Actualizare 10:55 Surse: Procurorul Negulescu şi-a depus vineri seară demisia din magistratură
Procurorul Mircea Negulescu a transmis, vineri seară, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) demisia din magistratură, potrivit unor surse judiciare citate de HotNews.ro.
Sursele au precizat că procurorul Negulescu şi-a depus demisia vineri în condiţiile în care riscă o decizie de excludere din magistratură. CSM a dispus, joi, sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Negulescu privind posibile abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.
----------
Inspecţia Judiciară propune Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) suspendarea din funcţie a procurorului Mircea Negulescu, fost magistrat la DNA Ploieşti, în prezent la Parchetul Judecătoriei Câmpina, până la soluţionarea acţiunii disciplinare începute după difuzarea unei înregistrări audio a unei discuţii telefonice cu soţia unui inculpat dintr-un dosar.
Consiliul Superior al Magistraturii a înregistrat vineri Nota Inspecţiei Judiciare cu propunerea de suspendare din funcţie a lui Mircea Negulescu, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare, informează News.ro.
Solicitarea Inspecţiei Judiciare a fost făcută în baza articolului 52 alineatul 1 din Legea 317/2004, care prevede că "pe durata procedurii disciplinare, secţia corespunzătoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din funcţie a magistratului, până la soluţionarea definitivă a acţiunii disciplinare, dacă exercitarea în continuare a funcţiei ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare sau dacă procedura disciplinară este de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei".
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus, joi, sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul procurorului Mircea Negulescu privind posibile abateri disciplinare şi încălcări ale Codului deontologic al judecătorilor şi procurorilor.
Tot joi, CSM a admis solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Ploieşti, el urmând să fie în continuare magistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.
Inspecţia Judiciară a fost sesizată după ce postul România TV a difuzat, marţi, o înregistrare audio în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti.
În înregistrare, procurorul Mircea Negulescu vorbeşte la telefon, potrivit postului de televiziune, cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar. Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.
După ce au fost difuzate înregistrările, Vlad Constantin a confirmat că discuţia este între soţia sa şi procurorul Negulescu.
Vlad Constantin a spus, la România TV: "Domnul Negulescu e avid după denunţuri. Eu am ajutat toate organele de cercetare penală. Pe mine m-au trimis şi mă trimit şi acum la psihiatrie. Nu ştiu de ce. Pe mine mă trimit la psihiatrie şi pe urmă îmi dau dreptate. Eu nu am depus denunţ împotriva domnului Negulescu. Sunt anumiţi procurori care nu ştiu cum au ajuns procurori. I-am spus că are un caracter josnic. Mi-a spus că nu poate să facă acel dosar pentru că nu îl lasă nu ştiu cine. Nu mă tem pentru nimeni. Mă ia, mă leagă, îmi dau drumul. Eu sunt un as al tehnicii. Eu i-am filmat pe Marta şi Radu Nemeş în avion. Mi s-au creat probe de şantaj, dar i-am înregistrat eu".
Mircea Negulescu a făcut ancheta din dosarul în care sunt cercetaţi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, privind vizita lui Tony Blair în România şi este martor în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.
1. Tara stramba
(mesaj trimis de x în data de 18.02.2017, 06:49)
Romania TV a afcut in ultimul timp mai mult decat DNA in lupta anticoruptie, Romania TV plateste amenzi de la CNA si DNA primeste buget crescut. Asa e normal?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 18.02.2017, 10:34)
Ai dreptate, nu este normal. Normal ar fi ca Ghita sa fie bugetat de stat, pentru ca nu mai poate participa la coruptie decat prin delatiuni privitoare la coruptia la care este parte.
Esti dus...