Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de un grup de reclamanţi ce au contestat autorizaţia de construire a proiectului One Peninsula, împreună cu decizia etapei de încadrare, certificatele de urbanism, avizul de defrişare şi mai multe planuri urbanistice zonale, solicitând anularea acestora, conform unui raport al dezvoltatorului imobiliar One United Properties (ONE) publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Instanţa a respins cererea ca fiind neîntemeiată şi a dispus obligarea reclamanţilor, persoane fizice ce locuiesc în împrejurimi, la plata cheltuielilor judiciare suportate de One Peninsula. Hotărârea instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs, se mai menţionează în document.
"Societatea salută hotărârea favorabilă emisă de Tribunalul Bucureşti, care menţine valabilitatea autorizaţiilor care au stat la baza dezvoltării One Peninsula. One Peninsula este un complex rezidenţial de mică înălţime, care reprezintă o premieră pe piaţa imobiliară românească. Situat pe Strada Navigatorilor nr. 15, ansamblul One Peninsula se bucură de toate avantajele cartierului Floreasca, oferind locuitorilor săi privelişti asupra lacului Floreasca, dar şi liniştea şi intimitatea specifice zonelor din afara oraşelor, chiar în inima Capitalei", se arată în raportul semnat de Victor Căpitanu, membru executiv în Consiliul de Administraţie al One United.
Potrivit documentului, One Peninsula este primul complex rezidenţial din Bucureşti cu sistem de tip geoexchange, unul dintre cele mai eficiente sisteme din punct de vedere energetic, mai curat din perspectiva mediului înconjurător şi unul dintre cele mai rentabile sisteme disponibile de utilizare a spaţiului.
Pentru primele trei luni ale acestui an, One United Properties a un profit net de 151,7 milioane de lei, cu 9% sub cel din primul trimestru al anului trecut, în timp ce veniturile din vânzările de proprietăţi rezidenţiale s-au ridicat la 329 milioane lei, cu 67% peste cele din intervalul ianuarie-martie 2022.
La finele anului trecut, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu deţineau indirect, fiecare câte 27,6% din dezvoltatorul imobiliar, a cărui evaluare bursieră se ridică la aproape 3,5 miliarde de lei.
1. opinie
(mesaj trimis de BUREBISTA în data de 04.07.2023, 07:45)
Salut din antichitate succesul acestei companii cu 2 asociati romani-daci. SUNT cei mai tari dezvoltatori imobiliari, toate proiectele dezvoltate respecta legea si sunt inovative!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.07.2023, 15:04)
...MAFIOTI adevarati impreuna cu judiciarii .... DISTRUG natura sa puna betoane si sa le UMMPLE
buzunarele ... actionarii buze umflate ...