Insolvenţa

17 februarie 2023
Firmele în insolvenţă - volum redus, dar impact mare asupra disciplinei de plată

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-AFirmele în insolvenţă - volum redus, dar impact mare asupra disciplinei de plată

Emilia OlescuZiarul BURSA #Companii / 17 februarie 2023

Florian Neagu, BNR: "Dacă acum zece ani restanţele la plată ale firmelor în insolvenţă erau de 29 miliarde lei, la sfârşitul anului 2021 acestea ajungeau la 42,6 miliarde lei, adica 53% din totalul problemelor la plată în întreaga economie" 

Deşi reprezintă un segment redus din mediul de afaceri şi din totalul creditelor acordate, firmele în insolvenţă au restanţe la plăţi, deţinând o cincime din volumul împrumuturilor neperformante. Această discrepanţă se regăseşte la nivelul multor ţări, fiind vorba de aşa-numitele firme zoombie. Efectele nefavorabile generate de acestea sunt semnificativ mai mari decât avantajele supravietuirii lor în economie, potrivit specialiştilor prezenţi la Conferinţa Codul Insolvenţei, organizată de ziarul BURSA în parteneriat cu Institutul Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI).

"Avem oameni foarte bine pregătiţi să facă business, dar nu avem suficient de mulţi oameni pregătiţi pentru situaţii de dificultate"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | VASILE NEMEŞ, FORMATOR ÎN CADRUL INPPA:"Avem oameni foarte bine pregătiţi să facă business, dar nu avem suficient de mulţi oameni pregătiţi pentru situaţii de dificultate"

S.B.Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2023

România nu duce lipsă de oameni de business, însă suferă de o penurie de oameni pregătiţi să facă faţă unor situaţii de dificultate în afaceri, a afirmat Vasile Nemeş, formator în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor.

"Valoarea de piaţă a unui activ va reflecta cea mai bună utilizare a sa"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | RADU CĂLIN TIMBUŞ, PREŞEDINTELE ANEVAR:"Valoarea de piaţă a unui activ va reflecta cea mai bună utilizare a sa"

E.O.Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2023

Un evaluator de garantare a împrumuturilor devine desăvârşit după ce lucrează pentru lichidare, este de părere Radu Călin Timbuş, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR). Domnia sa a menţionat, printre altele: "Suntem aproape de profesie. După ce băncile şi auditorii au impus respectarea standardelor, practicienii în insolvenţă au inţeles cel mai bine ce îseamnă standardele şi ne-au arătat ce înseamnă ipotezele şi premizele evaluării.

"Avem, pentru prima oară, o reglementare pozitivă a unei proceduri parţial colective, în domeniul insolvenţei"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | ALEXANDRU IORGULESCU, MANAGING ASSOCIATE ZAMFIRESCU RACOŢI VASILE & PARTNERS:"Avem, pentru prima oară, o reglementare pozitivă a unei proceduri parţial colective, în domeniul insolvenţei"

S.B.Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2023

Legea 216/2022 a instituit, pentru prima oară în România, un cadru de reglementare pozitiv a unei proceduri parţial colective în domeniul insolvenţei, este de părere Alexandru Iorgulescu, Managing Associate, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.

Cadrele de restructurare - un instrument util pentru sprijinul mediului de afaceri

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-ACadrele de restructurare - un instrument util pentru sprijinul mediului de afaceri

George MarinescuZiarul BURSA #Companii / 16 februarie 2023

Legislaţia insolvenţei s-a îmbunătăţit considerabil în ultimii ani, iar acum avem şi o legislaţie a preinsolvenţei, care a intrat de curând în vigoare prin Legea nr. 216/2022, dar care se pare că nu este suficient de cunoscută în rândul antreprenorilor ce întâmpină dificultăţi, atrag atenţia practicienii în insolvenţă. Specialiştii arată, printre altele, că lipsa unei reacţii timpurii a managerilor reprezintă un alt factor binecunoscut al eşecului prevenţiei insolvenţei, ca dealtfel şi lipsa accesului la finanţare din partea instituţiilor bancare pentru astfel de proceduri.

Cu toate acestea, controlul deplin al afacerii debitorului, posibilitatea alternativă a finanţării capitalului de lucru de către afiliaţi cu acordarea unei superpriorităţi la distribuire în contextul lipsei finanţării din partea instituţiilor financiare, facilitatile fiscale care pot fi acordate prin eşalonarea sau reducerea creanţelor bugetare şi, nu în ultimul rând, pragul mai mult decât rezonabil al acceptării planului de restructurare de către masa credală constituie tot atâtea motive de apelare la astfel de remedii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"De puţine ori cei ce controlează activitatea debitorului în insolvenţă înţeleg afacerea"

CONFERINŢA "CODUL INSOLVENŢEI" - EDIŢIA A IX-A | STAN TÎRNOVEANU, SENIOR PARTNER ZAMFIRESCU RACOŢI VASILE & PARTNERS:"De puţine ori cei ce controlează activitatea debitorului în insolvenţă înţeleg afacerea"

V.R.Ziarul BURSA #Companii / 16 februarie 2023

"În insolvenţă, administratorul judiciar are drept decizional" 

De puţine ori se întâmplă ca cei care controlează, într-o procedură a insolvenţei, activitatea debitorului înţeleg şi cunosc foarte bine afacerea, şi de puţine ori...

UPGRADE a intrat în faliment

UPGRADE a intrat în faliment

G.BCompanii / 13 februarie 2022

UPGRADE SRL Rediu (CUI/CIF: 17437027) a intrat direct în faliment (la propria cerere), conform deciziei Tribunalului Iaşi din 10 februarie 2022 - Dosarul nr.566/99/2022.

Elcen iniţiază demersurile pentru ieşirea din insolvenţă

Elcen iniţiază demersurile pentru ieşirea din insolvenţă

G.BCompanii / 8 februarie 2022

Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), principalul furnizor de agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică din Bucureşti şi unul dintre cei mai importanţi producători de energie electrică la nivel naţional, anunţă...

AIRGAS şi-a cerut insolvenţa

AIRGAS şi-a cerut insolvenţa

G.BCompanii / 21 ianuarie 2022

COMPANIA AIRGAS SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr. 34228/3/2021 de la Curtea de Apel Bucureşti, conform portal.just.ro.

MAGESTRAL CONSTRUCT şi-a cerut insolvenţa

MAGESTRAL CONSTRUCT şi-a cerut insolvenţa

G.BCompanii / 21 ianuarie 2022

COMPANIA MAGESTRAL CONSTRUCT SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr. 36102/3/2021 de la Curtea de Apel Bucureşti, conform portal.just.ro.

ROMELECTRO şi-a cerut insolvenţa

ROMELECTRO şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 17 ianuarie 2022

ROMELECTRO SA Bucureşti a solicitat în data de 14 ianuarie 2022 protecţia Legii 85/2014, iar această cerere de intrare în insolvenţă a dus la constituirea Dosarului nr.909/3/2022, conform portal.just.ro.

OTP BANK a cerut insolvenţa SHARK GROUP

OTP BANK a cerut insolvenţa SHARK GROUP

J.P.Companii / 17 ianuarie 2022

OTP BANK ROMÂNIA SA a depus o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva SHARK GROUP SRL Bucureşti (CUI/CIF: 14856497), iar această solicitare de aplicare a Legii 85/2014 a dus la înregistrarea Dosarului nr.540/3/2022, conform...

AR PLASTBOX PACKAGING a cerut insolvenţa VRANLACT

AR PLASTBOX PACKAGING a cerut insolvenţa VRANLACT

J.P.Companii / 18 noiembrie 2021

AR PLASTBOX PACKAGING SRL a solicitat aplicarea Legii 85/2014 împotriva VRANLACT SA, iar această cerere de insolvenţă a dus la constituirea Dosarului nr.360/91/2021 de la Tribunalul Vrancea, conform portal.just.ro.

HSA AUDIO şi-a cerut insolvenţa

HSA AUDIO şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 12 noiembrie 2021

HSA AUDIO SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr.451/83/2021 de la Tribunalul Satu Mare, conform portal.just.ro.

DECO PLAST CONSTRUCŢII IAŞI şi-a cerut insolvenţa

DECO PLAST CONSTRUCŢII IAŞI şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 5 noiembrie 2021

DECO PLAST CONSTRUCŢII IAŞI SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr.5803/99/2021 de la Tribunalul Iaşi, conform portal.just.ro.

DEKAPROF BUILD şi-a cerut insolvenţa

DEKAPROF BUILD şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 1 noiembrie 2021

DEKAPROF BUILD SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr.31256/3/2021 de la Tribunalul Bucureşti, conform portal.just.ro.

BALADEI THIRDWAY TRANSPORT şi-a cerut insolvenţa

BALADEI THIRDWAY TRANSPORT şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 1 noiembrie 2021

BALADEI THIRDWAY TRANSPORT SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr.795/1285/2021 de la Tribunalul Comercial Cluj, conform portal.just.ro.

AGVA - ORC şi-a cerut insolvenţa

AGVA - ORC şi-a cerut insolvenţa

J.P.Companii / 29 octombrie 2021

AGVA - ORC SRL a solicitat în baza Legii 85/2014, cererea de intrare în insolvenţă. Ca urmare a acestui demers a fost constituit Dosarul nr.28952/3/2021 de la Tribunalul Bucureşti, conform portal.just.ro.

<< mai multe ştiri >>

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo