INS: "Lucrările de construcţii au scăzut cu 77% în luna ianuarie a acestui an faţă de decembrie 2023"

T.B.
Macroeconomie / 20 martie

INS: "Lucrările de construcţii au scăzut cu 77% în luna ianuarie a acestui an faţă de decembrie 2023"

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 77% în luna ianuarie a acestui an, faţă de luna precedentă, şi cu 14,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor INS.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri, scăderea consemnată în ianuarie 2024 faţă de decembrie 2023 a fost generată de lucrările de construcţii noi şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-77% fiecare) şi la lucrările de reparaţii capitale (-76,7%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi în cazul lucrărilor de construcţii inginereşti (-79,6%), clădirilor rezidenţiale (-77,9%) şi clădirilor nerezidenţiale (-70,8%), potrivit sursei.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii s-a diminuat cu 34,2%, în perioada menţionată, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-40,8%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-17,7%) şi la lucrările de reparaţii capitale (-9,7%), arată datele menţionate.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale (-47%), construcţiile inginereşti (-28,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (-16%), conform INS.

Comparativ cu ianuarie 2023, volumul lucrărilor de construcţii pe serie brută a scăzut, pe total, cu 14,7%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de construcţii noi (-20,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,9%). În schimb, lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 4,3%, informează sursa.

Pe obiecte de construcţii, scăderi s-au înregistrat la clădirile rezidenţiale (-53,1%) şi la construcţiile inginereşti (-0,3%). Clădirile nerezidenţiale au crescut cu 5,8% în perioada menţionată, conform sursei citate.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, pe total, cu 15%. Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au scăzut cu 20,7%. Creşteri s-au evidenţiat la lucrările de reparaţii capitale (+4,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,5%), arată datele INS.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 53,2%. Construcţiile inginereşti şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 7,6%, respectiv cu 6,4%, potrivit sursei precizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb