În cadrul ministerului îşi vor mai des­făşura activitatea doi secretari de stat, numiţi prin decizie a primului-ministru, un secretar general şi doi secretari generali adjuncţi.

MDLPL va coordona implementarea şi monitorizarea politicilor de dezvoltare solicitate de partenerii comunitari, precum şi de coordonare a proceselor decizionale interne privind programele şi proiectele de dezvoltare.

De asemenea, MDLPL gestionează programe de dezvoltare în infrastructura rurală, construcţii de locuinţe, construcţii de interes public, programe de reabilitare a fondului construit, în concordanţă cu cerinţele impuse de obiectivele strategice de dezvoltare regională prevăzute în Planul de Amenajare a Teritoriului Naţional.

Noul minister preia sarcina Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turis­mului de a elabora conceptul strategic de dezvoltare spaţială a României şi reintegrare în structurile spaţiale ale Uniunii Europene 2007-2025 (CSDSR 2007-2025), conform Legii nr. 350/2001. CSDSR 2007-2025 şi pachetul de instrumente de implementare vor fi finalizate la sfârşitul anului 2007.

Activităţile noului minister vizează obiectivul de dezvoltare integrată cuprins în CSDSR 2007-2025.

MDLPL are în componenţă unităţi teritoriale fără personalitate juridică, unităţi care funcţionează în coordonarea sa - Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii şi Economia Construcţiilor şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului.

În subordinea MDLPL, funcţionează Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi Compania Naţională de Investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb